Un punt de sort

Data: 13/10/2014

El Sants aconsegueix un empat en l'estrena del camp de l'Avià gràcies a un gol de Felip al 45'+1' de la primera meitat

Són sis les jornades que ha disputat el Sants en aquesta nova aventura a la Primera Catalana i, de moment, es resisteix la victòria a domicili. S'escapa, s'amaga i no es deixa enxampar. Els de Tito Lossio semblen seguidors convençuts de la mitja anglesa: guanyar com a locals i empatar a domicili. L'objectiu és sumar, sumar i sumar a la primera volta i, a la segona, ja es veurà per què pot lluitar l'equip.

Molt premi per poc joc

De nou apostant per defensa de cinc però amb Peke debutant com a titular i amb la parella atacant formada, de nou, per Felip i Navarro, així saltava al terreny de joc el Sants. Una gespa que s'estrenava, híbrida, barrejant natural i artificial i que generava curiositat entre jugadors i cos tècnic. Marc Coma, vigent campió del mundial de raids per sisena vegada i veí avianès, era l'encarregat de fer el servei inicial.
El partit començava amb els locals prenent la iniciativa i així seria al llarg d'una primera part on al Sants li seria gairebé impossible fer-se amb el control del partit. L'Avià faria mal per les dues bandes i portaria perill amb el seu joc vertical; el Sants patiria per passar del mig camp i fer arribar alguna pilota a la zona d'atac. Un dels davanters dels locals, Marcelo, es quedaria a prop de rematar una centrada des de la dreta; més tard, a la frontal, Gerard Enrich provaria de sorprendre amb un xut, i la més perillosa arribaria en una falta picada per Marcelo que tocaria a la part de fora de la xarxa. El gol arribaria al 26' en una acció a pilota aturada. Alex la penjaria dins l'àrea i Gigi la pentinaria amb el cap perquè Marcelo a boca de canó posaria l'1-0. Es complicaven les coses per un Sants que es veia amb l'obligació de remuntar el partit i que havia estat incapaç d'acostar-se a la porteria contraria, mantenir la possessió de la pilota i contenir les pujades per les bandes del rival.
Al 33', Tito Lossio mouria la banqueta i faria entrar a Albert Sumarroca per Aleix Lage per comptar amb tres puntes i tenir més homes al davant per tapar al rival i per superar-lo. Poc a poc s'intuiria una petita millora en un Sants que començaria a fer ús també de les bandes i després d'una falta Cristian remataria amb el cap des de la frontal però el porter local aturaria l'intent. Al 45+1 arribaria l'empat, Fabregat marxaria per la dreta i posaria una centrada que remataria perfecte Felip per col·locar l'1 a 1. L'empat arribaria en el millor moment, just abans del descans, i el Sants marxaria a vestidors amb un resultat boníssim per una primera part molt pobra per part dels de Lossio.

DSCN2790

Major igualtat, sense gols

A la segona meitat, s'igualarien una mica més les coses. El Sants faria un bon primer quart d'hora on seria qui portaria per primera vegada la iniciativa i el control del joc. Felip jugaria a l'espai per Navarro i el pitxitxi, cara a cara amb Porcel, faria un xut que es quedaria a les mans del porter. Poc després, Sumarroca marxaria amb velocitat per l'esquerra, superaria amb un bon retall al porter local i, sense angle, cediria enrere perquè fos Navarro qui fes el gol. A punt de controlar la pilota, el 9 santsenc veuria com Gigi se li avançaria per refusar el perill. Eren els millors minuts del Sants i en alguna de les dues podria haver arribat el segon però a mesura que passaven els minuts els de Lossio es tornaven a diluir i l'Avià recuperava el terreny perdut. Els d'Albert Garcia ho provarien amb xuts des de fora de l'àrea de Pol, Gerard o Pau i amb centrades que no trobarien rematador. Blanc-i-blaus i verd-i-blancs es quedarien sense gol i el partit arribaria al final amb l'empat a un.
DSCN2791

L'equip marxava d'Avià satisfet amb el resultat perquè fent poc i sent, sobretot a la primera meitat, inferior als locals, s'emportava cap a Sants un punt. Un empat fruit d'una màxima efectivitat en una primera meitat on l'única rematada amb perill va acabar en gol. Veurem si en el proper partit, el tècnic torna a apostar pel 5-3-2 o si prefereix col·locar sobre la gespa tres puntes i recuperar el dibuix habitual de la temporada passada i que vam poder veure de nou a Avià durant els darrers 55 minuts.

Després dels resultats de la jornada, el Sants segueix tercer a la taula amb 11 punts, a dos del segon, el Granollers, i a quatre d'un Júpiter que compta els seus partits per victòries. El proper cap de setmana, l'equip rebrà a l'Energia al Farners, conjunt que diumenge va perdre contra la Jonquera (2-3).

Després de l'1-1 amb l'Avià, li vam demanar a l'Eduard Soler que escollís als tres millors del partit: