La crònica del Sergi Ruiz

Data: 11/04/2016

Autor: Sergi Ruiz

El Sants perd (1-3) contra el Lloret, però segueix lluitant per l'ascens

Els blanc-i-verds van ser superats per un Lloret necessitat de punts i que va jugar quaranta-cinc minuts amb home menys. Tomás va marcar, però el seu gol no va poder evitar la derrota.

Només havien passat deu minuts de partit quan el Lloret obria la llauna. Bader caçava una pilota a la frontal i, de primeres, la clavava a la base del pal dret de la porteria, fent inútil l'estirada de Carlos.

Un Carlos que realitzava una parada clau per evitar, instants després del 0 a 1, evitant el segon del Lloret després d'una centrada mil·limètrica de Pol Ros des del mig del camp que rematava a plaer Moha.

A partir d'aquí els nervis es van començar a apoderar dels santsencs, que tot i trobar espais a l'esquena de la defensa en els primers vint-i-cinc minuts de joc, eren capaços de generar ocasions clares de gol.

L'acció polèmica del partit es va produir en el moment en què el col·legiat del partit assenyalava el final de la primera part. Bader li etzibava un puntada per darrera a Fran que provocava que l'àrbitre li ensenyés la targeta vermella directa al jugador del Lloret. Minuts abans, el matx s'havia començat a escalfar per un possible penal de Poderoso a Sergio Navarro que l'àrbitre no va assenyalar.

El 0 a 2 arribaria al minut 56 després d'un córner a favor dels santsencs. El Lloret recuperava la pilota i muntava un ràpid contraatac amb tres jugadors velocistes que només tenien l'oposició de Crivillés. El '14' del Sants va intentar robar la pilota llençant-se al terra, però un segon abans de tocar la pilota, Pol Ros enviava la pilota per Moha que es plantava sol davant Carlos i feia el segon gol dels lloretencs.

Tot i anar per sota el marcador, els de Tito Lossio no va abaixar els braços i es van abocar a l'atac. Gala i Peke, que van entrar a la segona part, li van donar un plus més a la vocació ofensiva del Sants, però la muralla defensiva que va edificar el Lloret a la frontal de l'àrea feia complicada la transició de la pilota.

Davant les dues línies defensives dels selvatans, el Sants, mitjançant Aleix, Gala i Gaudioso, va provar tímidament algun xut des de la frontal. Precisament en un d'aquests xuts arribaria el gol que retallava distàncies. Un xut de Gala des de la mitja lluna impactava en un defensor visitant. El rebot el caçava Tomás a l'interior de l'àrea i batia Jaume amb un xut ras ajustat a l'arrel del pal esquerra.

El gol va esperonar els blanc-i-verds que van seguir buscant, insistentment, l'empat, movent ràpid la pilota i buscant les bandes per provar centrades a l'àrea. El cansament dels visitants es feia evident segon a segon, però la necessitat de punts els feia resistir estoicament per evitar el segon gol dels santsencs. Un gol que no va acabar d'arribar mai, en part gràcies a un inspirat Jaume que va aturar les poques ocasions de les que va gaudir el Sants.

Al temps de descompte, seria el Lloret el que torneria a colpejar amb un gol Pol Ros que sentenciava el partit. Ricky servia en curt una falta pel lateral esquerra lloretenc, que amb la cama esquerra trobava una escletxa a la tanca defensiva i la pilota es colava al fons de la xarxa.

Tot i la derrota el Sants segueix en plena lluita per les places d'ascens, ja que se situa quart amb 45 punts, a dos del líder, el Manresa, a l'espera de començar el segon Tourmalet de la temporada. La primera parada, La Jonquera.