El Terrassa es desfà del Sants i jugarà la final dels Històrics contra el Manresa

Data: 06/08/2022

Font: diarideterrassa.com

Diari de Terrassa
6 d'agost de 2022

Terrassa FC i UE Sants han repetit la semifinal de la passada edició del Torneig d'Històrics del Futbol Català. Igual que l'any passat, el matx ha acabat en empat a zero (al 2021 van igualar a un gol). A la preceptiva tanda de penals, els pupils de Jordi López s'han imposat per 4 a 2 i disputaran diumenge a les 18 hores la gran final d'aquesta 36a edició dels Històrics (Esport 3, en directe). El rival serà el CE Manresa, que s'ha desfet per 0 a 1 del Sant Andreu en la segona semifinal.

Abans del partit s'ha guardat un respectuós minut de silenci per la mort, dimecres als 87 anys, de l'expresident i president d'honor del Terrassa FC Josep Vall Planas.

Al municipal del Guinardó s'ha vist un matx molt equilibrat, tot i que els barcelonins juguen dues categories per sota, a la Primera Catalana.

Les ocasions més clares, però, han estat per al Terrassa FC. Al minut 10, Àlex Fernández ha rematat lleugerament alt en un bon xut directe de falta. En el següent atac, Servetti ha obligat el porter del Sants Guillem Castelló a refusar la pilota.

Els barcelonins han tingut al minut 21 la seva primera aproximació clara: un xut de Gabaldón des de la frontal que ha marxat fora. L'ocasió més clara pel Terrassa ha arribat al 24 en una rematada de Marc Rodríguez. Ha intentat superar Guillem Castelló de xut paràbolic desde l'esquerra.

Ha replicat el Sants a la mitja hora de joc en una bona acció individual que ha blocat el porter Marcos, que ha actuat a la primera meitat. Al minut 35, el lateral Lucas Viña ho ha provat, sense fortuna, amb un xut sec.

A la represa, un cop de cap d'Iván García al minut 52 ha suposat l'ocasió més clara pel conjunt del barri de Sants. La intensitat augmentava per moments i al 59, el davanter canari del Terrassa Aythami ha provat de superar Pau Llasera. Al 65, Sergio Mulero ha estavellat a la fusta una falta directa del Sants.

S'han jugat 3 minuts de descompte, però no hi ha hagut gols. Als penals, els terrassistes han estat més encertats. Han guanyat per 4 a 2, s'han revenjat del Sants i diumenge a les 18 hores buscaran el seu segon Torneig d'Històrics.