La crònica del Martí Odriozola

Data: 11/03/2019 22:46

Autor: Martí Odriozola

El Sants cau clarament al camp del Vilafranca (3-0) en un partit erràtic

Els de Tito Lossio no van tenir opcions contra un rival que, tot i no fer un gran partit, va merèixer la victòria. Dos errors de Yamandú i Crivillés a la primera part i un penal a la segona meitat van sentenciar el partit. Els santsencs són quinzens i segueixen amb set punts de marge respecte al descens.

El Sants arribava al Municipal de Vilafranca en un bon estat de forma després del triomf 4-2 contra el Santfeliuenc i amb l'objectiu de puntuar contra un equip que, gràcies a les bones actuacions de la primera volta, es manté en posicions pròximes al play-off d'ascens. No era un duel fàcil, però les dificultats que havien tingut els de l'Alt Penedès en els últims partits i el ritme de competició dels blanc-i-verds feien preveure un enfrontament equilibrat on els de Tito Lossio podrien tenir opcions. Però no va ser ben bé així?

Els santsencs, és cert, van sortir bé i van disposar d'algunes aproximacions a la porteria rival tot just començar: la primera ocasió, per exemple, va ser de Sumarroca, que va recollir una pilota centrada des de la banda per Picolo i va rematar des de la frontal de la petita, però Pep Mateu va enviar l'esfèrica a córner. Poc després, Navarro va estar a punt de rematar una centrada de Fabregat des de la dreta, però el Xèrif no hi va arribar i la pilota va acabar marxant per la línia de fons. Tanmateix, la intensitat ofensiva dels visitants va durar poc i, després d'aquestes dues arribades, el Vilafranca va aconseguir el domini del partit.

Al minut 11, l'àrbitre va anul·lar un gol dels vilafranquins després d'una doble rematada de cap en la centrada d'una falta lateral. I tot just dos minuts després, els del Penedès van conduir una jugada ofensiva a la banda esquerra, Yamandú va refusar malament la pilota i Balboa des de la frontal i amb la porteria buida va avançar el Vilafranca. El gol dels locals estroncava els intents ofensius dels santsencs.

Al cap d'un quart d'hora, els d'Iván Moreno van ampliar el marcador: Crivillés va fallar en la sortida de la pilota, el Vilafranca va recuperar la possessió i, després d'encarar la defensa local, Balboa va batre a Yamandú amb un xut potent arran de terra. Les coses es complicaven encara més pel Sants.

Al minut 35, però, els de Tito Lossio van disposar de l'ocasió més clara de la primera part, amb un xut potent de Mario Cantí des de l'exterior que va marxar desviat a l'esquerra de la porteria local. I als últims instants del primer temps, Yamandú va intervenir amb encert per refusar una rematada local des de la frontal. Al descans, 2-0 i el Sants necessitava millorar si volia puntuar.

A la represa, Tito Lossio va moure la banqueta i va fer entrar Aleix en el lloc de Juli. Tot i això, l'esquema del partit va canviar ben poc i el Vilafranca va mantenir la insistència ofensiva. Al minut 2, Luca va estar a punt de rematar una centrada de Via, en la que va ser la primera de tres centrades en 10 minuts. En les tres, els jugadors locals van estar a punt de culminar la jugada, però no van arribar a la rematada per poc. I al minut 13, Sardà va disposar de l'ocasió més perillosa pels vilafranquins: va aprofitar la poca tensió de Fabregat en defensa, va plantar-se a la frontal de la gran i, després d'una mala sortida de Yamandú, va intentar superar-lo amb una vaselina, però la pilota va acabar marxant fregant el pal.

Pel Sants, la més clara la va tenir, precisament, Fabregat, amb un xut potent des de dins de l'àrea que va marxar a la dreta de la porteria d'Ivan. Passats deu minuts, el Vilafranca va disposar d'un contraatac cinc contra dos, però Cura, que feia poc que havia entrat, la va neutralitzar. I al cap de ben poc, al 80', Oribe va transformar un penal que havia xiulat l'àrbitre en una centrada del Vilafranca i va situar el 3-0 definitiu des dels onze metres. Sense més història, es va acabar el partit.

Aquest 3-0 representa la derrota més gran de la temporada del Sants, juntament amb el 3-0 al Feliu i Codina contra l'Horta de la primera volta, i és el quart partit en què els de Tito Lossio encaixen tres gols (també els van rebre al camp de la Fundació Grama i al del Terrassa).

Amb la derrota, i després dels partits del cap de setmana (en què els quatre últims han perdut), els Sants manté la diferència de set punts amb l'Ascó, l'equip que marca el descens, però veu com el Castelldefels, que va guanyar el Santboià, escurça la distància i es col·loca a tan sols dos punts dels santsencs. Diumenge que ve els de Tito Lossio rebran el Cerdanyola.