La crònica del Martí Odriozola

Data: 06/05/2019 21:48

Autor: Martí Odriozola

El Sants certifica la permanència matemàtica a Tercera tot i caure contra el Santboià (0-1), i queda a l'espera dels descensos no compensats

Els de Tito Lossio van fer un mal partit, però, tot i la derrota, eviten matemàticament el descens directe. Els santsencs tancaran la temporada al camp del Reus B diumenge que ve i seguiran amb un ull posat a Segona B a l'espera dels temuts descensos no compensats.

El Sants rebia un equip virtualment descendit per jugar l'últim partit del curs a l'Energia. I, sens dubte, no va ser el millor dia dels homes de Tito Lossio. Els santsencs van estar imprecisos i desencertats i els va faltar intensitat en massa trams del partit. Tot i això, la derrota de la Fundació Grama fa que els blanc-i-verds ja no puguin baixar de manera directa i queden a expenses dels descensos no compensats.

El de diumenge va ser un partit sense massa història, amb poques arribades i poca brillantor ofensiva. D'entrada, les primeres tres arribades (jugades a l'àrea però que no van ser excessivament perilloses) van ser del Sants. Primer ho va provar Guille des del vèrtex de l'àrea petita després que Fran despengés un servei de banda de Fabre, però el xut del '8' del Sants no va intimidar a Espinet. També va intentar-ho Navarro, amb una jugada des de l'esquerra, però després de superar amb un bon retall a Àlex Ruiz, va xutar massa fluix i el porter visitant va blocar la pilota sense problemes. Finalment, Brian va rematar amb el taló una centrada des de l'esquerra però novament Espinet va aturar l'esfèrica. El Santboià va respondre amb un xut de Kilian des de dins de l'àrea que va aturar Yamandú i, en el refús, Crivillés va evitar una segona rematada ofensiva.

La més clara pels santsencs va arribar al minut 33, quan Guille va rebre una molt bona passada a l'àrea, però va creuar massa la rematada i la pilota va marxar desviada a la dreta de la porteria visitant. L'última del primer temps va ser pel Santboià i Yamandú va haver de tornar a intervenir: Kilian va acabar un contraatac amb un xut des del vèrtex dret de l'àrea del Sants, l'uruguaià va refusar la pilota i va tenir temps per anar a tapar el segon pal i refusar a córner la segona rematada del conjunt del Llobregat.

Al descans, doncs, la igualtat manava, el joc sobre la gespa havia estat poc brillant i havia faltat intensitat a banda i banda. Ja a la represa, va semblar que el partit s'animava i que els equips sortien més endollats. Però la frescor no va durar més de vint minuts. Tot just començar el segon temps, Guille (el del Sants) va enviar amb el cap una pilota al pal a la sortida d'un córner. Tanmateix, després d'aquest primer avís, el Santboià va protagonitzar les propostes ofensives. Al minut 8, Caballero va rebre una bona passada d'Hervías a l'esquena de Crivillés, però Yamandú va guanyar l'un contra un i va poder refusar la rematada. La resposta del Sants va ser una falta directa que va xutar Aleix i que va poder blocar sense dificultats Espinet. I al minut 13, Kilian va recuperar una pilota en la pressió a Gaudioso, va xutar des de la frontal i Yamandú es va estirar per aturar la rematada. Finalment, al minut 23, Kilian va allargar des de la frontal una centrada que arribava de l'esquerra i Guille, tal com venia la pilota, va engaltar una bona rematada, potent i creuada, al pal llarg de Yamandú i va situar el 0-1 al marcador.

El Sants no es va rendir, però no va trobar la manera de crear perill seriós a la porteria dels de Sant Boi. I els visitants fins i tot van tenir opcions d'ampliar l'avantatge; al minut 38, Kilian va rebre una passada a l'esquena de la defensa, va fer un bon control amb el pit i ja a dins de l'àrea i sense massa oposició va enviar la rematada desviada en el cara a cara amb Yamandú. Ja a la recta final, Jota va centrar des de la dreta i Yamandú va reaccionar amb rapidesa per refusar una rematada des de la frontal de la petita.

Amb el xiulet final, el Sants tanca la temporada a l'Energia amb una derrota per la mínima contra un dels equips que perdrà la categoria. Malgrat això, com que la Fundació Grama va caure contra el Terrassa, els de Tito Lossio van certificar matemàticament la permanència a Tercera Divisió, a l'espera dels descensos no compensats.

Diumenge que ve, els santsencs visitaran el Reus B en l'últim partit de la temporada (és la penúltima jornada, però d'aquí a quinze dies el Sants descansa).