La crònica del Martí Odriozola

Data: 14/01/2019

Autor: Martí Odriozola

El Sants perd dos punts contra el Llagostera (1-1) després d'un gol al minut 97

Els de Tito Lossio van fer una primera part impecable i van avançar-se amb un gol de Gaudioso de penal tot just començar. A la segona meitat, el Llagostera va ser més ofensiu i va aconseguir l'empat quan passaven dos minuts del temps de descompte. L'equip santsenc va protestar una agressió sobre Fran.

El Sants rebia diumenge al líder de Tercera, que arribava a l'Energia amb l'objectiu de sumar els tres punts per consolidar-se al capdavant de la classificació. Els santsencs, però, volien sortir del descens i no eren un rival fàcil; ja van complicar el partit al Llagostera a la primera volta i ara, a l'Energia, en un camp petit i en un duel molt físic, la intensitat seria clau. I l'enfrontament va ser vibrant fins al final.

El partit va començar bé pels blanc-i-verds, que van avançar-se al marcador al minut 9 gràcies a un gol de penal de Gaudioso. A partir d'aquí, la primera part va ser de clar domini santsenc; els de Tito Lossio van tenir més possessió, van fer una pressió eficaç a la sortida de pilota dels blaugrana i, amb triangulacions i combinacions al primer toc, van mostrar-se molt sòlids. L'única oportunitat clara del conjunt gironí va ser de Pitu, que al minut 32 va enviar per damunt del travesser un xut des de la frontal. El Sants, doncs, va signar un primer temps per emmarcar que li permetia marxar al descans amb marge, però sense haver tancat el partit.

Tanmateix, a la segona part la cara del partit va canviar i els d'Oriol Alsina van sortir més endollats, amb més possessió i més voluntat d'atacar. Consegüentment, i com era d'esperar, van arribar amb més constància i decisió a la porteria de Yamandú. Primer va ser Moussa, molt actiu durant tot el partit, que al minut 5 va fer una bona jugada individual que va acabar amb una centrada-xut massa desviada. Poc després, Yamandú va aturar una centrada tancada d'Eric i al 15, Pitu va fregar el travesser amb una falta directa des de la mitja lluna. El Llagostera ho intentava però li faltava precisió en els últims metres.

Per la seva banda, el Sants també hi posava de la seva i al 20 de la segona, a la sortida d'un córner, Fran va enviar un cop de cap al pal i, en el refús, la rematada de Crivillés va marxar fregant la porteria de Marcos. Va ser la jugada més perillosa del Sants al segon temps. A la següent jugada, Arimany, pel Llagostera, va enviar un xut potent i perillós fregant el travesser de la porteria de Yamandú. Les arribades eren a banda i banda i el partit s'animava.

Al tram final de partit van aflorar la tensió i els nervis entre els jugadors, amb picabaralles freqüents i tensió a les banquetes. Des del Sants van denunciar algunes agressions per part dels jugadors del Llagostera que l'àrbitre no va sancionar ?sobretot una sobre Fran, en constant disputa amb els centrals visitants?. De fet, el partit se li'n va acabar anant de les mans al col·legiat, que no va saber posar ordre en moments de tensió i es va veure superat pel context.

Amb tot plegat, ja en el temps de descompte, Crespo ?que acabava d'entrar? va aconseguir el gol de l'empat després d'una jugada embolicada a l'àrea santsenca. L'1-1 va arribar quan ja passaven dos minuts del cinc de descompte que havia assenyalat l'àrbitre.

Amb el xiulet final, els jugadors del Sants van tornar a veure com, després d'haver anat per davant al marcador durant tot el partit, a l'últim minut la bona feina quedava reduïda a la mínima expressió. La sensació era de frustració i de certa impotència, així com d'empipada generalitzada amb els àrbitres. Amb aquest empat, el Sants continua en zona de descens i el Llagostera manté el lideratge i ja pensa en el partit de diumenge contra l'Hospitalet, el segon classificat.

El partit, però, també deixa espai per l'optimisme. D'entrada, diumenge Juli va tornar a fer una gran actuació al mig del camp, amb una persistència voraç en la pressió defensiva i sent precís desencallant el joc santsenc al mig del camp; el jove jugador d'Osona està tenint un gran rendiment. D'altra banda, cal tenir present que el fet que la lectura del partit després d'un empat contra el líder sigui que el Sants ha perdut dos punts i la sensació que queda a jugadors i afició sigui amarga ja diu molt de l'equip de Tito Lossio i de la seva competitivitat.

Els santsencs visitaran el diumenge el Granollers, un conjunt de la part mitjana de la taula que ve de guanyar a la Pobla de Mafumet amb un gol al minut 88. Serà el partit 200 de Tito Lossio com a entrenador del primer equip del Sants.