A mig camí de la gesta (2-1)

Data: 17/02/2014

Autor: Bernat López

Diari de Sant Adria febrero 17, 2014

17/02/2014 - La UD Catalana fa un gran partit al camp de l'Energia contra el Sants, però els locals remunten el gol inicial de Moussa i retenen els tres punts.

El conjunt d'Alberto Morales va estar ben a prop de fer saltar la sorpresa de la jornada al grup II de Segona Catalana. Els groc-i-negres s'enfrontaven al Sants, un clar aspirant a lluitar per l'ascens de categoria.

El primer temps del duel va ser totalment visitant, amb Moussa Touré jugant novament en punta d'atac i fent molt mal a la defensa verd-i-blanca.

En atac, el Sants va estar poc operatiu durant els 45 minuts inicials, i el tècnic Tito Lossio va haver de recórrer a Sergio Navarro i a l'Albert Sumarroca per capgirar un partit molt complicat.

La Catalana va saber treure profit de l'estratègia, i abans de la mitja hora de partit, Moussa Toué entrava com un coet al cor de l'àrea i rematava de cap amb potència un córner servit pels visitants.

L'esfèrica penetrava dins la porteria del Sants sense que ningú ho pogués evitar, i fet que encara donava més arguments als groc-i-negres per creure en el triomf. Amb el 0 a 1 en el marcador, la Catalana va errar ocasions clares, de nou a les botes de Moussa.

El davanter africà va agafar a la defensa del Sants desprevinguda, i després de controlar una pilotada en llarg que Edgar havia fet des de la porteria, es va presentar davant de Blanco amb l'opció de fer el segon. El xut de Moussa va sortir fora fregant el pal.

Tot seguit, Javi Esteve obligava a Blanco a fer una aturada de mèrit, i Moussa no encertava a l'hora de fer entrar el refús dins de la porteria local. Si bé el Sants gaudia de possessió, aquesta era força estèril, ja que la verticalitat i el perill eren adrianencs.

Després del descans, però, l'equip va fer un pas enrere i ja no va crear gaire perill. Veient que la Catalana mirava d'especular amb el marcador, el Sants va créixer en atac, guiat per Navarro i Sumarroca, tots dos incorporats al camp a la represa.

Superat el minut 60 arribaria una de les accions claus del partit. En una falta lateral, Fran queia a terra i l'assistent xiulava penal, entenent que el jugador del Sants havia rebut una trompada.

Sergio Navarro no va fallar i va empatar el duel a mitja hora de la conclusió. De mica en mica, el joc es va anar desenvolupant cada cop més al camp de la Catalana, i els d'Alberto Morales van començar a defensar-se amb ungles i dents, esperant una contra letal.

Però aquesta no va arribar, i en una brillant jugada personal de Sumarroca, en la que va deixar assegut a Edgar, el jugador del Sants va marcar el definitiu 2 a 1 que deixava a la Catalana sense puntuar (79').

Els adrianencs van donar la cara però es van quedar sense premi final. Ara la UD Catalana ocupa el dotzè lloc de la classificació amb 24 punts, encara sis per sobre del descens directe.

Per altra banda, al grup XV de Quarta Catalana, el Besòs Atlètic va perdre un partit molt igualat contra l'Esquerra de l'Eixample B (4-5). Els adrianencs van aconseguir aixecar el marcador de 1 a 3 del descans, gràcies al gran partit de David Armestro (2 gols) i es va situar per davant amb el 4 a 3 amb una diana de Galán (70').

Al final, però, l'Esquerra va capgirar de nou el marcador, completant la gesta amb el tercer gol del dia de Yago, que va fer un hat-trick. El Besòs Atlètic cau fins al sisè lloc de la classificació amb 30 punts.