¡La quarta consecutiva!

Data: 10/03/2014

10 Març, 2014 Cròniques, Primer Equip

El Sants suma cinc partits sense perdre després de superar el Ripollet per un contundent 3-0 a l'Energia amb gols de Sergio Navarro, Albert Sumarroca i Marc Franco

Era el dia de l'estrena de la graderia a l'Energia amb el primer equip sobre la gespa. Era dia de portes obertes i era un dia on era clau emportar-se els tres punts davant un rival directe en la lluita per l'ascens. Amb rècord d'assistència al camp i amb un públic que s'ha fet sentir, el conjunt que entrena Tito Lossio ha sumat una nova victòria, la quarta jornada consecutiva aconseguint el triomf i la cinquena sense perdre. De fet, són 13 dels darrers 15 punts els que s'ha quedat l'equip; queden encara onze partits per endavant però sembla que el Sants arriba millor que mai al tram decisiu de la temporada.

El catorzè de Navarro

A la primera volta, el rival, el Ripollet, es va emportar els tres punts amb un gol en l'últim minut. Avui visitava l'Energia un equip que venia de sumar dues victòries consecutives i que es trobava només un punt per sota del Sants. A la primera part, tots dos conjunts han gaudit d'ocasions per avançar-se en el marcador i les més clares ha estat, però, pel Sants. El primer avís l'ha fet Sergio Navarro amb un xut creuat i en la següent que ha tingut el davanter no ha perdonat. Peque l'ha deixat per Guillem Hernández i, aquest, des del mig, ha fet una bona obertura a la dreta per un Navarro que arribava en cursa. El porter del Ripollet, Cuesta, ha sortit a intentar evitar que el 9 del Sants es quedés amb la pilota però Navarro se l'ha emportat i, un pèl escorat a la banda, ha rematat i ha enviat el seu xut fins el fons de la xarxa.

Posava el Sants la primera pedra per construir una nova victòria i és que sempre que l'equip de Tito Lossio comença marcant acaba emportant-se la victòria. El Ripollet ha respost amb un bon xut des de la frontal de Mellado primer i després amb un tir creuat de Quim des de la dreta que ha sortit fregant el pal de la porteria que defensa Carlos Blanco. Al 29, però, Navarro l'ha tornat a tenir i amb el seu xut des de la frontal ha fet lluir-se Cuesta que ha tret una maneta providencial.

Oportunitats i possessió repartides perquè l'equip de David Ortiz ha demostrat que també li agrada jugar la pilota. El joc, però, ha estat, al llarg de la primera part, una mica boig, amb anades i vingudes i algunes imprecisions al mig camp.

Al 65' arriba la sentència

Tot i el marcador ajustat i algunes ocasions que ha generat el Ripollet, s'ha vist patir poc al primer equip del Sants. No es tenia al 100% el control del partit però la sensació era que als de Tito Lossio ningú els hi prendria la victòria. De fet, a la segona part, el Ripollet ha estat molt menys actiu en atac -només en els darrers minuts se'ls ha vist més a prop de fer algun gol-, potser la calor i el pas dels minuts han fet minvar les esperances dels jugadors de David Ortiz. Al 52' ha entrat Samuel i ha deixat el terreny de joc Navarro i al 65' ha arribat el segon gol del Sants. Un gol que s'ha inventat Albert Sumarroca, un gol pel que ja pagava la pena acostar-se a l'Energia a veure el partit. Des del mig camp, Aleix li ha fet arribar la pilota a l'extrem del Sants que després de córrer per la banda esquerra se n'ha anat cap al mig i un cop dins l'àrea, després de superar una munió de jugadors del Ripollet, ha carregat la cama i ha superat Cuesta. Un golàs que ha sentenciat el partit i que a falta de vint-i-cinc minuts ha donat tranquil·litat al Sants. Poc després, ha arribat l'expulsió de Sergio Arbulu en veure la segona groga. Semblava que això podia perjudicar l'equip però el Ripollet seguia sense trobar la manera d'acostar-se a les immediacions de Carlos Blanco. A quatre minuts pel final del temps reglamentari, Tito Lossio ha donat entrada a dos jugadors de l'Amateur B, l'Alex de la Iglesia i l'Isaac Gascón, aquest últim vivia la seva estrena amb el primer equip. I ha estat en aquests darrers minuts més els cinc d'afegit quan s'han tornat a veure oportunitats. I és que el Ripollet estava ja totalment bolcat a l'atac per intentar una remuntada èpica i el Sants ha trobat espais a la contra amb facilitat.

El rival ho ha provat amb un xut de Mellado des de la frontal i amb una rematada de cap del mateix jugador que ha sortit molt desviada. Després, Peque ha vist la pujada per la dreta d'Isaac que tenia espai i bona posició per xutar però que ha preferit ser generós i deixar-la al mig per Samuel. La pilota, però, l'ha refusat un defensa del Ripollet abans que arribés als peus del davanter. En la següent jugada, però, Carlos Blanco ha enviat una pilotada llarga cap a Peque que l'ha controlat i des de l'esquerra ha entrat dins l'àrea i no ha fallat. Estirat sobre la gespa ha celebrat Marc Franco el tercer gol del Sants al minut 93 de partit mentre Rabanelli canviava el marcador de l'Energia.

Al llarg dels noranta minuts s'ha vist un Sants segur i compacte, molt efectiu en atac, amb els jugadors ben col·locats i un equip que no ha patit en excés en defensa tot i no tenir al 100% el control de la pilota. Un partit intens però, també, plàcid. I després d'uns darrers quatre partits en què els marcadors havien estat molt ajustats ja tocava guanyar amb contundència i sense viure els últims minuts amb angoixa.

Després de la victòria, el Sants suma 44 punts, ocupa la quarta posició i és a dos del segon, el Molletense, i a quatre del líder, el Premià. El proper diumenge l'equip visitarà el Sant Joan Atlètic de Montcada.

UE Sants: Carlos Blanco; Freixi (Alejandro Llauradó, 45'), Castillo, Picolo, Arbulu; David Gala (Marcos Hernández, 73'), Aleix Lage, Guillem Hernández (Isaac Gascón, 87'); Peque, Albert Sumarroca (Alex de la Iglesia, 87') i Sergio Navarro (Samuel, 52').

Ripollet: Dani Cuesta; Serrano, Torrecillas (Jerry, 45'), Lluis Bassas, Edgar (Jorge, 79'); Jordi Guti (Ivan Navarro, 82'), Hector (Marc Caballero, 45'), Diego; Quim, Mellado i Martínez (Abdel, 66').

Gols: 1-0, Navarro (6'); 2-0, Sumarroca (65'); 3-0, Peque (93').

Àrbitre: Lluís Ballonga. Ha ensenyat targeta groga a Peque (62'), David Gala (65'), Guillem Hernández (81') i doble groga per Sergio Arbulu (40' i 72'). Per part del Ripollet han vist la groga Quim (10'), Torrecillas (18'), Lluís Bassas (30'), Jerry (54'), Carlos Mellado (72'), Diego (76') i doble groga pel tècnic David Ortiz (53' i 55'),