Data: 27/02/2018

Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

27 Febrer, 2018 Cròniques, Primer Equip

El Sants deixa escapar la victòria al camp del Tortosa i acaba sumant el tercer empat 1-1 consecutiu

L'equip de Tito Lossio es va avançar al marcador, però va rebre el gol de l'empat al minut 83 en una de les úniques ocasions dels de l'Ebre i no van tenir temps de reaccionar. Els santsencs no guanyen des de principis de gener i són setens, a nou punts del líder, el San Cristóbal.

Primera part amb poques arribades

Partit de certa urgència pel Tortosa i el Sants aquest diumenge. Els de Terres de l'Ebre hi arribaven amb l'objectiu de sumar la quarta victòria de la temporada (les tres que ha aconseguit fins ara han estat a casa) i el Sants, amb la necessitat, cada vegada més imperiosa, de tornar al camí del triomf (amb el de diumenge ja són sis partits sense guanyar). I al final, els dos equips es van repartir els punts.

La primera part no va ser productiva a nivell ofensiu a cap de les dues àrees. Pel Sants, Chicho va tenir una de les úniques ocasions als primers minuts, amb un xut que va marxar desviat. Pels locals, Didi va tenir les més clares. Primer amb una falta al minut 37 que va obligar a Yamandú a estirar-se i després, al 43, amb un xut des de la mitja lluna que va marxar alt a la porteria santsenca.

En general, l'equip de Tito Lossio va tenir més possessió i va ser més a camp contrari, però no va trobar la manera de trepitjar amb perill l'àrea de Selu.

Canvis al descans i el Sants s'avança

A la represa, però, Tito Lossio va voler sacsejar l'equip per buscar més control al mig del camp. Van entrar Gala, Crivillés i Carlos Álvaro i arran dels canvis o de l'ímpetu en sortir de vestidors, el Sants es va avançar tot just començar la segona meitat. Va ser Navarro, que es va plantar davant de Selu i el vas superar amb un barret. Era el primer: el Sants tenia part de la feina feta. Ara tocava defensar-se i protegir el resultat.

Els blanc-i-verds van mantenir el control de la pilota i van anar a buscar el gol de la tranquil·litat més que tancar-se al darrere. I van tenir opcions. Al minut 61, Crivi va desaprofitar un cara a cara davant de Selu, que li va guanyar el mà a mà. I al 66, entre Gala i Navarro no van poder culminar una jugada a l'interior de l'àrea local. Faltava precisió.

Però el Tortosa també va jugar les seves cartes i va tenir algunes oportunitats. No van ser excessivament clares, i la majoria eren arribades des de les bandes que entre la defensa santsenca i Yamandú aconseguien rebutjar. Una de les més perilloses va ser una falta que va servir Markel des del vèrtex de l'àrea, però que no va trobar porteria.

L'empat del Tortosa i final trepidant

I a vegades, quan a través del joc no s'aconsegueix amenaçar la porteria, la pilota aturada es converteix en una arma letal. I així va ser. Al minut 83, el Tortosa va servir un córner i el central Sam es va aixecar entre la defensa i va rematar a la xarxa el gol de l'empat. El Tortosa, amb poca producció ofensiva, aconseguia igualar el marcador.

I a partir d'aquí, el partit va embogir. Els últims deu minuts van ser trepidants, d'anada i tornada. El Sants va disposar d'alguns contraatacs per tornar-se avançar, però no va ser resolutiu i a l'últim minut, en una jugada embolicada a dins de l'àrea, els santsencs no van saber rematar davant de Selu i van acabar demanant penal. Però res. Amb el xiulet del col·legiat, final del partit i ja són sis jornades del Sants sense guanyar (amb cinc empats), les tres últimes amb empat 1-1.

Per cert, els tortosins van arribar a reclamar fins a tres penals a l'àrea del Sants i l'afició del Municipal va ser molt crítica amb el col·legiat lleidatà Creus Soler. Mostra d'això la trobem al Twitter oficial del club, que en l'habitual piulada per informar del marcador final sentencia el següent: "no parlarem de l'arbitratge perquè prendrem mal?".

Amb aquest empat, el Sants es manté setè, amb 37 punts, a nou del líder, el San Cristóbal, i tres per sobre del vuitè, el Lleida B, que visitarà l'Energia el proper diumenge a les 12.30 h.

TORTOSA: Selu; Edgar, Sam, Puig i Dani; Mata, Aitor i Didi (Adrià Alonso, 54'); Villarroja, Max i Markel (Caballé, 79').

SANTS: Yamandú; Fabregat, Cura, Alberto, Picolo (Carlos Álvaro, 46'); Gaudioso i Chicho (Borrull, 72'); Sumarroca (Javivi, 72'), Cervantes (Crivillés, 14'), Forcadell (Gala, 46') i Navarro.

GOLS: 0-1 (Navarro, 46') i 1-1 (Sam, 83').

ÀRBITRE: Gerard Creus Soler (Col·legi de Lleida). Grogues als locals Selu, Puig, Villaroja i Max i al visitant Picolo. Vermella al delegat local Víctor Casado.