La crònica del Sergi Ruiz

Data: 19/09/2016

Autor: Sergi Ruiz

El Sants empata contra l'Hermes

Un gol de Navarro a la primera part i un de Babi de penal a la segona fan que Sants i Hermes es reparteixin els punts. Faura va ser expulsat per escopir, suposadament, un rival.

La UE de Sants saltava al camp de l'Energia amb ganes d'aconseguir la segona victòria de la temporada i fer encara més bo el punt tret a Avià. Al davant tenia l'Hermes, nouvingut a la categoria després d'ascendir de Segona Catalana a Primera Catalana.

Conscients de la necessitat de punts en els primers compassos de temporada, els de Montgat van apostar per fer-se amb el domini de la pilota per intimidar la defensa santsenca i a Yamandú, però no van tenir èxit.

Els de Tito Lossio, còmodes sense pilota i sense patir en l'aspecte defensiu, es van enfundar en el vestit de futbol directe i vertical, però no van ser capaços d'inquietar als del Maresme.

Amb el pas dels minuts, només Babi aconseguia amenaçar Yamandú, però el xut tou del 10 de l'Hermes des de la frontal de l'àrea no va fer suar el porter blanc-i-verd.

Instants després, a la mitja hora de joc, Sergio Navarro obria el marcador després de caçar un refús a l'àrea petita que havia generat Faura amb un potent xut des de la frontal.

Babi, de nou, buscava el gol. En aquesta ocasió ho feia amb una pilota picada per sobre de Yamandú -que tot i saltar no arribava a tocar l'esfèric- i que treia Picolo de cap sobre la mateixa línia de gol per deixar l'1 a 0 al final dels primers 45 minuts.

A la represa, Babi tornaria a ser protagonista: Fabregat el feia caure a l'interior de l'àrea provocant penal. Un penal que el mateix 10 de l'Hermes s'encarregava d'enviar al fons de la xarxa enganyant a Yamandú, que s'estirava a la seva esquerra mentre veia com la pilota anava al cantó oposat.

L'empat va canviar les tornes del partit: el Sants volia la pilota i l'Hermes se centrava en contraatacar i realitzar altes pressions per forçar un error dels rivals.

Navarro va tenir l'opció de desempatar el partit amb una jugada personal que va acabar amb una caiguda a l'interior de l'àrea, que no va ser suficient per xiular penal.

Una segona part condicionada, en part, per l'àrbitre que va arribar a ensenyar set targetes grogues als santsencs-una a Tito Lossio- per cap dels blaus, amb protestes i faltes similars a ambdós terrenys de joc. La pitjor part se la va emportar Faura quan, després de xocar amb un rival en la disputa de la pilota. El col·legiat va considerar que, a banda del xoc, el lateral esquerra del Sants havia escopit al jugador de l'Hermes i li va mostrar la targeta vermella directe. En cas de no poder demostrar que l'acció no existeix, Faura es perdrà els següents quatre partits de lliga.