Font: (enllaç trencat)

Autor: Sergi Ruiz

2 Maig, 2016 Comunicació, Cròniques, força sants, Primer Equip

El Sants empata (3-3) i treu un punt del camp del Manresa amb regust a victòria

Els santsencs van remuntar un 2 a 0 per situar el 3 a 3 al marcador amb un gol de Xavi Pérez a les acaballes del partit.

Ni el millor guionista hauria estat capaç d'imaginar i preveure ni un únic gir de guió dels molts que va tenir el partit entre el Manresa i el Sants. O potser sí, perquè el matx es va convertir poc a poc en un petit déjà vu a la inversa de la victòria la setmana anterior per 4 a 3 del Sants contra l'Avià.

Al minut 35 de partit els locals guanyaven per 2 gols a 0 i el partit semblava sentenciat. Sergi Soler des dels onze metres obria la llauna al minut 12, després d'un penal dubtós -vista la repetició de la jugada- de Carlos sobre Noah. Rebollo, després d'una molt bona centrada de Solernou, eixamplava distàncies amb una rematada de cap ajustada al pal dret de la porteria santsenca.

De l'abatiment a l'esperança només van transcórrer cinc minuts. Falta magistralment executada per Cuadrillero al vèrtex esquerra de l'àrea manresana i Cura, amb el pit, desviava l'esfèric des de l'àrea petita per situar el 2 a 1 al marcador els instants previs al descans.

A la represa, però, serien els de Dani Andreu els que tornarien a colpejar. Una falta a la frontal de l'àrea servida per Sergi Soler era pentinada lleugerament per Enric Soriano a la frontal de la petita. Un toc suau, però suficient per col·locar la pilota al segon pal i fer estèril la sortida de Carlos.

Amb el partit de nou de cara pels blanc-i-vermells i complicat pels blanc-i-verds, va arribar un dels grans girs de guió del migdia. Noah s'emportava una pilota amb la mà en zona defensiva i veia la targeta groga. La seva segona groga del partit. Instants després, la mà que havia subjectat la groga, ensenyava la vermella al '10' manresà que marxava del camp enrabiat i acompanyat pel seu entrenador, Dani Andreu, que també era expulsat.

El mal de l'expulsió es va fer encara més dolorós un cop l'àrbitre va indicar que es podia seguir amb el matx. De la falta assenyalada per les mans, el Sants n'acabava traient un córner. I del córner, arribaria de nou l'esperança santsenca. La cama esquerra de Cuadrillero penjava la pilota al segon pal on Picolo, sol, enviava de cap l'esfèric a l'escaire dret de la porteria de Pau Núñez.

El 3 a 2, jugar amb un home més i els canvis fets per Tito Lossio buscant velocitat i joc ofensiu van esperonar al Sants a intentar anotar, com fos, el gol de l'empat.

El primer en avisar va ser Pau Navas que es va plantar sol davant del porter manresà després d'una bona passada de Tomás. L'acció, però, no va trobar fortuna i va acabar desviada a córner.

Pocs minuts després, la paciència i la insistència es transformarien amb el segon gir narratiu del partit. El protagonista: Xavi Pérez. L'escenari: l'àrea petita. L'acció: Un servei de banda de Freixi a l'interior de l'àrea, una pentinada enrere de Tomás i la canya a punt del jugador del filial per impactar la pilota al fons de la xarxa. Un mes després del seu debut amb el primer equip, marcava el gol que li donava un punt d'or al Sants per seguir, una jornada més, escrivint el guió del camí a l'ascens.