La crònica del Martí Odriozola

Data: 23/04/2019

Autor: Martí Odriozola

Un Sants poc ofensiu cau contra el Prat (1-2) i està obligat a puntuar en els últims tres partits per certificar la permanència

Gaudioso va igualar el gol inicial d'Héctor, però un minut després, Alberto va ser expulsat i més tard Guiu va marcar el segon dels potablava. Els de Tito Lossio segueixen amb cinc punts de marge respecte al descens, a l'espera del partit de la Fundació Grama, i un per damunt del Castelldefels

El Sants afrontava divendres el partit més complicat que li quedava fins al final de temporada. Arribava a l'Energia el Prat, un dels aspirants a ser campió de Tercera Divisió i disputar el play-off d'ascens a Segona B. I necessitava els punts. Igual que els de Tito Lossio, que, amb un objectiu radicalment diferent, també volien puntuar per acostar-se a la permanència. Finalment, però, tot i la concentració defensiva dels blanc-i-verds, dues centrades laterals ben rematades a l'àrea, l'expulsió d'Alberto a l'equador de la segona part i la falta d'arribada del Sants van fer que els tres punts marxessin cap al Llobregat.

Tito Lossio va sortir d'entrada amb tres centrals, Alberto, Brian i Cura, i dos carrilers, Fabregat a la dreta i Crivillés a l'esquerra, per intentar neutralitzar el perill dels visitants des de l'exterior. I Nacho va repetir titularitat a la porteria, ja que Yamandú segueix lesionat. A la primera part, les ocasions van arribar de part del Prat, que, tot i acostar-se, no va estar encertat en la rematada. Ja al minut 4, Pedro Bravo va tenir una doble ocasió que primer va aturar Nacho i després va marxar fora. I poc després, Sergi Moreno va rematar des de la frontal, però el seu xut va marxar desviat. El partit tenia poca arribada, el Prat conservava la possessió i estava còmode amb la pilota, mentre el Sants es defensava i intentava evitar que els llobregatencs creessin perill per les bandes. I al minut 34, els de Pedro Dólera van trencar la barrera. L'àrbitre va xiular una falta inexistent de Fabre a l'esquerra de l'atac dels visitants, Pau López la va centrar i Héctor va rematar des de la frontal de la petita per situar el 0-1 al marcador.

A continuació del gol, el Prat va seguir acostant-se a la porteria santsenca amb l'objectiu d'ampliar l'avantatge al marcador. Al minut 37, Bravo va xutar fora des de la frontal i, poc després, Nacho va desviar un xut de Toni i en la segona jugada, Sergi Moreno va fallar a boca de canó i va desaprofitar una clara ocasió de marcar el segon gol. Just abans del descans, Toni va enviar una volea per damunt del travesser i, ja en el temps de descompte, Navarro va acabar un contraatac ràpid del Sants amb un xut exterior que va poder blocar Andrés en dos temps.

A la segona meitat, el guió es va mantenir semblant i el protagonisme va seguir sent pel Prat, un dels millors equips que han passat per l'Energia aquesta temporada. El Sants va tenir un parell d'aproximacions a la recta inicial de la represa, amb associacions interessants entre Cantí i Navarro, però va fallar en els últims metres. Fins que al minut 64 va aparèixer el de sempre per empatar el partit. Fabregat va penjar un servei de banda des de la dreta, cap dels futbolistes blanc-i-verds va poder baixar la pilota, la defensa pratenca va refusar, Gaudioso va recollir la pilota a la frontal i, amb una gran volea, va superar a Andrés. Gaudioso signava el seu novè gol de la temporada i ja és el màxim golejador del Sants enguany. L'alegria, però, va durar ben poc als de Tito Losiso, ja que tot just un minut després Alberto va ser expulsat per una falta a Sergi Moreno quan aquest ja entrava a l'àrea per encarar a Nacho; el Sants jugaria l'última mitja hora del partit amb un home menys. La falta, picada des de la frontal, va marxar per damunt del travesser.

I el Prat, finalment, va obtenir recompensa de la insistència ofensiva. Bravo va rematar a la frontal de la petita una centrada des de la dreta, Nacho va refusar la pilota i Guiu va caçar el rebot per rematar amb el porter santsenc ja a terra i situar l'1-2 al marcador. A partir d'aquí, el Sants va seguir creient amb les seves possibilitats, va crear perill des de la banda, però no va tenir encert i va acabar perdent. Per cert, al llarg del partit, jugadors i afició santsenca van reclamar penals sobre Navarro i Fran que l'àrbitre no va xiular.

Amb la derrota, el Sants es manté cinc punts per sobre de la Fundació Grama i un per damunt de Castelldefels, el cinquè per la cua, que ocupa una plaça de potencial amenaça de descens en cas que el Sabadell baixi de Segona B. Per damunt, els santsencs queden a cinc del Figueres, que va ser la sorpresa de la jornada i va sumar els tres punts al camp de l'Hospitalet. Per la seva banda, el Prat és a prop de certificar matemàticament l'accés al play-off d'ascens a Segona B i sembla que es disputarà amb el Llagostera el títol de Tercera Divisió. Diumenge que ve, l'equip de Tito Lossio visitarà el San Cristóbal, que fa una setmana va assegurar-se la permanència matemàtica.