Data: 15/11/2021

Autor: Martí Odriozola

15 Novembre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

Un punt més el primer dia del Centenari

El Sants va empatar amb l'Hospitalet (0-0) el dia que els jugadors blanc-i-verds van estrenar les noves equipacions del Centenari. Els riberencs van tenir oportunitats per marcar, però no van estar encertats i els de Lossio, més ofensius a la segona part, aconsegueixen encadenar la cinquena jornada sense perdre

Dia d'estrena a l'Energia. El Sants lluïa ahir per primera vegada les noves equipacionsque s'han dissenyat especialment per commemorar els 100 anys del club, amb un mapa del barri a la part frontal i recuperant les tres franges verdes primes al pit. Duel entre dos històrics per donar el tret de sortida a la celebració del Centenari santsenc (dos clubs, per cert, agermanats a mitjan segle XX, quan el Sants va haver de jugar com a local al camp del'Hospi en una època de constant migració). Del partit d'ahir, el conjunt blanc-i-verd s'emporta la imatge pel record de les noves samarretes i un punt de mèrit per allargar la bona dinàmica i consolidar-se fora del descens.

Tito Lossio va fer alguns canvis a l'alineació que havia sortit d'inici els últims dos partits: Raúl i Guillermo van tornar a l'onze, Favio va començar a la banqueta per segona vegada aquesta temporada i Salamanca i Laborde van repetir i encadenen cinc i quatre titularitats consecutives respectivament.

I de bon començament, el Sants va sortir millor i va intentar portar la iniciativa i acostar-se a l'àrea rival amb perill. Va ser gairebé un miratge. Dels minuts inicials, destaca un primer avís de Salamanca amb un xut creuat des de l'esquerra que va sortir desviat i poca cosa més.

A partir d'aquí, va ser l'Hospitalet qui va dominar el partit, qui va tenir la pilota i qui va generar ocasions a la porteria d'Antonell. Amb un esquema semblant al partit de fa una setmana al Municipal de Peralada, l'Hospi atacava i el Sants es defensava. Al minut 17, s'hi va acostar Canario amb un xut que va marxar fregant el pal, més tard ho va intentar Verdú amb una centrada xut des de l'extrem esquerre que Antonell va allunyar amb el puny i al 34', Canario va fer un bon control a la frontal, va encarar la defensa i va enviar el xut massa creuat. Minuts després, Juste va rematar des de la frontal de l'àrea petita un córner penjat per Canario i Shota va poder allunyar la pilota. L'Hospi picava pedra i hi insistia, però no tenia encert entre els tres pals.

Mentrestant, a l'altra àrea, Cura va tenir una de les poques oportunitats del Sants a la primera meitat. Va ser al minut 37 en un córner, quan el capità santsenc va alçar-se bé al primer pal, però no va poder afinar el cop de cap.

Abans del descans, l'Hospitalet va seguir atacant i encara va tenir dues aproximacions perilloses. Primer, amb un xut de Canario al cor de l'àrea rematant tal com venia una bona centrada d'Alcover des de la dreta i que Antonell va treure amb una excel·lent aturada. I gairebé a continuació, amb una rematada de Lasso que va frenar Shotai un segon intent deRipoll, que, tot sol, va caçar el rebot i va rematar tal com venia des del punt de penal. La pilota va sortir desviada. Claríssima.

A la represa, Tito Lossio va moure la banqueta i va fer entrar Favio en el lloc de Laborde. Aquest, per cert, va ser l'únic canvi de l'equip santsenc durant tot el partit. I el Sants va sortir millor a la segona part i va ser més ofensiu que als primers 45 minuts. La més clara va ser de Cura, al minut 51, amb una gran rematada després d'un córner centrat per Salamanca que va obligar Nil a allargar una gran mà per evitar el gol. El Sants fregava el primer. Abans, Prado havia protagonitzat una bona incorporació amb una centrada perillosa que la defensa havia enviat a córner.

La rèplica de l'Hospi va arribar al minut 65, amb un cop de cap de Juste a la sortida d'un córner que es va estavellar al travesser. A poc a poc, els de Cristian García recuperaven terreny i s'acostaven amb insistència a la porteria santsenca.

Al minut 77, Antonell va intervenir amb una doble aturada de mèrit per allunyar una primera rematada de Lasso des de dins de l'àrea en un contraatac i un xut d'Hugo després d'un córner que va anar massa centrat. Ja a la recta final, Sehou (que havia entrat feia poc) va superar Shota a la banda dreta amb una cursa ràpida i un bon gest tècnic, es va plantar a l'àrea, però Antonell va aturar la potent rematada.

Abans d'acabar, el Sants encara va tenir alè per intentar una última jugada al contraatac en una cursa de 4 contra 1 per buscar al gol, però l'atac no va prosperar. Al final, doncs, els blanc-i-verds es van endur un punt valuós contra l'Hospi per allargar la bona dinàmicafins als cinc partits sense perdre i sumar la tercera jornada amb la porteria a zero. Els de Lossio són onzens amb dotze punts, a un del descens, que marquen el Castelldefels i el Figueres. Encara queda pendent celebrar un gol amb la samarreta del Centenari.

Propera parada: Sant Andreu

Diumenge que ve el Sants visitarà el Narcís Sala per enfrontar-se al Sant Andreu. Els quadribarrats ahir tenien jornada de descans i en l'últim partit, fa una setmana, van perdre per la mínima al camp de l'Hospitalet.

El Sant Andreu és el millor local de Tercera (juntament amb la Grama) i a casa ha sumat fins ara quatre victòries i un empat: ha aconseguit 13 dels 15 punts possibles.
El bon rendiment al Narcís Sala, on el Sant Andreu no perd des del maig contra el Castelldefels, es tradueix també en defensa: el conjunt andreuencporta 391 minuts sense encaixar cap gol a casa. L'únic que han rebut aquesta temporada el va marcar el Manresa a la primera jornada. El balanç global com a local és de 9 a 1.
Els de David Almazán són el tercer equip més golejador i el cinquè menys golejat de Tercera.
La referència ofensiva és Fassani, que ha celebrat cinc gols; d'aquests, quatre han sigut al Narcís Sala. De fet, Fassani ha marcat en quatre dels cinc partits que ha jugat a casa.

SANTS: Antonell; Adri Prado, Shota, Cura, Iván Julián; Carlos Portero, Raúl; Nico, Guillermo, Laborde (Favio, 46') i Salamanca.

L'HOSPITALET: Nil, Cristian Gómez, Juste, Parera, Guillem, Hugo, Canario, Verdú, Alcover (Cano, 63'), Lasso (Juanan, 80') i Ripoll (Sehou, 63').

ÀRBITRE: Àlex Gómez Meneses (Barcelona). Grogues al local Iván Julián i als visitants Alcover, Verdú i Hugo.