IMPARABLES A L'ENERGIA

Data: 07/10/2014

7 Octubre, 2014 Cròniques, Primer Equip

El Sants es col·loca tercer a la taula després de superar el Molletense per 2-0 amb gols de Sergio Navarro en un partit marcat per un penal i una expulsió

El Sants segueix amb el seu idil·li amb el Camp de l'Energia on, de moment, ha guanyat els nou punts que s'hi han disputat en aquest inici de campionat. La regularitat a casa ha impulsat l'equip fins a la tercera posició de la taula, a dos punts del primer i del segon, Júpiter -amb un partit menys- i Granollers. És encara molt d'hora però després de cinc jornades els de Tito Lossio comencen a il·lusionar a l'afició amb bon joc, lluita, gols i seguretat a casa. I tot això, amb un grup en què sembla que ningú és intocable: no hi ha cap jugador que hagi disputat tots els minuts possibles; el tècnic aposta per les rotacions, ha utilitzat ja a 21 jugadors i encara no ha repetit onze.

Penal, expulsió i Navarro

Durant els primers trenta minuts de partit, el Molletense va ser capaç de fer-se amb el control de la pilota i va ser l'equip que va tenir no només la possessió sinó també les ocasions. Els d'Antoni Filgaira, ben plantats sobre la gespa i demostrant ser un conjunt ben treballat, tornaven a visitar l'Energia ara a Primera Catalana, i amb un bloc semblant al de la temporada passada demostraven des del minut 1 que seria complicat pel Sants superar-los. Així, els de Tito Lossio feien una primera mitja hora on eren gairebé incapaços de mantenir cert control en qualsevol zona del terreny de joc i mentre als de Mollet els hi durava la possessió uns minuts, el Sants la perdia en dos segons. No arribaven pilotes a la zona d'atac i l'equip patia sobretot a la banda esquerra on Agustín i Ballesteros s'associaven amb encert per generar perill. Per sort pel Sants, però, el Molletense gaudiria de fins a tres ocasions que entre Ballesteros, Xavi i Benito enviarien per sobre del travesser o fregant el pal. El partit començaria a canviar amb la marxa del terreny de joc per lesió d'Agustín Latre, un dels homes importants en atac dels de Filgaira al minut 34. El Sants, gràcies sobretot a l'empenta de Guillem i Cristian per la dreta, començaria a refer-se, a treure's la pressió del damunt i a acostar-se tímidament a la porteria de Yamandu. En un servei de banda, Urrutia remataria quasi sense voler-ho al travesser donant el primer avís. Després, en una bona cursa, Cristian posaria una centrada dins l'àrea que estaria a prop de rematar Navarro. I al 40', en un teva meva entre el lateral dret i Urrutia, Fabregat enviaria una genial passada a l'espai per un Navarro que seria atropellat dins l'àrea visitant. Penal. Així ho marcaria el col·legiat que, a més, en una decisió un punt rigorosa, expulsaria també al defensa Daniel Benito. Onze metres separaven al Sants i al killer de la Zona Franca de deixar encarrilat el partit davant un Molletense que hauria de jugar tota la segona part amb un home menys i el Pitxitxi no fallaria, xut, gol i descans.

SerGiol Navarro sentencia

Amb l'1-0 al marcador i un jugador més, es veia gairebé com a improbable i imperdonable que el Sants deixés escapar els punts de casa. Ara eren els de Tito Lossio els que es feien amb el control i tornaven a ser el Sants de les bones ocasions. L'entrada de Samu aportava un nou aire a l'atac i Espi, al mig, donava oxigen i era protagonista també connectant a les mil meravelles amb Navarro. Una de les primers oportunitats per sentenciar arribaria amb una passada de Guillem Hernández per la desmarcada d'un Navarro que cara a cara amb Yamandu buscaria superar-lo per baix i es trobaria amb les cames del porter. Poc després, Samu es lluiria amb un gran retall a la dreta, la canviaria de banda per Espi a l'esquerra que centraria al mig per un Navarro a qui li prendrien la cartera per mil·límetres.

I per fi, al 76', arribaria el segon. Seria ara Samu qui la deixaria a l'espai pel Pitxitxi que driblaria a Yamandu i enviaria la pilota al fons de la xarxa.

Amb el 2-0 al marcador s'entraria en aquells minuts en què el Sants, amb el partit sentenciat, buscaria adormir-lo a base de possessió i el Molletense, amb un menys i ja cansat, es debatria entre buscar el miracle o acceptar l'inevitable. Tot i això, els últims minuts ens deixarien el debut de Pau Navas, un dels nous fitxatges, en partit oficial amb el Sants en el dia que entrava per primer cop en una convocatòria.

En un partit condicionat pel penal favorable al Sants i l'expulsió de Benito, sumat a la malaurada lesió d'Agustín, els de Tito Lossio sabrien, però, aprofitar les circumstàncies i guanyar tres punts més al fortí de l'Energia. Patint una mica a l'inici, jugant a ratxes, deixant també bons moments, i gaudint d'un punt de sort, els nostres no van fallar i van fer, però, el que a vegades és molt complicat: guanyar.

Ara, amb deu punts, són tercers a la taula i la propera setmana visitaran un Avià que és tretzè amb 5. La classificació del rival, però, és un punt enganyosa perquè s'han vist obligats a jugar els quatre primers partits com a visitants. Dissabte a les cinc sembla que ja podran tornar a "casa" i inauguraran, precisament contra el Sants, el seu nou camp de gespa híbrida que és únic en el món.

Al final del partit davant el Molletense, el Manuel Castillo va escollir els tres millors jugadors del partit: