Data: 17/09/2017

Autor: Martí Odriozola

19 setembre, 2017 Comunicació, Cròniques, força sants, Primer Equip

El Sants supera la Unificación Bellvitge i suma els primers tres punts de la temporada

El conjunt de Tito Lossio es va emportar un duel disputat després de veure com els de l'Hospitalet empataven en dues ocasions. Amb aquest triomf, els santsencs surten del pou de la classificació.

Primera part de bon joc i penal final inesperat

El Sants arribava al partit de diumenge a l'Energia com a cuer de la categoria, després d'haver vist com prosperava la impugnació del Martinenc del derbi de la primera jornada per l'alineació indeguda de Carlos Álvaro, que arrossegava una sanció de la temporada passada a Tercera Catalana. El club, a més, va anunciar que té la intenció de no recórrer aquesta decisió. A més, l'equip venia d'un 4-0 al camp del San Cristóbal.

L'alineació que va proposa Tito Lossio només presentava dos canvis respecte a la de l'últim partit, però el nou estil tàctic de l'equip, més ofensiu i amb la voluntat de ser protagonista amb la pilota, es mantenia intacte.

I així ho van mostrar els jugadors santsencs des del primer minut: joc des del darrere, bandes obertes i tiqui-taca a la zona central per controlar la possessió. Els primers fruits van arribar en forma d'ocasions de gol: un cop de cap de Sumarroca a centrada de Fabregat o un xut de Cervantes des de l'exterior que va marxar fregant el pal van servir d'advertiment. Fins que al minut 17, Sumarroca va recuperar una esfèrica que intentava treure jugada la defensa del Bellvitge i va combinar amb Gaudioso, que va superar per baix a Carlos per avançar al Sants al marcador.

Els locals van disposar de noves oportunitats durant la primera meitat, però el Bellvitge va arribar amb més perill a l'àrea rival. Amb això, al minut 46, Álvaro va transformar un penal clar comès a l'àrea de Yamandú i, enganyant el porter uruguaià, va empatar el partit.

Inici dubitatiu de la segona part que acaba amb gol de Cervantes

A la represa, la dinàmica del partit es va capgirar i mentre el Sants es mostrava indecís, el Bellvitge posava una marxa més. I aquest canvi de tendència va portar als visitants, esperançats pel gol d'Álvaro abans del descans, a intensificar el setge a la porteria de Yamandú per mirar de remuntar el partit. Ho van provar amb convicció i van disposar d'algunes oportunitats, però el porter uruguaià va respondre sota els pals.

I quan els de l'Hospitalet estaven més entonats, Cervantes va rebre la pilota a la frontal de l'àrea i va connectar un xut ras, potent i ben col·locat que va batre el porter rival per tornar a avançar el Sants i neutralitzar el setge visitant.

El conjunt de Xavi Vila, però, no va donar el partit per perdut i va continuar atacant amb convicció buscant el segon gol. I el va aconseguir.

Desenllaç d'un partit descontrolat

El partit va entrar a la recta final empatat a dos després del gol de Robert al minut 75 en una jugada a l'àrea en la qual va superar la defensa local i va batre a Yamandú; novament, la Unificación Bellvitge aconseguia retornar la igualtat al marcador. Al Sants li quedava un quart d'hora per remuntar, i tot just al cap de quatre minuts, Borrull va rebre una passada dins de l'àrea, va fer un bon control, es va girar i va anotar el tercer i definitiu gol a l'escaire dret de la porteria de Carlos.

Fins al xiulet final, el Bellvitge es va bolcar a l'atac, però la defensa santsenca va tancar la porteria a pany i forrellat. Amb aquests tres punts, el Sants acaba la tercera jornada en dotzena posició, a un punt del desè, el Vilaseca CF, el rival de diumenge que ve a les 17 h.

SANTS: Yamandú, Fabregat (Carlos Álvaro, 79'), Cura, Alberto, Picolo, Crivillés, Guille, Gaudioso, Sumarroca (Chicho, 69'), Cervantes (Gala, 69') i Borrull (Javivi, 83').

UNIFICACIÓN BELLVITGE: Carlos, Aleix (Redi, 79'), Sergi, Lucas (Àlex Garcia, 46'), Félez, Juli, Robert, Àlex Fernández (Carrique, 46'), Llobet, Álvaro (Ton, 66') i Ezequiel (Sergio, 79').

GOLS: 1-0 (Gaudioso, 17'); 1-1 (Álvaro, penal, 46'); 2-1 (Cervantes, 58'); 2-2 (Roberto, 75'); 3-2 (Borrull, 79')

ÀRBITRE: Ainara Andrea Acevedo Dudley, del Col·legi de Barcelona. Grogues als locals Picolo, Cura, Guille i Yamandú i als visitants Lucas, Llobet, Félez i Redi.