La crònica del Martí Odriozola

Data: 18/02/2019

Autor: Martí Odriozola

Un Sants desencertat cau contra el Castelldefels (0-2) i veu trencada la seva bona ratxa

L'equip de Tito Lossio no va fer un bon partit en atac i va acabar cedint davant dels llobregatencs. Un gol de Jordi Cano i un penal transformat per Fran Piera van provocar la primera derrota dels santsencs a casa a la segona volta i la fi d'una ratxa de cinc partits sense perdre. Els blanc-i-verds, però, segueixen fora del descens.

L'Energia acollia diumenge un partit interessant i important entre dos rivals directes. El bagatge del Sants, però, que havia aconseguit nou punts de nou possibles en els últims tres partits, rebaixava la transcendència d'un matx que podia permetre als de Tito Lossio deixar als llobregatencs vuit punts per sota. Tot i això, la falta d'arribada a l'àrea rival i els errors defensius del Sants van permetre als visitants sumar els tres punts i retallar la diferència amb els santsencs. La lluita a la part baixa, en disputa entre cinc equips, segueix cremant a foc viu.

I això que el partit va començar bé pels blanc-i-verds, que van tenir més possessió i van controlar la pilota durant tota la primera mitja hora. A nivell ofensiu, Sumarroca va intentar-ho des de la banda esquerra, i tot just al minut 1 va estirar una jugada ofensiva i va provocar un córner que va acabar amb un cop de cap d'Alberto per damunt del travesser. Al 21, Navarro va estar a punt de rematar davant de Manu Martín una centrada de Fabregat des de la dreta i poc després, Gaudioso ho va provar amb un xut exterior que va blocar el porter visitant.

El Castelldefels, per la seva banda, va tenir dues petites oportunitats abans del minut 10, amb un cop de cap fluix d'Aumatell que va engospar Yamandú i un xut des de la frontal de Jordi Cano que va marxar per damunt del travesser. Ara bé, l'ocasió més clara del primer temps va ser dels llobregatencs; Pedro Bilbao va estirar una jugada des de la banda dreta a passada d'Aumatell per guanyar l'esquena de Crivillés, va rematar des de dins de l'àrea i Yamandú va enviar el xut a córner.

Amb l'empat a zero es va arribar al descans. El Castelldefels havia jugat millor en el tram final de la primera meitat i havia neutralitzat bé el domini previ del Sants. A la represa, els de Miki Carillo van sortir més connectats i ja al minut 1, Yamandú va blocar un cop de cap des de la frontal de la petita. A la següent jugada, Pedro Bilbao va centrar des de la dreta, Yamandú va refusar malament i Jordi Cano va estar a punt de marcar aprofitant que l'uruguaià estava descol·locat. El Sants, però, va aconseguir frenar l'ímpetu inicial dels llobregatencs i, al minut 55, Navarro va buscar un xut exterior arran de terra que va marxar a la dreta de la porteria de Manu. Tres minuts després, el mateix Navarro va estar a punt d'aprofitar una cessió d'Alan al porter visitant que va acabar en córner. I en el servei des de la cantonada, Cantí va rematar per damunt del travesser. El Sants no trobava la manera de perforar la porteria rival.

A l'altre camp, al minut 62, Yamandú va enviar a córner una rematada al segon pal de Bilbao que venia precedida d'una bona jugada conduïda des de la banda per Piera. I al 70 el Castelldefels es va avançar: Fabregat va voler cedir amb el cap una passada llarga que venia del mig del camp, no es va entendre amb Yamandú i Jordi Cano va aprofitar-ho per fer el 0-1. L'equip de Miki Carrillo trobava el desllorigador al partit en una jugada inofensiva.

Tot just després del gol, Sumarroca va rebre la segona groga per una falta al mig del camp i va ser expulsat. L'amonestació va ser molt rigorosa i, en roda de premsa, Miki Carrillo, el míster visitant, va reconèixer que no era targeta. Amb un home menys i per sota al marcador, el partit es va complicar per l'equip santsenc, que a més havia perdut el domini i el control de la pilota. Abans del segon gol, els visitants van disposar de dos avisos més: al minut 76, Aumatell va centrar enrere i Cano va enviar el xut per damunt del travesser i al 82, Ralph va fer una rematada acrobàtica que va marxar a l'esquerra de la porteria. Poc després, Bilbao va trenar una jugada des de la dreta, va rebre una falta clara de Monfort (que feia quatre minuts que era sobre el camp) i l'àrbitre va assenyalar penal. Piera va ser l'encarregat de transformar-lo i situar el 0-2 al marcador.

Abans del final, ja al temps de descompte i amb un Sants desfigurat i sense ànims per la reacció, Fran va rematar per damunt del travesser després de rebre de Crivillés. Amb la derrota, els santsencs trenquen la bona ratxa de cinc partits sense perdre, tres sense encaixar (un total de 421 minuts) i vuit marcant, i perden el gol average particular amb l'equip de Miki Carillo.

Això, combinat amb els marcadors de la jornada, fa que el Sants es quedi amb quatre punts de marge respecte al descens, que ara marca l'Ascó, i dos per damunt del Castelldefels. Per sobre, els santsencs són a un punt del Figueres i a dos de la Pobla de Mafumet, que també van perdre.

Diumenge que ve, al Sants li espera un partit molt complicat: els de Tito Lossio visitaran la Feixa Llarga per enfrontar-se a l'Hospitalet, el líder de la categoria. L'equip de Xavi Molist, que encadena cinc victòries seguides, només ha cedit dos empats i una derrota com a local, no perd des de l'11 de novembre al camp de l'Europa i ha sumat 29 dels últims 33 punts en joc.