La crònica del Guillem Fabo

Data: 22/10/2019

Autor: Guillem Fabo

22 Octubre, 2019 Cròniques, Primer Equip

El Sants no reacciona contra el Granollers i encadena la sisena derrota consecutiva (0-3)

L'expulsió de Guille per doble targeta groga abans del descans va penalitzar els santsencs, que són cuers. El jugador visitant, Oriol Molins, va sortir a la segona meitat i va ser decisiu amb un doblet

Oportunitat perduda. Era una molt bona ocasió per allunyar els fantasmes que des de fa moltes setmanes persegueixen el Sants. Era contra el Granollers, un equip més assequible que el Terrassa. Era a casa, en el retorn de l'equip a l'Energia després de la pallissa 0-7 contra l'Europa. Era el dia perquè equip i afició es poguessin reconciliar amb una victòria. Però els tres punts van tornar a volar de l'Energia, i ja són sis les derrotes consecutives que encadenen els jugadors de Tito Lossio, últims a la classificació amb només 6 punts.

El Granollers va començar el partit amb ganes de ser protagonista. Van ser els granollerins els que van colpejar primer. El primer avís va ser d'Albert Ruiz amb un xut potent després d'una bona passada de Pau Dabra, el jugador més desequilibrant del duel. El Sants, però, no volia cedir la iniciativa del partit al rival i de seguida que recuperava la pilota buscava la porteria contrària. Pels de Lossio, la primera gran oportunitat va ser de Sergio Navarro, que va rematar amb el cap una falta lateral servida per Sergi Casals des de l'esquerra. Abans, Picolo havia provat fortuna amb un xut potent després d'un refús defensiu de Chechu.

El guió del partit va canviar quan faltaven cinc minuts per arribar al descans. Guille, que ja havia vist una targeta groga per haver picat una falta sense el permís de l'àrbitre, es va passar de frenada i va fer caure Pau Darbra amb un lleu contacte amb el peu dret. L'àrbitre no s'ho va pensar dues vegades i ràpidament li va ensenyar la segona groga. Lossio i la banqueta santsenca no s'ho podien creure. Tampoc l'afició. Contratemps pel Sants, que hauria de jugar el que restava de primera part i tota la segona amb un jugador menys. Tot i l'expulsió, Sergio va estar a punt d'inaugurar el marcador abans del descans amb una jugada individual que va finalitzar amb un xut potent que va rebutjar el porter rival.

A la represa, el Sants no va sortir bé i el Granollers ho va aprofitar. El granollerí Oriol Molins, que tornava als terrenys de jocs després d'estar dos mesos de baixa per una lesió al genoll, va entrar des de la banqueta i només va necessitar dos minuts per deixar la seva empremta. Albert Ruiz, d'esquena a porteria, va controlar una centrada des de la dreta, la va deixar de cara al balcó de l'àrea i allà la va recollir Molins per avançar els vallesans al minut 48. Fuetada de primeres amb la cama esquerra impossible per a Antonell. El Sants tornava a encaixar un gol només sortir del vestidor. En els últims cinc partits, els blanc-i-verds han encaixat quatre gols en els primers cinc minuts de la segona meitat.

Després del gol de Molins, Lossio va moure la banqueta: Samu i Aleix van entrar per Fran i Sergio Navarro. El 'Xèrif' va marxar de la gespa tocat amb molèsties musculars. Al Sants se li multiplicaven els problemes a mesura que passaven els minuts. Sergi Casals i Sergi Vicente, que s'han guanyat la confiança de Lossio, persistien per les bandes, però eren incapaços de trencar la teranyina defensiva dels vallesans. Tot i que el Granollers era amo i senyor del duel, el Sants va seguir ben viu fins que una badada defensiva va fer que tot se n'anés en orris al minut 59. Aleix va fallar estrepitosament en el refús defensiu i la pilota li va caure a Albert Ruiz, que no va desaprofitar el regal.

I al cap de ben poc, el Granollers va fer el tercer. Només tres minuts després del gol d'Albert Ruiz, Molins va tornar a aparèixer i va arrodonir el marcador amb una rematada de cap molt forçada que va superar l'estirada d'Antonell. Retorn immillorable pel jugador del Granollers. Amb el 0-3 al marcador, l'equip de José Solivelles va saber administrar l'avantatge amb possessions llargues mentre mirava de reüll el rellotge. Ja en els últims compassos de partit, Sumarroca va intentar una aventura en solitari per la banda esquerra que Pau Darbra es va encarregar d'aturar amb encert.

Amb aquesta victòria, el Granollers es retroba amb la victòria després de dos partits sense fer-ho i es consolida a la zona tranquil·la de la taula, a només dos punts de la quarta plaça. Diumenge que ve, el Sants visitarà el camp del Vilassar de Mar, un rival directe. Una nova oportunitat per revertir una situació que comença a amoïnar els aficionats santsencs. Partit vital.

SANTS: Antonell; Sergi Vicente (Fabregat, 75'), Cura, Picolo, Sergi; Mulero, Guille, Sergio; Fran (Samu, 52'), Navarro (Aleix, 52') i Sumarroca.

GRANOLLERS: Sergio Fernández; Chechu, Eloi, Víctor, Pujol; Gual (Oriol Molins, 46'), Morales, Ñito; Pau Darbra, Castillo (Fortuny, 63') i Albert Ruiz (Muñoz, 70').

GOLS: 0-1 (Oriol Molins, 48'), 0-2 (Albert Ruiz, 59'), 0-3 (Oriol Molins, 62')

PÚBLIC: 200 persones al Camp de l'Energia.

ÀRBITRE: Joel Luceño Soriano (Tarragona). Grogues al local Fran (48') i als visitants Gual (13') i Morales (67'). Vermella per doble targeta groga al local Guille (16' i 40').

Fotografies: Jordi Cura i Tània Soler