EN LÍNIA ASCENDENT

Data: 02/02/2015

2 Febrer, 2015 Cròniques, Primer Equip

Els de Tito Lossio sumen la segona victòria consecutiva amb un 3-1 davant l'Escala i encadenen quatre jornades sense perdre

Ja està en marxa la segona volta del campionat i el Sants segueix en bona línia. La setmana passada l'equip superava 1-2 al Montcada i aquest cap de setmana ha tornat a emportar-se els tres punts amb una victòria sobre l'Escala per 3-1. I és que el Sants ha d'aprofitar aquests partits que vénen per segellar la permanència i encarar amb tranquil·litat les últimes jornades de campionat. A la primera volta només es va encaixar una derrota en els primers vuit partits; ara, l'equip vol repetir o millorar aquests números.

Començar i marcar

Davant l'Escala el partit començaria de la millor manera possible pels interessos santsencs. Quan encara no s'havia complert el primer minut de partit una jugada per la dreta de Samu originaria un penal a favor dels de Tito Lossio. La centrada del davanter seria tallada amb la mà per un dels defenses de l'Escala i el col·legiat marcaria els onze metres. Fran Avilés seria l'encarregat de transformar el penal i col·locar l'1-0 al minut 1 de la primera meitat.

Després d'uns quants partits en què l'equip s'havia vist obligat a buscar la remuntada ara, es trobaven amb un nou escenari: eren ells els primers en marcar i podien encarar els 89 minuts restants amb la tranquil·litat d'anar per davant en el marcador.

L'Escala, però, ubicat a la part alta de la taula no renunciaria ni molt menys al partit. Els de Pitu Batlle demostrarien anar sobrats de qualitat, d'empenta i de físic. Lluny de quedar tocats agafarien la pilota, la plantarien al cercle central i anirien decidits a per l'empat. Així viuríem a l'Energia uns vint minuts de partit molt intensos, amb un conjunt visitant pressionant molt amunt al Sants, sense deixar espai als nostres centrals per conduir la pilota amb tranquil·litat. Els blaugranes portarien perill amb centrades des d'ambdues bandes i infinitat de serveis de cantonada. A prop del vint de la primera, el Sants aconseguiria alliberar-se de la pressió asfixiant i començaria a mirar de nou a la porteria rival. Així, començaríem a veure més joc al camp de l'Escala i no tant al del Sants i l'equip tindria un parell d'ocasions per fer el segon.

El partit, però, tornaria a fer un gir al minut 23 amb l'expulsió del visitant Pep Muniesa. En un acció a línia de mitjos, el davanter arribaria tard i faria una entrada que el col·legiat castigaria amb vermella directa.

Si l'1-0 no era prou llosa, ara l'Escala es veia condemnat a jugar 60 minuts amb un jugador menys. Els de l'Alt Empordà, però, seguirien buscant l'empat amb la mateixa fe i la mateixa empenta.

Tot i això, les oportunitats més clares tindrien color verd-i-blanc. A prop del descans, un defensa visitant faria caure Navarro dins l'àrea fent-li la traveta i el Sants es trobaria de nou amb una oportunitat de marcar des dels onze metres. El killer santsenc agafaria la responsabilitat de fer el gol però el seu xut sortiria fregant el pal. I és que el peu de Navarro picaria a la gespa abans d'impactar amb la pilota i l'esfèrica sortiria toveta i un pel desviada i es perdria per línia de fons.

Segons abans del xiulet del col·legiat el mateix Navarro provaria amb un bon xut Bustins. El porter escalenc aturaria amb el peu l'intent però el refús prendria una direcció estranya i la pilota es quedaria molt a prop d'entrar dins la porteria dels visitants.

L'Escala amb vida fins el 73'

A la segona meitat el Sants saltaria al terreny de joc amb els mateixos onze jugadors disposat a fer el gol de la tranquil·litat i empotar-se la victòria. L'Escala, però, seguiria sense donar treva i a base d'una pressió alta, de molta lluita i de moure la pilota d'una banda a l'altra del terreny de joc seguirien provant Carlos Blanco. Tot i això, veuríem un Sants més còmode que a la primera meitat i sobretot, amb el pas dels minuts, el rival començaria a acusar el desgast i a deixar més espais al darrere. Uns espais que els de Tito Lossio aprofitarien per marcar. Al 73', una bona combinació de Samu, Navarro i Marc Franco acabaria amb el gol d'un Peke que superaria amb un xut perfecte des de la dreta a Bustins. El 7 del Sants celebraria la seva titularitat -en la posició que més li agrada, d'extrem- de la millor manera possible: marcant. Tot i el 2-0, l'Escala no donaria mostres de rendir-se però els de Batlle rebrien un nou cop només quatre minuts més tard. Ara seria Peke qui assistiria brillantment a Navarro perquè el 9 es treies l'espineta del penal i fes el 3-0. Per fi, a 13' del final semblava que el Sants sentenciava el partit però els alt-empordanesos encara no havien dit l'última paraula. Després de gaudir d'incomptables ocasions des del servei de cantonada, els blaugranes farien el 3-1 de la mà de Sile al 79'.

Per sort pels interessos santsencs, els de l'Escala trobarien el gol massa tard i ja quasi sense força no generarien perill en els darrers deu minuts.

El 3-1 permet al Sants sumar tres punts molt importants. Tres punts davant un dels equips que millor futbol practica de la categoria, amb molt potencial ofensiu i que està lluitant a la part alta de la taula. És cert que el Sants es va trobar amb moltes accions que li van anar a favor -dos penals i una expulsió d'un jugador de l'Escala- però, igualment, s'ha de saber aprofitar i els de Tito Lossio van saber completar un partit molt seriós per quedar-se amb els tres punts. Tot i això, les dificultats per matar el partit abans demostren la qualitat d'un rival que amb un menys mai li va perdre la cara al partit.

La propera jornada el Sants visitarà una Grama que és 15na a la taula, en posicions de descens, però que fa dues jornades va superar el Júpiter i aquest cap de setmana ha empatat amb La Jonquera. El partit es jugarà diumenge a les quatre de la tarda.

Sants: Carlos; Fabregat, Alberto, Fran, Picolo, Arbulu; Aleix, Guillem; Samu, Sergio (Pau Navas, 85') i Peke.

L'Escala: Bustins, Pau Ribas, Minic (Ramírez, 22'), Ricard Ferrer, Adrià Serra (Marc Feixas, 70'); Nani Pérez (Carles Giménez, 54'), El Harche, Marc Gasull; Xavi Casagran (Jam Baldeh, 46'), Muniesa i Sile Cámara.

Gols: 1-0, Fran (1', p); 2-0, Peke (73'); 3-0, Navarro (77'); 3-1, Sile Cámara (79').

Targetes: Pel Sants la van veure Navarro (5'), Picolo (32'), Carlos (40'), Peke (60') i Arbulu (75'). Per l'Escala, Minic (17'), Casagran (40'), Adrià Serra (43'), El Harche (87') i vermella a Pep Muniesa (23') i Pitu Batlle (35').