La Federació Espanyola vol donar per acabada la temporada de Segona B i Tercera

Data: 15/04/2020 10:47

Font: Betevé

Autor: Carles Alcoyent Corominas 

Text:
La Federació Espanyola vol donar per acabada la temporada de Segona B i Tercera

Es disputarien només play-off d'ascens i no hi hauria descensos

Carles Alcoyent Corominas | dimecres, 15 d'abril del 2020, a les 10.47

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, s'ha posat en contacte amb els presidents de les federacions territorials per informar-los que des del màxim organisme del futbol espanyol es proposa donar per acabada la temporada en el futbol no professional davant la situació actual del futbol amateur per la crisi del coronavirus. Aquesta mesura afectaria els equips de Segona B, Tercera, la Lliga femenina, la de futbol sala i tota la categoria juvenil.

Proposta de la Federació i el Consell

La proposta surt després de la reunió que han mantingut responsables de la RFEF amb el Consell Superior d'Esports (CSD). Una trobada que ha servit per donar a conèixer un conjunt de reflexions per avaluar la conveniència de projectar el futur immediat del futbol espanyol.

A la reunió, la Federació ha comunicat al CSD la necessitat d'un nou marc de seguretat jurídica, social i econòmica per protegir tant els clubs com els seus esportistes. Per aquest motiu, els plantejarà als presidents de les federacions territorials donar per acabada la temporada regular en totes les categories del futbol espanyol no professional. Aquesta proposta hauria de ser ratificada pels presidents en una comissió que es farà la setmana que ve.

Només ascensos i sense descensos

La fórmula, de les moltes que s'han estudiat, proposa crear un mecanisme exprés d'ascensos mitjançant un sistema de play-off a partit únic, amb un sistema de concentració d'equips, amb la intenció de garantir, com a mínim, el mateix nombre d'equips que pujarien de categoria que estava previst a l'inici de la competició.

Hi hauria ascensos, però no descensos. Per tant, en aquest sentit es treballaria els mecanismes oportuns per incrementar el nombre d'equips per grup o la creació de nous grups. Una situació de temporalitat que tindria una vigència màxima de tres o quatre temporades.

Aquestes actuacions afectarien els equips de Segona B, Tercera, les competicions d'àmbit estatal del futbol femení i futbol sala i totes les competicions estatals de futbol juvenil.

Què diu la RFEF per les altres categories

Respecte a les categories inferiors, des de la Federació Espanyola de Futbol es vol obrir el debat per aplicar un model idoni per a la finalització de les competicions. Això sí, des de la RFEF afirmen que el més important seran els estudis dels futbolistes i la seva salut i la dels seus familiars. La proposta també inclou donar per acabada les competicions.

Pel que fa a l'aspecte econòmic, des de la RFEF s'informa que es mantindrà la Comissió Mixta per donar garantia als jugadors i facilitats de pagament als clubs. A més, el Fons de Garantia Salarial es duplicarà per solucionar qualsevol problema inesperat. Aquestes mesures s'afegirien a l'anunci fet fa uns dies per la Federació Espanyola d'avançar 21 milions d'euros per als equips de Segona B i Tercera. Clubs com l'Europa i el Sants ja han hagut d'aplicar mesures econòmiques com l'aplicació d'ERTO o deixar de pagar als jugadors.