La crònica del Guillem Fabo

Data: 20/10/2020 18:00

Autor: Guillem Fabo

El Sants perd el primer partit de lliga amb el Peralada (0-1)

Un únic gol d'Ortiz espatlla l'estrena del nou equip de Tito Lossio després de set mesos sense futbol de Tercera

El Sants comença amb derrota la nova etapa. El Peralada es va endur els tres punts del camp de l'Energia per la mínima amb un gol d'Ortiz a la primera meitat. La falta d'encert de cara a porteria va impedir que l'equip blanc-i-verd sumés almenys un punt. Va ser el debut oficial del nou equip de Tito Lossio, després de la sortida aquests estiu de la columna vertebral de l'equip durant els últims anys.

El Sants va començar el partit més endollat que el rival. La primera gran ocasió va ser santsenca. Guillermo va estar a punt de fer el primer gol amb un cop de cap que va sortir per damunt del travesser de la porteria d'Aroca. També va estar a prop de fer el primer Cura en una jugada embolicada dins l'àrea. Però amb el pas dels minuts, el Peralada va fer un pas endavant i va començar a trobar espais.

Casanova va portar de corcoll els defenses santsencs. Primer va avisar amb un xut des de dins de l'àrea i pocs minuts després, superada la primera mitja hora de joc, va tornar a colar-se dins l'àrea per assistir Ortiz. El jugador xampanyer va executar de primeres un xut potent que es va colar per l'escaire. No va fer cas l'àrbitre de les reclamacions dels jugadors del Sants que protestaven una falta prèvia al defensa Batalla.

El gol del Peralada no va canviar el guió del partit. Els dos equips eren incapaços de fer més de tres passades seguides perquè de seguida que els migcampistes rebien la pilota, tres rivals apareixen per barrar-los el pas. Lossio va comptar amb set noves incorporacions a l'onze titular i l'equip no se'n va ressentir. Van debutar en partit oficial Batalla, Abdul, Rubi, Ot, Iván, Calatrava i Michu.

El Sants va tenir el gol de l'empat a la represa. Rubi va penjar la pilota des de la banda dreta i Michu va connectar una rematada de cap que Aroca va refusar amb una estirada providencial. L'equip de Tito Lossio no tornaria a tenir una ocasió tan clara per fer l'1-1. Poc després, Ivan García també ho va provar amb un llançament de falta directa que aquest cop Aroca va blocar sense dificultat.

Lossio no va moure la banqueta fins al minut 60. Juli va entrar per Miguel per refrescar el mig del camp. També van entrar des de la banqueta Marcus i Torrentbó, però ho van fer quan el Sants buscava el gol ja a la desesperada. El partit va morir al camp del Peralada amb el Sants buscant l'empat amb pilotes llargues i centrades laterals sense encert. Els gironins van tenir en les botes de Casanova el gol de la tranquil·litat.

L'anècdota del partit la van protagonitzar els aficionats del Sants. Tot i que el partit era a porta tancada, els grups d'animació Resakas Est i Green Ladies no se'l van voler perdre i es van apropar al camp de l'Energia per veure'l des del carrer. Diumenge que ve el Sants visita el Sant Andreu en el primer derbi barceloní de la temporada a Tercera.

SANTS: Antonell, Rubi, Cura, Batalla (Eric, 79'), Abdul; Ot, Iván, Miguel (Juli, 60'); Calatrava (Torrentbó, 79'), Michu (Marcus, 76') i Guillermo.

PERALADA: Aroca, Micaló, Papa, Romero, Coro; Amoedo, Vilanova (Diaby, 66'), Ortiz (Pime, 56'), Muritala (Seomgyu, 56'), Josu (Del Pozo, 85') i Casanova (Puig, 85').

GOL: 0-1 (Ortiz, 35').

ÀRBITRE: Josep Ollé (Tarragona). Grogues als locals Iván i Abdul i als visitants Coro, Diaby i Puig.