La crònica del Guillem Fabo i la Núria Vilamala

Data: 17/05/2018

Autor: Guillem Fabo  Núria Vilamala

La crònica del Primer Equip

El Sants s’imposa al Borges Blanques (4-3) amb un Sergio Navarro en estat de gràcia

El conjunt blanc-i-ver dva remuntar el partit en dues ocasions gràcies a un hat-trick del ‘Xèrif’ i un gol de Borrull. Amb aquest triomf l’equip de Tito Lossio es manté en cinquena posició

El Sants rebia diumenge a l’Energia al Borges Blanques, un equip de la part mitja de la taula, que, igual que el Sants, ja ha complert amb els deures aquesta temporada i no es jugava res en el partit d’aquest cap de setmana. Els de Tito Lossio tenien una bona oportunitat per recuperar el camí de la victòria després de la derrota del passat cap de setmana contra el Viladecans i no la van desaprofitar.

El partit no va començar de la millor manera. Un gol matiner de Pijuán va permetre als visitants avançar-se al marcador. El jugador borgenc va aprofitar una indecisió de la defensa santsenca per recollir una pilota morta a la frontal de l’àrea i engaltar un xut potent que es va colar per l’escaire de la porteria de Yamandú, que no va poder fer res per aturar el xut de Pijuán.

Els de Tito Lossio van reaccionar després del gol de l’equip visitant i van aconseguir el domini de la pilota. Chicho va ser un dels jugadors més incisius en les jugades atacants, i Borrull i Navarro van disposar d’ocasions clares per aconseguir la igualada, però no van estar del tot encertats en la rematada. La insistència i el bon joc acabarien trobant la seva recompensa. El ‘Xèrif’ Navarro va anotar el gol de l’empat al minut 38 de la primera part amb un xut des de dins l’àrea que va tocar el travesser de la porteria i va acabar entrant.

A la represa el conjunt blanc-i-verd va baixar la intensitat i el partit es va igualar, amb ocasions clares pels dos equips, fins que al minut 58 els borgencs es van tornar a avançar al marcador gràcies a un gol d’Eudald. El jugador visitant va superar Yamandú amb un xut precís. Però el Sants no va trigar a reaccionar i novament Sergio Navarro va empatar el partit després d’aprofitar una indecisió de la defensa borgenca.

El Xèrif santsenc va agafar les regnes del seu equip i quan faltaven poc menys de deu minuts pel final, va anotar el 3-2 aprofitant una gran passada de Cervantes. Navarro feia així el hat-trick que el convertia en el gran protagonista del partit.

En l’últim tram, l’enfrontament va embogir. L’intercanvi de cops va afavorir al Sants que va posar la cirereta a un partit que va fer vibrar als aficionats de l’Energia. Jordi Borrull va signar el quart gol dels santsencs amb una rematada a plaer que va batre a Roger, després d’una gran acció de Guille. Els de Tito Lossio arrodonien així una golejada que els permetia retrobar-se amb el triomf. Al minut 89, Eduard Vives va fer el 4-3 definitiu aprofitant una desconnexió defensiva dels santsencs. El proper rival dels santsencs, en la penúltima jornada del campionat, serà l’Almacelles, un equip que esgota les seves opcions per assolir la plaça de playoff d’ascens. Diumenge que ve a les 18.00 h, al Camp Municipal D’Almacelles.

Fitxa tècnica:

UE Sants: Yamandú; Picolo, Brian, Alejandro (Carlos, m.81), Fabregat; Guille, Gala (Cervantes, m.62); Sumarroca (Gaudioso, m.62), Chicho (Requena, m.87); Borrull i Navarro.

FC Borges Blanques: Roger; Vives, Llorenç, Pelegrí (Eric, m.71), Abdennassar; Mané; Eudald (Ander, m.78), Torné (Aitor, m.46), Valero (Guitart, m.71), Pijuán; Montoy (Gerard, m.46).

Gols: 0-1, Pijuán: m.5. 1-1, Navarro: m.38. 1-2, Eudald: m.58. 2-2, Navarro: m.62. 3-2, Navarro: m.82. 4-2, Borrull: m.85. 4-3, Vives: m.89.

Àrbitre: Ismayl Chguennou (Tortosa). Va ensenyar targeta groga als locals Guille (m.27) i Cervantes (m.89) i als visitants Vives (m.40), Abdennassar (min.66) i Eric (m.85).

Incidències: Partit corresponent a la 32ª jornada al grup 2 de Primera Catalana, disputat al Camp Municipal de l’Energia.