La crònica del Martí Odriozola

Data: 03/11/2018

Autor: Martí Odriozola

3 Novembre, 2018 Cròniques, Primer Equip

El Sants cau al Feliu i Codina contra l'Horta en un mal partit (3-0) i agreuja la crisi de resultats

Els de Tito Lossio no van jugar bé i no van tenir opcions de puntuar. La derrota allarga la mala ratxa i els blanc-i-verds ja acumulen quatre derrotes seguides, sis partits sense guanyar i 550 minuts sense marcar. L'equip santsenc segueix antepenúltim, dos punts per sobre del cuer i a dos punts de la zona de salvació.

Més de 500 dies després del famós partit al Feliu i Codina, el Sants es retrobava amb l'Horta enmig d'una mala dinàmica i amb l'objectiu de tornar a sumar per treure el cap de la zona descens. Però no va tenir el dia. I 90 minuts de futbol contra l'equip blanc-i-negre accentuen encara més el mal moment de l'equip santsenc.

D'entrada, Tito Lossio va repetir l'onze que va jugar dissabte contra el Sant Andreu amb l'únic canvi de Yamandú -absent per qüestions personals- per Nacho, el porter que va arribar a l'estiu per ser el suplent de l'uruguaià. I el partit no va començar malament pels blanc-i-verds -que van jugar amb el segon equipament de l'Horta, blau-, que van disposar de bones ocasions a l'inici del partit. En un quart d'hora, van arribar quatre vegades a la porteria de Santaló -amb rematades més o menys clares- i semblava que els de Tito Lossio estaven decidits a posar fi a la sequera de cara a porteria. L'oportunitat més clara dels primers minuts va ser de Sumarroca, que va rematar tot sol des de la frontal de la petita i va acabar enviant la pilota per damunt del travesser. Els santsencs tampoc tenien el dia.

L'Horta, en canvi, tenia més possessió i, a poc a poc, va anar trobant el seu lloc al camp i va reduir el Sants, que després d'una arrencada intensa, va perdre protagonisme ofensiu. De fet, la primera gran jugada de partit havia estat de l'Horta. Tacón va recollir un refús defensiu i des de la frontal va provar un xut que va obligar a Nacho a estirar-se i, amb una gran aturada, enviar la pilota a córner. Més tard, Gaudioso va penjar una falta des del mig del camp, la pilota va arribar a Alberto i el central va provar una xilena des del punt de penal que va marxar a l'esquerra de la porteria de Santaló.

A partir del minut 30, però, el partit es va decantar de la banda dels locals gràcies a l'aportació de Domi. Primer, el '7' de l'Horta va conduir una jugada ràpida per la dreta, va superar per velocitat a Picolo i va estavellar la pilota al travesser. I a la segona ocasió no va fallar: va transformar una falta directa a prop de la mitja lluna de manera magistral i va avançar als hortencs. Tot just al cap de dos minuts, després d'un llarg atac de l'Horta, Galeano va bascular el joc cap a l'esquerra, Domi va rebre a la frontal i després d'un control orientat, va creuar la rematada per batre a Nacho: el Sants veia com el partit es posava costa amunt. I així es va arribar al descans. Amb un Sants que s'havia desinflat progressivament i que havia cedit la pilota a un Horta que havia estat eficaç i havia agafat distància al marcador.

A la represa les coses no van canviar i el partit encara es va complicar més pel Sants. Després d'un inici imprecís, Casti va transformar un penal comès per la defensa santsenca a la sortida d'un córner i al minut 53 va deixar el partit gairebé sentenciat. L'esperança de la remuntada blanc-i-verda existia, però els jugadors no mostraven l'ímpetu i la intensitat del partit contra la Pobla de Mafumet, per exemple, i el joc sobre la gespa no feia pensar en una gesta com la d'aquell dia.

El Sants ho va provar sense massa fe i va crear un mínim perill en contraatacs o després de recuperar pilotes en zona d'atac. Fabregat, per exemple, va robar una pilota al cercle central, va buscar en profunditat a Navarro, però Santaló es va avançar al xèrif i va refusar la passada. Al Sants li faltaven idees.

També l'Horta ho provava; Jordan a la recta final de l'enfrontament va creuar massa una rematada des de la dreta i no va trobar porteria. Tampoc la va trobar Domi, que després de driblar a Cura, va rematar desviat. Per cert, abans d'acabar el partit, i enmig de la tensió de la graderia, l'àrbitre José Antonio Fernández Morillo va expulsar a l'entrenador de l'Horta, Nacho Castro, per protestar.

Amb tot, i acabats els 90 minuts, el Sants segueix sense guanyar i es manté a la zona de descens. Ja són quatre derrotes seguides, sis partits sense sumar punts i 550 minuts sense marcar. El proper compromís dels de Tito Lossio -que tancaran la setmana de tres partits- serà diumenge a l'Energia contra l'Europa, que ve de guanyar 3-0 a la Pobla de Mafumet i només ha perdut un partit a domicili aquesta temporada.

HORTA: Santaló; Guillem, Casti, Morales, Genís (Nahuel, 70'); Vives (Juanjo, 77'), Galeano, Adri Lledó; Jordan, Domi i Ferran Tacón (Marc Río, 75').

SANTS: Nacho; Fabregat, Cura, Alberto (Aleix, 46'), Picolo, Sumarroca (Crivillés, 63'); Gaudioso, Gala (Borrull, 46'), Guille; Navarro i Mario Cantí.

GOLS: 1-0 (Domi, 31'), 2-0 (Domi, 33') i 3-0 (Casti, 53').

ÀRBITRE: José Antonio Fernández Morillo (Col·legi de Barcelona). Grogues als locals Vives, Genís, Casti, Javi Morales, Galeano i Adrià Lledó i als visitants Guille, Gala, Navarro, Gaudioso, Borrull i Picolo. Vermella directa per l'entrenador local Nacho Castro.