Font: ceeuropa.cat

Autor: Àngel Garreta

06 Octubre 2019 Àngel Garreta Cròniques

Primer Equip Lliga Història

Varona celebra el 0-1 que obira la llauna d'una golejada històrica Varona celebra el 0-1 que obira la llauna d'una golejada històrica Àngel Garreta

L'Europa signa la golejada a domicili més àmplia de la seva història en l'actual format de lliga amb un impressionant 0-7 davant el Sants.
Lliga · Jornada 7 · 06/10/19 · 12:15 hores · Camp de l'Energia · 200 espectadors

SANTS
0 - 7 EUROPA

Una marca de patates fregides té un famós anunci amb un lema que diu que 'quan fas 'pop', ja no hi ha stop!'. L'Europa ha fet definitivament 'pop' en el campionat de lliga. Mancat de la victòria arribats a la jornada 5, va espantar tots els fantasmes amb una golejada contra el Cerdanyola la setmana passada a Gràcia (4-0) i encara l'ha fet més grossa avui a la Zona Franca contra el Sants, signant un 0-7 que, en campionat estatal de lliga, suposa la diferència de gols més àmplia a domicili de la història pels escapulats.

Primera part
Malgrat ser l'Europa clar dominador de l'encontre, res feia pensar als presents al camp de l'Energia al minut 40 del primer temps, amb marcador de 0-0, que el derbi d'aquest matí passaria als llibres d'història. El conjunt escapulat ha sortit a la gespa sòlid, ben col·locat i amb les idees clares, però ha costat trobar els espais necessaris per a fer mal als locals durant els primers minuts.

La banda dreta de l'atac gracienc, amb Sergi Pastells i Jordi Cano (intercanviant a estones l'extrem amb David Jiménez) ha dut perill a l'àrea local, però el gol ha trigat a arribar. Al minut 40 i en una acció d'estratègia preparada, David Jiménez ha bombejat la pilota per a la internada d'Alberto a la dreta de l'àrea gran. El central ha posat la pilota al vèrtex de la petita, on Martínez ha intentat rematar. La pilota ha tornat a peus d'Alberto qui, en segona instància, ha vist l'arribada de Varona al punt de penal i l'ha assistit per a que el migcampista fes el 0-1. Els locals han protestat amb vehemència reclamant fora de joc d'Alberto en la segona acció.

Quan el partit semblava abocat al descans amb mínim moviment del marcador favorable als escapulats, a la sortida d'un córner Aleix ha fet penal sobre Àlex Cano en una múltiple caiguda de jugadors en l'intent de desmarcada i l'àrbitre no ha dubtat a xiular-lo. Des dels onze metres David Jiménez ha enganyat el porterl local i ha establert el 0-2 temporal amb què s'ha arribat al descans.

Segona part

La segona meitat ha trigat en començar donat que el Sants no sortia del seu vestidor. S'han viscut uns moments d'incertesa i finalment l'equip ha sortit per poder disputar el matx, però totalment superat per les circumstàncies. De fet, a la represa l'Europa ha trigat només un minut en fer el tercer i deixar ja sentenciat l'encontre: un servei de banda pentinat enrere al punt de penal li ha servit a Varona per a fer el seu particular doblet amb el 0-3.

A partir d'aquí el Sants, abatut, s'ha vist superat per l'Europa, que ha fet dos gols més en un minut: el 0-4 als 52 de joc en una centrada de David Jiménez per a Martínez que el '9' ha enviat al fons de la xarxa i en el següent atac el 0-5 al minut 53, en una escapada de David Jiménez, trencant el fora de joc entre línies, acompanyat a l'esquerra per Jordi Cano. Jiménez ha encarat el porter i, per assegurar el gol, ha assistit en el darrer moment a Jordi Cano. Amb la porteria totalment buida, l'extrem europeista ha arribat a la línia de fons caminant i ha transformat el cinquè del matx i el quart del seu compte particular a la lliga.

Aquests minuts d'excel·lència per a l'Europa i fatídics pels santsencs han deixat el partit sense més història que veure en quina xifra de gols s'aturaria l'Europa. Tots dos equips han baixat les revolucions de la seva pressió i velocitat donat que l'encontre ja no tenia història, però l'Europa ha seguit fent mal quan ha pogut, com al minut 62, quan Kilian ha rebut a l'espai, ha retallat Fabregat deixant-lo assegut a terra i, davant el porter, ha rematat sobre el cos d'aquest, la pilota ha fet paràbola i ha acabat al fons de la xarxa.

En aquells moments l'Europa es trobava, sense ser-ne conscients sobre la gespa, a un gol d'un registre històric. Semblava que el matx acabaria 0-6 i aquest registre no se superaria, però entrant dins el minut 90, una passada de David Jiménez a Martínez ha acabat amb un subtil toc del punta europeista per a, entrant el cuir plorant, fer el 0-7, sentenciar el derbi, finalitzar una matinal històrica i reservar-li a la plantilla de la temporada 2019/2020 una pàgina dins l'hemeroteca.

La fitxa tècnica del partit

SANTS: Nacho, Mulero (Miguel, 45'), Sergi, Alberto, Picolo, Aleix, Navarro, Gala (Sergio, 56'), Fabre, David Cura (Suma, 45') i Fran.

EUROPA: Marc Priego, Sergi Pastells (Guillen, 66'), Guti, Àlex Cano, Prats (Gabi López, 56'), Uri, Jordi Cano (Kilian, 61'), Alberto, Martínez, Varona i David Jiménez.

ÀRBITRE: Bruno Montoro Ferreiro (Barcelona), assistit per Enric Montero Casado i Brahim Benkhay Ait Khati (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Mulero, Navarro, Aleix, Fran, Miguel i el tècnic Henry 'Tito' Lossio (Sants) i a Prats (Europa).

GOLS: 0-1 (Varona, 40'); 0-2 (David Jiménez -p-, 45+2'); 0-3 (Varona, 46'); 0-4 (Martínez, 52'); 0-5 (Jordi Cano, 53'); 0-6 (Kilian, 65'); 0-7 (Martínez, 90').

Incidències

Campionat de lliga de Tercera Divisió, grup V.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Albert Martí, Sergi Monsó i Castell (lesió) i Miki Puerto (amb el Filial).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Joel Jorquera, Alfons Serra, Josa i el porter Uri Vives / Pel Sants han restat a la banqueta: Guille, Agus i el porter Oriol.

Partit disputat amb cel tapat.

Un 0-7 a domicili és la golejada més àmplia de la història de l'Europa en l'actual format del campionat estatal de lliga. Anteriorment el registre el tenien compartit un 1-7 al camp de la Gramenet (2013/2014) i un altre 1-7 al camp de l'Horta (1957/1958).