La crònica del Martí Odriozola

Data: 19/09/2019

Autor: Martí Odriozola

El Sants cau amb contundència al camp de l’Hospitalet (3-0) i segueix sense puntuar fora de casa

Els de Lossio van arrencar bé, però no van poder frenar l’embranzida dels riberencs, que van acabar sent superiors. El gol de Ripoll al minut 21 i la lesió de Josele van frenar la capacitat dels santsencs i els gols de Miquel Jaume i Salinas, ja a la segona part, van tancar el marcador.

No era fàcil el partit que se li presentava diumenge al Sants. L’equip santsenc visitava un dels estadis complicats de la categoria i un rival, l’Hospitalet, imbatut i que aspira al títol de Tercera. Era el tercer partit en set dies i Tito Lossio va haver de moure la banqueta; això es va traduir en set canvis a l’onze respecte a l’alineació que havia guanyat el dimecres al Manresa. I una línia ofensiva inèdita, formada per Josele i Sergio Rodríguez, dues incorporacions d’aquest estiu, i el juvenil Markus. I, tot i que no van marcar, els tres davanters no van jugar malament.

El partit va arrencar bé pels blanc-i-verds, que van tenir bones ocasions en els primers minuts, però no van poder resoldre-les. La més clara del tram inicial va ser de Sergio, que va rebre la pilota a dins de l’àrea, va superar Eudald, però va topar-se amb Aliaga, que va blocar la seva rematada. A partir del quart d’hora de joc, l’Hospitalet, que havia començat esperant el Sants a tres quarts de camp, va estirar la pressió i va dificultar la sortida de pilota dels santsencs. I al minut 21, l’Hospi es va avançar al marcador: Ripoll va rebre una centrada a la frontal de la petita i, tot sol, va rematar a plaer per fer el primer gol del partit. El Sants hauria de remar a contracorrent. I les coses es van complicar encara més quan, al minut 29, Josele es va lesionar i va haver de ser substituït per Guillermo. Lossio perdia el ‘killer’ de l’equip, amb tres gols en tres partits aquest inici de temporada.

Poc després, al minut 35, l’Hospitalet va fregar el segon gol, primer amb una connexió entre Ripoll i Ton que Cura va poder enviar a córner i tot seguit amb una rematada que Aleix va treure sobre la línia de gol, després d’una mala sortida d’Antonell. Els últims minuts de la primera part, però, van ser igualats i el Sants també va disposar d’arribades a l’àrea rival.

A la represa, la situació va canviar força i el Sants va veure com l’Hospitalet li va passar per sobre. Tot i això, la primera aproximació va ser dels santsencs, amb una rematada desviada de Sergio al 7’. A partir d’aquí, els riberencs van dominar el partit a plaer i van aconseguir sentenciar el marcador. Al minut 56, una pèrdua de Guille va originar una ocasió pels locals i Miquel Jaume va ser l’encarregat de culminar-la amb una precisa vaselina que va superar Antonell. I, al cap de sis minuts, un greu error de Cura en la sortida de la pilota des del darrere va fer que el central blanc-i-verd cometés penal sobre Ripoll. I Salinas va transformar el xut des dels onze metres per tancar el marcador.

En l’última mitja hora, l’Hospitalet va continuar tenint ocasions, però la falta de punteria va evitar un resultat més ampli. Al minut 22, Canario va obligar a Antonell a fer una gran aturada per enviar un xut des de la frontal a córner i al cap de tres minuts, Antonell va guanyar l’un contra un davant de Ripoll, que l’havia encarat després d’una pèrdua d’Alberto.

Al tram final, a més, els locals van reclamar dos penals que l’àrbitre no va assenyalar. Amb el partit conclòs, l’Hospitalet va sumar els tres punts i es manté imbatut en la segona posició de la classificació. Per la seva banda, el Sants va encadenar la segona derrota a casa i continua amb sis punts. Diumenge que ve, els de Tito Lossio rebran al Sant Andreu a l’Energia a les sis de la tarda, en el primer derbi de la temporada, amb l’aspiració d’aconseguir la tercera victòria consecutiva a casa.

HOSPITALET: Aliaga, Reina, Diego, Miquel Jaume, Eudald, Genar, Gómez (Martí Soler, 65’), Miquel Ripoll, Canario (Ekedo, 76’), Salinas (Cristian Alfonso, 65’) i Ton.

SANTS: Antonell; Fabregat, Cura (Alberto, 65’), Picolo, Sergi Casals; Aleix, Guille, Sumarroca, Sergio, Josele (Guille, 29’) i Markus (Fran, 63’).

GOLS: 1-0 (Ripoll, 21’), 2-0 (Miquel Jaume, 56’) i 3-0 (Salinas, penal, 62’).

ÀRBITRE: Alejandro Aguayo Prieto (Barcelona). Grogues als locals Ton, Gómez i Martí Soler i als visitants Cura, Fran i Sergio.