La crònica del Martí Odriozola

Data: 05/11/2018

Autor: Martí Odriozola

El Sants perd contra l'Europa (0-2) i allarga encara més la mala ratxa

L'equip santsenc va competir bé i va generar ocasions, però la manca d'encert i la pilota aturada el van condemnar novament. Els de Tito Lossio han sumat un punt dels últims 21 en joc i es mantenen en zona de descens.

Tercer derbi pel Sants en una setmana i tercera desfeta pels de Tito Lossio. Els Sants rebia l'Europa a l'Energia amb l'objectiu de tornar a sumar i aconseguir el primer triomf del curs a casa. Però, una vegada més, la falta de precisió en els últims metres i les jugades a pilota a aturada van acabar amb les pretensions santsenques.

I això que els blanc-i-verds van arrencar bé. D'entrada, van sortir amb un 4-2-3-1 (diferent del 3-5-2 clàssic d'aquesta temporada) amb què Tito Lossio buscava contrarestar el joc combinatiu de l'Europa. I l'aposta va funcionar. Després d'un inici lent, l'equip santsenc va trobar el seu lloc al camp i va ser una mica superior als escapulats durant la primera part. Les primeres ocasions no van trigar a arribar. Després d'uns primers i tímids avisos locals, Èric, extrem de l'Europa, va provar un xut al minut 24 que Yamandú va aturar sense problemes. Poc després, Aleix va intentar-ho amb una rematada que va rebutjar amb els punys Priego i més endavant, Guillén, després d'un refús de Yamandú a centrada de Soto, va acabar enviant la pilota massa a la dreta de la porteria de l'uruguaià.

D'arribades, doncs, no n'hi va haver gaires, però el Sants tenia més possessió i estirava la pressió a la sortida de pilota dels graciencs, fet que li va permetre recuperar alguna pilota en zona ofensiva. Tanmateix, al descans es va arribar amb un empat a zero que reflectia el vist sobre la gespa, tot i que el Sants havia dominat una mica més.

A la represa, l'Europa va fer una passa endavant i, després dels intents frustrats de Navarro pel Sants i Èric per l'Europa, amb dues rematades desviades, els graciencs es van avançar al marcador. I ho van fer -com pateix el Sants en les últimes jornades- a través de la pilota aturada: al minut 63, Prats va servir una falta lateral -fortament protestada per la banqueta local-, Cano es va anticipar a la defensa i va rematar des de la frontal de la petita per situar l'1-0. Al cap de cinc minuts, l'àrbitre va anul·lar un gol de Cura per fora de joc -discutit per l'afició santsenca- i tot just dos minuts després, Soto va aprofitar un mal refús del mateix Cura i va batre en el cara a cara a Yamandú. Era el minut 71 i el Sants veia com, quan faltaven 20 minuts pel final, el partit es torçava. Els blanc-i-verds ho van seguir intentant, però no van obtenir cap recompensa.

Amb aquesta derrota, el Sants es manté en zona de descens i allarga la mala ratxa: ha sumat un dels últims 21 punts en joc, encadena cinc derrotes consecutives i acumula 646 minuts sense marcar. El global de les últimes cinc jornades de l'equip santsenc és de 0-11.

El proper partit serà diumenge que ve al Municipal del Guinardó contra el Martinenc. Els Diables Vermells són cuers, dos punts per sota del Sants, porten sis derrotes seguides i només han aconseguit una victòria aquesta temporada (al setembre, contra el Reus B a casa). A més, Miguel López, el fins ahir entrenador del conjunt hortenc, va dimitir per "donar aires nous a l'equip i revertir la dinàmica negativa que ha portat l'equip a la darrera plaça de la classificació".

Per cert, el central santsenc Alberto va rebre la cinquena groga contra l'Europa i es perdrà el partit de diumenge. Brian, que segueix concentrat amb la selecció de la República Dominicana al campionat de la CONCACAF sub-20, tampoc hi serà, així que Tito Lossio haurà de fer canvis a l'alineació. Una opció per mantenir l'esquema habitual seria introduir a l'onze David Monfort, jugador del juvenil que es va incorporar a l'estiu amb el primer equip.