Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

3 Setembre, 2019 Cròniques, Primer Equip

El Sants s'estrena amb una victòria pletòrica contra el Perlada (4-2)

Els santsencs, que des del 1966 que no començaven amb una victòria a Tercera, van frenar el joc dels xampanyers i van sumar els tres punts gràcies als gols de Juli, Josele, Guillermo i Navarro

Debut somiat a l'Energia: tres punts, bon joc, partit competit contra un dels aspirants a l'ascens i exhibició de múscul golejador. I això que el Sants arrencava el curs a Tercera contra un rival complicat, el Peralada, acabat de descendir de Segona B. Tito Lossio va repetir l'onze amb què el Sants havia jugat el partit de Festa Major del dijous, tan sols tres dies abans, i l'aposta li va sortir bé. A l'esquema, cinc dels nous fitxatges: Antonell a la porteria, Sergi com a lateral esquerra, Mulero al mig del camp i Josele i Guillermo al davant.

Però el protagonisme inicial va ser per un dels que va arribar la temporada passada: Juli. El d'Osona, que va estrenar-se com a golejador amb la samarreta blanc-i-verda a l'agost a la Copa Catalunya, va ser l'encarregat d'obrir el marcador. Al minut 10, va rebre la pilota de Sergi, va conduir pel carril central i va sorprendre Aroca amb un gran xut exterior que es va enverinar. Sense fer massa soroll, el Sants ja anava per davant.

A partir d'aquí, el partit es va estancar una mica i, tot i que els gironins van provar-ho, no van fer patir massa a la defensa santsenca. Al minut 24, el Peralada va tenir una doble arribada inofensiva a la porteria d'Antonell; primer amb un córner que no va trobar rematada i, a la segona jugada, amb un cop de cap de Sergi Romero que va marxar desviat.

Abans del descans, els d'Albert Carbó ho van tornar a provar. Al minut 39, Ritxi va xutar des de l'exterior per damunt del travesser i al 45', Carles Puig va centrar i Sergio Romero va rematar des de dins de l'àrea, però Antonell va fer una gran aturada i va neutralitzar el perill. El Sants marxava el descans havent mantingut el marcador favorable.

I la segona meitat no hauria pogut començar millor. Just després del servei inicial, Fabregat va rebre la pilota a la banda dreta, va superar l'esquena de la defensa, va col·locar una bona centrada arran de terra al segon pal i Josele tot sol va batre Arcona per situar el 2-0. El Sants ja tenia un coixí.

El partit es va acabar de posar de cara pels de Tito Lossio quan, amb polèmica, al minut 60 l'àrbitre va ensenyar la segona groga a Canal; la primera havia estat feia poc per una falta al mig del camp i la segona la veia per protestar. El Sants jugaria amb superioritat numèrica l'última mitja hora de partit. Poc després, Antonell va haver de tornar a intervenir per enviar a córner una falta que va picar Bertomeu i, pel Sants, la resposta va arribar, al cap de quatre minuts, a través de Guille, que va fer un bon control amb el pit després d'un servei de banda, però va enviar la volea per damunt del travesser.

El Sants tenia el partit on volia, no patia i havia aconseguit neutralitzar el joc del Peralada. I els de Lossio estaven tan còmodes sobre el camp que al minut 78 van aconseguir el tercer: Fabregat va penjar una pilota precisa i Guillermo va rematar des de dins de l'àrea per signar el 3-0. Els dos davanters nouvinguts (Guillermo i Josele) complien, i ja s'havien estrenat per acostar el Sants als primers tres punts.

Però l'enfrontament encara no estava tancat. Al minut 81, Antonell va haver de tornar a intervenir per enviar a córner una falta picada per Ferran i tres minuts més tard Medina va rematar una centrada des de l'esquerra i va escurçar distàncies pels visitants. Va ser un miratge, perquè al 89', Navarro va guanyar l'esquena de la defensa gironina, es va plantar davant d'Arcona i el va batre amb un xut suau que va arribar a la xarxa. El xèrif se sumava a la festa golejadora i tancava el partit.

Tanmateix, abans del final, el Peralada va tenir temps de maquillar el resultat amb una rematada de Guille a centrada d'Eric Vilanova. Malgrat l'ensurt final, el Sants sumava tres punts valuosos contra un rival d'entitat a qui havia aconseguit dominar. I el triomf convertia l'equip santsenc en el primer líder de la temporada. En acabar el partit, imatge d'unitat i connexió entre la plantilla i una afició que havia estat molt activa durant els noranta minuts. Felicitacions mútues, retrobaments amb Crivillés i Gaudioso, que van visitar els seus antics companys de vestidor, i ambient d'optimisme entre els seguidors. Debut rodó.

Dissabte que ve el Sants visitarà el Municipal de Ca n'Anglada per enfrontar-se al San Cristóbal, un rival que comparteix l'objectiu dels de Tito Lossio i contra el qual el Sants buscarà sumar els primers punts fora de casa.

Les dades del partit

- La temporada passada, el Sants va necessitar 192 minuts per fer el primer gol a Tercera. Juli en va tenir prou amb 10 minuts per avançar diumenge els santsencs davant del Peralada.

- El curs passat, als de Tito Lossio els van caldre 601 minuts, 7 partits, per marcar quatre gols a l'Energia (del 18 d'agost al 18 de novembre). Diumenge, en va marcar quatre amb 89 minuts contra el Peralada.

- El Sants no començava la temporada a Tercera Divisió amb una victòria des del 1966. En els últims sis debuts a Tercera, havia acumulat cinc derrotes, un empat, onze gols en contra i cap a favor.

SANTS: Antonell; Fabregat, Cura, Picolo, Sergi; Mulero (Aleix, 79'), Juli, Guille; Navarro, Josele (Sergio, 67') i Guillermo (Fran, 83').

PERALADA: Aroca; Puig, Cunill, Canal, Romero; Ivan (Arnau, 71'), Èric, Ferran; Pime (Bertomeu, 55'), Medina i Ritxi (Guillem, 55').

GOLS: 1-0 (Juli, 10'), 2-0 (Josele, 46'), 3-0 (Guillermo, 80'), 3-1 (Medina, 85'), 4-1 (Navarro, 88') i 4-2 (Guillem, 95').

PÚBLIC: 240 persones al Camp de l'Energia.

ÀRBITRE: Xavier Alins Rodríguez (Vallès Occidental). Grogues als locals Guillermo, Mulero, Sergio, Guille i als visitants Cunill i Medina. Vermella per doble groga al visitant Canal.

Fotografies: Martí Odriozola i Jordi Cura