Data: 16/12/2013

Autor: Carlota Martí

16 Desembre, 2013 Cròniques, Primer Equip

CE Premià 5-2 UE Sants: càstig massa dur

Els verd-i-blancs cauen davant un rival directe i baixen fins la cinquena posició

A primera vista el resultat podria deixar entreveure un bany per part de l'equip local sobre el Sants però res més lluny de la realitat. Fins a set gols, cinc pels locals i dos pel Sants; un marcador, però, que podria haver estat molt més ampli en un partit en què tots dos equips han gaudit de les seves oportunitats. A la desfeta i a la pèrdua d'una oportunitat d'or de superar el Carmel a la taula i col·locar-se en la segona posició es sumen les quatre baixes per sanció amb què l'equip de Tito Lossio haurà d'encarar la propera jornada. La bona notícia, el debut d'Alberto, jugador provinent del Canyelles.

Fede, Fede i més Fede

Quan encara no s'havia complert el primer minut del partit, el nou del Premià, Fede Melgosa avançava el conjunt del maresme i complicava ja de bon inici les coses pel Sants. Poc després, el fora de joc de Julio salvava el Sants de rebre un segon que acabaria caient en breu. El mateix Fede, sense oposició, rematava una falta que servia el Premià des del vèrtex dret de l'àrea defensiva dels visitants, en una acció d'estratègia perfectament executada. Els dos gols en menys d'un quart d'hora de partit eren com un gerro d'aigua freda per un Sants que en els primers minuts semblava ben lluny del terreny de joc del Municipal de Premià. Davant d'un marcador tan advers, l'equip de Tito Lossio començava a despertar i s'acostava amb una centrada de Guille que pentinava Fran i rematava sense encert un Sergio amb tot per fer el primer. Poc després, Sumarroca intentava un xut que picava en la cama d'un contrari i Peque enviava fora la seva rematada. S'olorava el gol del Sants, un gol que hauria canviat el guió final del partit però quan l'equip de Tito Lossio començava a trobar-se còmode, en un contracop, ajudats per una errada en el tall de Marcos, els de Luís Jesús Milán tornaven a col·locar una bona pilota per un Fede molt efectiu que posava el 3 a 0 al 22 de partit.

Amb seixanta minuts per endavant i un resultat molt advers en el marcador, el Sants recuperava el joc d'abans de rebre el tercer. Primer inquietava Cuevas amb una jugada de Navarro per l'esquerra que no encertava a rematar bé Fran davant una porteria plena de jugadors rivals. Poc després, també des de l'esquerra, Sumarroca enviava una centrada-xut que obligava el porter a lluir-se posant la maneta. L'equip gaudia d'oportunitats molt clares però a diferència d'altres jornades el gol es resistia. Al 33 arribaria el premi. En un córner servit des de l'esquerra Marcos Hernández posava el 3 a 1 i donava esperances als de Tito Lossio. En els poc més de deu minuts que restaven fins la mitja part, però, l'equip baixava un pèl el ritme i els jugadors del Sants marxaven cap als vestidors dos gols per sota en el marcador.

Maverick sentencia i Peke es llueix

El Sants sortia a la segona part amb la intenció de seguir buscant amb paciència i a base de jugades trenades la porteria rival. Només començar els segons 45 minuts una jugada entre Navarro i Sumarroca acabava amb una centrada-xut fàcil pel porter. Més tard, Sumarroca de nou avançava per l'esquerra i enviava una pilota un pèl alta. Des de la banqueta, Tito Lossio posava més pólvora sobre el terreny de joc i feia entrar Jordi Rodríguez i Samu en substitució d'Alberto- debutant avui- i Aleix. L'equip passava a jugar amb un 4-4-2 amb Navarro i Samu en punta i Sumarroca i Peque pujant per les bandes des del mig-camp fins la zona d'atac. Però només un minut més tard arribaria una nova bufetada del Premià. El Sants semblava refet i a prop del segon, però qui trobaria el fons de la xarxa seria Maverick que col·locaria el quart pels locals.

El partit es posava molt complicat però els jugadors del Sants intentaven trobar un segon gol que acostés l'equip a l'empat. Castillo ho provava picant una falta, i Sumarroca feia un xut des de l'esquerra a passada de Navarro que aturava Cuevas. Seria en una nova jugada a pilota aturada que els de Lossio aconseguirien el 4 a 2. Una falta situada prop del vèrtex esquerre de l'àrea rival que picava magistralment Peke regalant a l'afició un bon gol pel record. El gol esperonava els verd-i-blancs que després tindrien una nova oportunitat de la mà de Sumarroca. L'11 del Sants rebia una boníssima passada a l'espai de Peke que no era capaç d'aprofitar per fer gol i, més tard, Urrutia també des de l'esquerra enviava el seu xut a la part de fora de la xarxa. En els sis minuts restants els de Tito Lossio acabarien el partit de la pitjor manera possible, amb dues expulsions - de Fran i Jordi Rodríguez per veure la segona groga- i amb targeta també per un Castillo que, ja amb cinc, també es perdrà la propera cita. A més, els locals aprofitarien els darrers minuts bojos de partit per arrodonir el marcador amb el cinquè.

El Sants baixa fins la cinquena posició i es queda amb vint-i-cinc punts, a dos de la segona posició que ocupa, precisament, el Premià i a set punts del líder, el Molletense. La propera jornada l'Equipo Ja, novè a la taula, visitarà el Camp de l'Energia.

Crónica i Fotos Carlota Marti

Fitxa del partit

CE Premià: Dani Cuevas; Borja, Adrián Martín "Guti", Julio, Zarzu; Gerard, Maverick (Marc Pérez, 62'), Mati, Fede (David Villegas, 87'), Edu (Nil Peñate, 62'), Nil "Masa" (Carlos Vidal, 77').

UE Sants: Carlos; Arbulu (David Muñoz, 81'), Castillo, Aleix (Jordi Rodríguez, 58'), Marcos; Alberto (Samu, 58'), Guille (Adrián Guerrero, 81'), Fran; Peke, Navarro (Marc Urrutia, 72'), Sumarroca.

Gols: 1-0, Fede (min. 1); 2-0, Fede (min. 14); 3-0, Fede (min. 22); 3-1, Marcos Hernández (min. 33); 4-1, Maverick Anaya (min. 59); 4-2, Peke (min. 72); 5-2, Carlos Vidal (min. 89)

Àrbitre: Fèlix Colomer Vallés. Pel Premià han vist la groga Edu (44'), Fede (61'), Mati (71'), Carlos Vidal (83'). I la doble groga Adrián Martín "Guti" (70' i 89'). Pel Sants han vist la groga Guillem (13'); Aleix (22'); Sergio Castillo (89'); Carlos Blanco (89'), i la vermella per doble amonestació Jordi Rodríguez (88' i 89'), i Fran Avilés (62', 89').