VICTÒRIA DE PRESTIGI

Data: 09/03/2015

Els de Tito Lossio superen 4-0 a l'Avià i es consoliden a la part mitja de la taula

36 punts suma ja el primer equip de l'entitat. L'objectiu de la permanència és cada cop més a prop per un equip que, davant l'Avià, va aconseguir la victòria més àmplia de la temporada (4-0). Un partit vistós, amb ocasions i que a l'equip se li va posar molt de cara des de l'inici amb el gol de Pau (20'') i el penal a favor (28') i posterior expulsió d'un jugador rival.

El gol més ràpid
El Sants feia el servei inicial i en la primera possessió del partit, els de Tito Lossio farien ja l'1-0. Seria Pau Navas qui encararia un porter de l'Avià que arribaria a tocar la pilota però no podria salvar el gol. El partit és posava molt de cara per un Sants que, després de dos partits sense veure porteria, necessitava tornar a marcar l'abans possible. Amb el marcador a favor, l'Avià agafaria la iniciativa del partit però el Sants es defensaria bé i faria mal amb pilotes a l'espai -guanyant l'esquena dels rivals- i amb centrades des d'ambdues bandes. Es veia a l'Energia un partit maco, ràpid, amb alternatives i ocasions pels dos equips. I és que els visitants en tindrien una de molt clara en un xut d'Uri que marxaria fora per poc.
Al 28', després d'un servei de cantonada i amb la pilota en possessió de Picolo, Fran cauria dins l'àrea de l'Avià. El col·legiat, a instàncies de l'assistent, expulsaria Toni Liria en considerar que el visitant hauria colpejat al capità santsenc. Vermella i penal pel Sants. Peke agafaria la pilota i convertiria la pena màxima deixant el marcador en un clar 2-0.
Si amb el gol només començar el partit ja s'havia posat bé pels de Lossio, després del penal, del gol i de l'expulsió, la cosa encara semblava més feta pel Sants.
L'Avià viuria uns darrers minuts de la primera part difícils, amb els jugadors frustrats i un punt emprenyats amb l'àrbitre. Tot i això, des de la banqueta visitant, el cos tècnic els hi repetiria una i una altra vegada als jugadors que es centressin només en el futbol.
El Sants jugaria amb comoditat en el darrer quart d'hora, i en un córner servit per Peke, David Gala s'enlairaria per fer el tercer (37'). El migcampista, avui titular, correria a celebrar-ho amb el seu pare a la banda.

Gestió del partit
A la segona meitat, l'Avià, tot i la seva difícil situació, sortiria molt bé. Sense baixar els braços i amb ganes d'acostar-se a la porteria de Carlos. El Sants, però, seria capaç d'aguantar uns primers 15 minuts d'embranzida dels del Berguedà i poc a poc, ja aprofitant el desgast dels d'Albert Garcia, els de Lossio es farien amb el control del partit i jugarien uns plàcids últims 30 minuts.
Navarro tindria fins a tres oportunitats d'augmentar el marcador en tres cara a cara amb un Sergi Porcel que defensaria molt bé la porteria dels seus. El gol del pitxitxi arribaria, per fi, al 69'. Una centrada des de la dreta la remataria primer Peke i després Navarro caçaria el refús per posar el 4-0.
Al llarg de la segona meitat, Tito Lossio aprofitaria per moure la banqueta i donar minuts a més jugadors - Guillem, Felip, Freixi, Molina i Alex-. Tot i això, el tècnic pecaria potser de massa prudència perquè alguns d'ells tindrien igualment poqueta estona per ensenyar coses sobre la gespa.
Els tres punts deixen el Sants amb 36 punts a la taula i deu victòries. Els de Tito Lossio segueixen 8ens a la taula però a només un punt del Girona -7è- i a tres del Lloret -6è-. La propera setmana l'equip visitarà el Farners dissabte a les 16h de la tarda.