La crònica del Martí Odriozola

Data: 29/10/2018

Autor: Jordi Cura  Martí Odriozola

29 Octubre, 2018 Cròniques, Primer Equip

El Sants competeix però no aixeca el cap al Narcís Sala i cau contra el Sant Andreu (2-0)

L'equip de Tito Lossio va perdre el tercer partit consecutiu i ja acumula cinc jornades sense guanyar i sense marcar cap gol.

El Sants arribava al Narcís Sala amb la necessitat de tornar a sumar, però sabent que l'escenari no era, ni de bon tros, el propici per aconseguir-ho. Un rival amb objectius ambiciosos i a tres dies de rebre l'Atlètic de Madrid a la Copa no feia preveure un enfrontament fàcil. I no ho va ser. Tot i que el Sants, igual que en la resta de compromisos contra rivals de la part de dalt de la classificació, va jugar de tu a tu al Sant Andreu.

El partit va començar força tranquil. L'equip quadribarrat tenia més possessió, però el domini era horitzontal i els de Miki Azparren no arribaven a la porteria de Yamandú. El Sants tampoc era vertical i, de bon començament, es defensava i buscava arribar a l'atac a través d'alguna jugada aïllada. La primera mitja hora va tenir de manera generalitzada aquest to.

Ja al minut 31, Fabregat, després d'un refús defensiu a la sortida d'un córner, ho va provar amb un xut que va marxar desviat i al 42, Óscar Muñoz no va sorprendre Yamandú amb un cop de cap des de dins de l'àrea que va poder blocar sense problemes l'uruguaià.

Al descans, com en els darrers partits (excepte contra el Cerdanyola), el marcador era de 0-0, just pel que s'havia vist sobre la gespa. En general, poca producció ofensiva i un Sant Andreu que no era en cap cas superior als santsencs.

La segona part va començar amb els de Tito Lossio molt millor i els blanc-i-verds van disposar de tres ocasions en els primers deu minuts. La més clara va ser una volea de Navarro, en rematar una centrada des de l'esquerra tal com venia, que va marxar per damunt del travesser. Per la seva banda, el Sant Andreu ho va provar a través d'Óscar Muñoz i Jaume, que no van trobar porteria. També va ser a prop del gol David López, amb xut ben col·locat des de la frontal de la gran que va obligar a Yamandú a estirar-se al minut 58.

Durant la segona part, tots dos equips van buscar el gol; el Sant Andreu feia una passa endavant i volia més protagonisme ofensiu, mentre el Sants competia bé, tenia arribada i no patia en excés. Partit equilibrat. Al minut 73, per exemple, Fabregat ho va provar amb un xut des de la dreta, però Segovia va enviar la pilota a córner. Pel Sant Andreu, ho va intentar Kukú, però la seva rematada va marxar desviada.

A la recta final de l'enfrontament, tot semblava conduir a l'empat -un marcador que, en un camp complicat, no era negatiu pel Sants-, fins que la pilota aturada va tornar a penalitzar els homes de Tito Lossio. Minut 88. Córner pel Sant Andreu. I es repeteix la història: la centrada d'Alcover va trobar a dins de l'àrea a Jaume, que, arribant des de la segona línia, va rematar amb el cap, va superar a Yamandú i va avançar als locals. Els jugadors blanc-i-verds, impotents, no s'ho podien creure. El rival s'avançava, una altra vegada, a les acaballes del partit.

Al temps de descompte, el Sants va acostar-se a l'empat en una ocasió embolicada a l'àrea quadribarrada, però no va acabar bé la jugada. I al cap de dos minuts, Alcover va fer el segon gol del Sant Andreu en una falta directa. Enèsim déjà-vu pels de Tito Lossio.

Amb els marcadors de la jornada, el Sants cau fins a l'antepenúltima posició -en zona de descens- i només té dos punts més que el cuer, el Martinenc. Dijous que ve, 1 de novembre, els santsencs visiten el Feliu i Codina per enfrontar-se a l'Horta, un equip que ha començat molt bé la temporada i que encara no ha perdut a casa.

La mala ratxa del Sants en números

Una de les conclusions que cal extreure del partit és que el Sants segueix patint amb la pilota aturada. Aquesta temporada, la meitat dels gols que ha encaixat (9 de 18) han estat així i ha rebut un gol de córner en cadascun dels últims tres parits. De fet, dels últims set gols encaixats, sis són a pilota aturada. L'altra conclusió és que els de Tito Lossio continuen concedint massa gols als últims minuts: el 60% dels gols que rep el Sants són a partir del minut 80. D'altra banda, el conjunt santsenc és l'equip que ha encaixat més gols fins ara, amb un total de divuit i una mitjana d'un gol i mig per partit. A més, els blanc-i-verds fa 466 minuts que no marquen.

SANT ANDREU: Segovia, Jaume, Noguera, David López, Guerrero, Óscar Muñoz (Guillem, 89'), Alcover, Juanan (Felipe, 62'), Ferran, Carlos (Kukú, 68') i Carroza.

SANTS: Yamandú, Fabregat, Alberto, Cura, Picolo, Sumarroca (Crivillés, 71'), Guille, Gala (Juli, 76'), Gaudioso, Mario Cantí i Navarro.

GOLS: Jaume (1-0, 88') i Alcover (2-0, 94').

ÀRBITRE: Jonathan Miguel Teruel (Col·legi de Barcelona). Grogues als locals Fuentes i Felipe i als visitants Cura, Alberto, Mario Cantí i Fabregat.