La crònica del Martí Odriozola

Data: 22/03/2019

Autor: Martí Odriozola

Un nou desenllaç cruel condemna el Sants, que perd contra el Sant Andreu (1-2) amb un gol al minut 90

Els santsencs van avançar-se amb un gol de Cantí al minut 4, però els quadribarrats van tenir el control durant tota la segona part i van remuntar gràcies als gols de Josu i Felip Sá. L'equip de Tito Lossio és a set punts del descens.

Dia i horari poc habitual en un partit a Tercera a l'Energia. El Sants rebia dijous al vespre al Sant Andreu amb l'objectiu d'aprofitar-se dels mals resultats dels seus rivals directes -cap dels equips de la part baixa havia guanyat- per obrir encara més el forat respecte al descens. Però les necessitats dels de Miki Azparren, que volen aferrar-se a les places de play-off, es van acabar imposant i els blanc-i-verds van veure com, novament, la recta final del partit els sentenciava.

I això que l'enfrontament va començar bé pel Sants. Tot just al minut 4, Mario Cantí va rematar un córner i va avançar els santsencs al marcador. Semblava que els de Tito Lossio havien fet el més difícil amb ben poc esforç, però el Sant Andreu no va posar-ho fàcil i, poc després del gol, va agafar aire, va aconseguir el control del partit i va disposar de bones ocasions. Ferran, amb una rematada a centrada de Llamas, i Óscar, amb un xut que va poder aturar Yamandú, van acostar-se a la porteria local, però no van tenir encert en els últims metres. Pel Sants, Aleix va buscar porteria amb una falta a l'extrem de l'àrea, que Segovia va refusar, Cantí va voler sorprendre amb un cop de cap des de la frontal de la petita a servei de banda de Fabregat i Brian va rematar a la sortida d'un córner, però la pilota va marxar per damunt del travesser. Ara bé, poc després va arribar l'oportunitat més clara del primer temps. I va ser pel Sant Andreu. Al minut 36, Josu va picar una falta directa a uns quatre metres de la frontal i va obligar a Yamandú a fer una gran aturada per enviar la pilota a córner i evitar que es colés per l'escaire. Uruguasho salvador!

Just abans del descans, Borja -dijous titular- va provar-ho des de la frontal, però la pilota va marxar desviada després que Navarro intentés rematar. L'última jugada de la primera part va acabar amb un xut molt desviat del Sant Andreu.

Al descans, el Sants marxava amb part de la feina feta i la sensació que, tot i el marcador favorable, a la segona part tocaria patir. I així va ser. Ja a la represa, el Sant Andreu va sortir fort, va intensificar el domini de la possessió i va augmentar la presència a camp contrari fins que al minut 57 va arribar el gol de l'empat. Sergi Garcia va conduir una jugada llarga i ràpida per la banda esquerra, va superar per velocitat a Borja i Brian i va enviar la pilota a la frontal, des d'on Josu va rematar arran de terra i va superar a Yamandú, que va tocar la pilota però no va poder evitar que entrés a la xarxa. Era l'empat.

Després del gol, el Sant Andreu va créixer i va veure com tenia l'ocasió de remuntar al partit. El mateix Josu, després de rebre a dins de l'àrea, va enviar la pilota al lateral de la xarxa i Kuku, des de l'esquerra, va rebre en profunditat, va resoldre amb un xut potent, però Yamandú va reaccionar bé al primer pal. Tot i això, el Sants també s'acostava a l'àrea de Segovia i al minut 28, Juli, després d'un refús de la defensa, va xutar des de la frontal i la pilota va sortir fregant el pal esquerre de la porteria quadribarrada. I els d'Azparren van respondre: al minut 35, Llamas va provar-ho des de dins de l'àrea després d'una pilota pentinada que venia des de l'esquerra, Yamandú va refusar i en la segona ocasió la defensa santsenca va acabar allunyant el perill des de la mateixa línia de gol.

I, una vegada més, el minut 90 va ser fatídic pel Sants: Llamas va centrar des del vèrtex de l'àrea, Felip Sá va saltar al punt de penal enmig de la defensa santsenca i va enviar un cop de cap a la xarxa. Yamandú no va poder fer res. Era l'1-2.

Amb el temps exhaurit, les cares dels futbolistes dels Sants eren d'uns jugadors que, un dia més, s'havien buidat sobre la gespa i havien vist que, in extremis, es quedaven sense premi. Després de la jornada intersetmanal -l'última de la temporada-, tot continua força igual a la part baixa: el Sants segueix setzè amb 33 punts i en té set de marge amb el descens, que ara el marca la Fundació Grama. Curiosament -o no- en aquesta jornada, dels deu primers classificats no ha perdut ningú i dels últims onze no ha guanyat ningú. La propera parada dels de Tito Lossio serà el diumenge que ve, dia 24 de març, a les 12.15 h a l'Energia, on el Sants rebrà a l'Horta, un altre dels candidats a jugar el play-off d'ascens a Segona B.