La crònica del Sergi Ruiz

Data: 17/10/2016

Autor: Sergi Ruiz

El Martinenc noqueja el Sants en el primer derbi de la temporada (1-5)

Primera derrota del Sants a l'Energia que tot i refer-se del gol inicial d'Estrada amb una diana de Geri, no va poder fer res en una segona part en què el Martinenc va dominar i golejar.

L'ambient especial que té un derbi es notava des d'una hora abans del matx. Retrobades entre aficionats i directius del Sants i el Martinenc. Amics o vells coneguts que en uns instants es convertirien en rivals.

Com en tot derbi, el partit es prèvia emocionant des del principi. Els santsencs volien recuperar-se de la derrota a Lloret, els del Guinardó aixecar el vol en un inici de temporada més que irregular.

L'àrbitre indica que es pot iniciar el primer derbi de la temporada. Estrada rematava a plaer una centrada des de la banda dreta per obrir el marcador. Entre les dues accions només van transcórrer cinc minuts. Amb els diables vermells encara celebrant el gol, Geri de cap a la sortida d'una falta empatava el matx. El partit començava boig i seguiria boig fins que a la meitat del primer temps, els de Tito Lossio controlaven el partit, però no generaven excessiu perill a l'àrea dels de Miquel López.

A la segona part el Martinenc despertaria. Pressió intensa per recuperar ràpid la pilota, voluntat de dominar la possessió i mica en mica anar tancant el Sants a la seva pròpia àrea. Aquestes són les premisses que els de Miguel López van aplicar des del minut 46 de partit. Al 62, tornaven a posar-se per davant amb una genialitat d'Hugo. El migcampista del Martinenc sorprenia tothom quan en una falta a la frontal de l'àrea no buscava el xut directe, sinó que picava suaument la pilota per sobre la tanca perquè des de l'interior de l'àrea Quiles engaltés la pilota i l'enviés al fons de la xarxa. Un gol que va ferir la moral del Sants.

Quatre minuts després, el mateix Quiles tornava a ser protagonista de l'1 a 3. Una errada en la sortida de la pilota del Sants, permetia que Quiles recuperés l'esfèric a l'interior de l'àrea per batre Yamandú i deixar el partit sentenciat.

Amb el Sants abocat a l'atac, els de Miguel López van aprofitar per eixamplar distàncies amb dues jugades calcades. Dues centrades a ran de terra des de la banda dreta eren rematades per Antolínez primer i Lozano després per posar l'1 a 5 definitiu.

En un partit el Sants encaixava més gols que en sis jornades (només n'havia rebut tres en contra); en un partit el Martinenc marcava més gols que en sis jornades (només havia fet quatre dianes).