F.C. Ascó 2 - U.E. de Sants 0

Data: 01/05/2012

Autor: Marc García

Derrota del conjunt de Julià Garcia en un partit no exempt de polèmica arbitral.
Primera meitat un tant avorrida de veure per l'aficionat, i que va acabar amb un 0-0 si més no, just. Els locals van disposar d'una bona ocasió amb un xut des de la frontal a càrrec de Denis que va aturar Carulla en dos temps; i els visitants, la més clara sens dubte, la rematada de Michael fluixa davant del porter al minut 24 després d'una bona assistència de Fabregat des de la mitja punta pel centre.
Tot just, aquests dos jugadors seran protagonistes en el partit (de manera negativa en els interessos de l'equip). Ja que Michael, serà expulsat en el minut 30 de partit de manera molt rigorosa per una suposada agressió a un rival. L'acció va esdevenir ràpid amb una pilota llarga que el jugador del Sants va voler capturar i va topar entremig amb el capità local. En la mateixa jugada, en una trifurca, Fran caigué al terra amb una claríssima empenta amb molt despreci amb les dues mans per part del mateix capità local ja recuperat de l'acció que només suposarà targeta groga.
El Sants, commocionat per aquest fet, aconseguirà aguantar el marcador fins a la mitja part de manera solvent, ja que el joc local durant tota la primera meitat va ser força esquerp.
Això canviaria a la segona meitat. Ja que amb un Ascó amb superioritat numèrica canviaria el seu plantejament, sortirà molt més agressiu i amb molt més dinamisme al seu joc. Les seves arribades anirien sent progressives fins al punt, que al quart d'hora de la represa, una cessió amb el cap de Fabregat cap a Carulla quedarà curta, i Adrià molt viu i atent en la jugada, llegiria la passada i a la mitja sortida de Carulla li passà la pilota per sobre fent un bon gol de vaselina.
Aquest gol serà com una llosa per l'equip, al que li costarà molt arribar a porteria rival i només ho farà en accions puntualitzades o com en alguna centrada a pilota aturada en la qual no tindrà la sort de connectar cap rematada. Aquest fet, serà culminat amb un penal molt dubtós comés per Christian Escudero, sobre un dels jugadors locals. L'àrbitre, com en l'acció de l'expulsió no ho dubtarà i assenyalaria la pena màxima que permetria al capità de l'Ascó Cristino, fer el 2-0 definitiu.
Sembla una crònica envers l'àrbitre, però el descontent sobre aquest, per part de l'equip, va ser infundat i generalitzat.
Proper partit vital per fer un pas ferm i definitiu en la permanència de la categoria contra l'Olímpic Can Fatjó al camp de l'Energia.