La crònica del Sergi Ruiz

Data: 25/10/2016

Font: (enllaç trencat)

Autor: Sergi Ruiz

Gala, de cap, i Fabregat, amb un xut des de fora l'àrea, li donen els tres punts al Sants davant el Masnou, després de dues derrotes seguides.

Amb la ferida del derbi encara oberta, el Sants sortia al Municipal de Masnou amb la necessitat de tornar a sumar una victòria després de dues derrotes consecutives. I ho feia amb novetats a l'onze inicial: el mig del camp passava d'un 1-2 amb Mulero de pivot escortant Aleix i Gaudioso, a un 2-1 amb Gala a la mitja punta per davant d'Aleix i Gaudioso.

Un nou dibuix al qual se li suma una pressió alta des del primer moment, amb la voluntat d'ofegar un Masnou que havia copiat l'esquema tàctic dels santsencs per intentar esgarrapar la seva primera victòria de la temporada.

La partida se l'emportarien els de Tito Lossio.

Sense tenir gaire ocasions clares de gol, els santencs van anar treballant per recuperar pilotes prop de l'àrea contrària per intentar alguna rematada. Una d'aquestes ocasions acabaria amb una centrada-xut de Navarro, des de la punta esquerra enganxat al lateral de l'àrea, que sortiria fregant l'escaire esquerra de Carlos.

Als vint minuts de partit, arribaria la primera estocada santsenca. Una centrada artesana i mil·limètrica de Gaudioso era rematada al fons de la xarxa per Gala des de la frontal de la petita.

La sentència no es faria arribar. Corria el minut 30 de partit quan la defensa local refusava un córner. L'esfèric queia mort a prop dels peus de Fabregat que des d'uns 25 metres etzibava una canonada teledirigida al fons de la xarxa que despertava l'eufòria de la banqueta i l'afició visitant.

Durant la segona part el Sants va fer més d'una passa enrere, per la inèrcia dels de Walter Pandiani que buscaven la manera d'entrar al partit, començant el segon temps amb un 3-4-3. Però el nou dibuix tàctic no va servir per millorar la producció ofensiva dels locals, que va quedar en un parell de mistos a la primera part i una centrada enverinada a la segona -juntament amb un gol anul·lat per fora de joc- van ser les oportunitats més perilloses del Masnou. Un equip en què va brillar Ballesteros en la conducció, però que li va faltar pólvora en atac per inquietar Yamandú.

Els últims vint minuts de partit, el matx es va anar enlletgint amb esbroncades entre jugadors i de l'afició local a l'àrbitre. En una d'aquestes esbroncades, l'àrbitre va expulsar amb vermella directa al masnoví Sergi Ciurana, que estava a la banqueta; en una altra Bejarano va veure la groga per entrar al terreny de joc sense permís per a separar Navarro i Carlos en una de les últimes discussions del partit.