Duel entre els dos equips més igualats de Primera Catalana

Data: 11/02/2010 23:59

Autor: Clara Cardona

La Montañesa rep el Sants en un partit marcat per la igualtat entre els dos conjunts. Les estadístiques dels dos equips són pràcticament calcades, i tots dos són els que més vegades han empatat en aquesta temporada El partit de la jornada d'aquest cap de setmana ens porta a l'estadi de Nou Barris, on la Montañesa i el Sants es veuran les cares. La particularitat d'aquest enfrontament és que els dos conjunts registren unes estadístiques pràcticament iguals, ja que tots dos sumen 36 punts i han guanyat nou partits, n'han empatat nou i n'han perdut quatre. Una diana més en el registre de gols a favor i en contra és la única diferència entre locals i visitants. La Montañesa rebrà el Sants en un bon moment de forma. Tot i estar per sota dels visitants, els de Miki Carrillo porten una ratxa de set partits sense perdre. L'última derrota va ser ara fa dos mesos, quan van perdre contra el Vilafranca per 1 a 0. Des d'aleshores, la Montañesa va encadenar una curiosa ratxa de sis empats consecutius i una victòria. En comparació amb els tres primers partits de lliga, la Montañesa ha sumat un punt menys que a la primera volta, quan en va sumar 6 dels 9 possibles. Tot i això, els de Miki Carrillo encara són un dels equips més en forma de la categoria quan juguen a casa. I és que els locals sumen més punts quan juguen a Nou Barris i no han perdut ni un sol partit al seu estadi. Dels partits que juguen a casa, un 60% acaben amb victòria, i la resta, en empat. A més, els bons números en quant a local també continuen si tenim en compte el registre golejador. La Montañesa suma 33 gols, 18 dels quals els ha marcat a casa, cosa que significa una mitjana de 1,50 gols per partit i un gol cada 60 minuts. A més, el davanter Quim figura en el Top 10 dels golejadors de Primera Catalana amb 8 dianes. Pel que fa als gols en contra, els de Miki Carrillo són un dels equips amb un percentatge de gols encaixats com a local més baix. Dels 23 gols que ha rebut, només 8 han estat a Nou Barris, el que significa un gol encaixat cada 113 minuts. De fet, no hi ha cap equip que, visitant el camp de la Montañesa, hagi marcat més de dos gols. La Montañesa va fer un bon inici de temporada, arribant a la segona posició a les jornades 13 i 14 i acabant la primera volta com a sisè classificat. Tot al contrari que el Sants, que ha anat de menys a més. Els de Pep Marguí van començar la temporada perdent els dos primers partits i arribant a la dinovena posició. A continuació, però, van encadenar una ratxa molt positiva de quatre empats i quatre victòries seguides. Jornada rere jornada han anat escalant posicions fins arribar a la quarta plaça en la jornada 21. Però la derrota del passat cap de setmana contra el Marianao Poblet per 0 a 1 els va fer baixar fins a la sisena posició. Abans d'aquesta derrota, però, el Sants havia encadenat una espectacular ratxa de deu partits sumant, almenys, un punt. Com a visitant, el Sants ha sumat un total de 16 punts i un 40% de les victòries que ha aconseguit han estat jugant fora de casa. Pel que fa al registre golejador, els de Pep Marguí han marcat i han rebut un gol més que la Montañesa. El Sants té una mitjana d'1,55 gols per partit, el que significa una diana cada 58 minuts. En aquest sentit, els de Marguí marquen més gols i també en reben més quan juguen a La Bàscula. De fet, dels 24 gols encaixats, el Sants només n'ha rebut 6 jugant fora de casa. L'enfrontament d'aquest diumenge servirà per posar punt i final a la igualtat entre aquests dos equips. I és que fins i tot, en el partit d'anada, Sants i Montañesa van empatar a un. El vencedor de l'enfrontament d'aquest diumenge es farà amb la sisena plaça, i segons el que facin els seus rival directes podrien escalar fins a la segona posició. L'escassa diferència de punts entre el segon classificat i el setè fa que en una sola jornada es puguin produir molts moviments a la classificació de Primera Catalana.
(font: Clara Cardona - futbolcatalunya.com)