Data: 14/09/2021

Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

14 Setembre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

Una primera part gris amb 3 gols en 40 minuts impedeix al Sants revelar-se contra la història

Els blanc-i-verds van marxar al descans amb un 3 a 0 en contra després d'una mala primera part, però van reaccionar a la represa i van deixar alguns brots verds a la segona meitat. Fa 42 anys que el Sants no guanya a Manresa

El Sants arribava al Congost amb l'objectiu immediat de celebrar la primera victòria a domicili, sumar sis de sis en les dues primeres jornades i allargar la bona dinàmica col·lectiva. I amb el repte, de retruc, de trencar una mala ratxa que s'allarga des del 1979, l'última vegada que l'equip blanc-i-verd va guanyar a la capital del Bages. Al final, però, una mala primera part va condemnar el conjunt blanc-i-verd.

Tito Lossio va apostar d'inici per un onze amb tres canvis respecte a l'equip que havia començat contra el Figueres en el debut a l'Energia: Adrià Prado ocupava la posició de Cura al lateral dret i Salamanca i Laborde substituïen Michu i Favio a l'atac.

I als primers minuts semblava que el Sants sortia bé, però la inspiració blanc-i-verda va durar ben poc. Una incorporació de Víctor Rodríguez per la banda esquerra que va acabar amb una centrada que Guillermo no va arribar a rematar, una pilota de Nico penjada a l'àrea i dos córners van ser l'únic perill que van crear els blanc-i-verds. A partir d'aquí, el Manresa va agafar la batuta del partit i va dominar a plaer tota la primera part. Un Sants desconegut va tenir enormes dificultats per mantenir la pilota i tres errades en jugades d'atac van deixar el partit gairebé vist per sentència.

Abans d'avançar-se al marcador, però, el Manresa es va acostar a la porteria d'Antonell amb un xut d'Uri Pérez després de connectar amb Pau Darbra que va sortir desviat. Era el minut 14. I cinc minuts més tard va arribar la primera estocada manresana.

Va aparèixer de nou Darbra, que va provar-ho amb un xut exterior, Antonell no va poder blocar la pilota i Noah va ser el més llest a l'interior de l'àrea per aprofitar la pilota morta i fer el primer gol del partit. Una llàstima. Poc més tard, el Manresa ho va tornar a intentar amb un cop de cap de Javi López que va marxar lleugerament desviat i al minut 29 Antonell va redimir-se del gol amb una gran reacció a un cop de cap des de la frontal de la petita a la sortida d'un córner. Reflexos afinats per aturar una pilota gairebé impossible.

Però també un córner va ser l'origen del segon gol del Manresa. Noah va rematar una centrada des de la cantonada després d'un rebot i va situar el 2-0 al marcador. I sis minuts després, en una de les poques jugades prometedores d'atac del Sants, el Manresa va construir un voraç contraatac de rèplica, Darbra va aprofitar una pilota llarga a l'esquena de la defensa i va superar Antonell en l'un contra un per fer el tercer. El partit feia cada cop més pujada pel Sants. Així doncs, després d'una primera part frustrant i poc inspirada, els santsencs van marxar al descans contra les cordes.

Just a la represa, Lossio va intentar revolucionar l'equip amb un triple canvi: Iván Julián, Michu i Favio van entrar per Víctor Rodríguez, Salamanca i Laborde. I el partit va canviar radicalment de cara. El Sants va ser més propositiu, més atrevit i menys erràtic. I va acostar-se amb perill i intensió a la porteria de Pulido.

Al minut 51, Michu va fregar el primer gol després d'una bona passada de Carlos Portero que li va permetre encarar el porter, però l'extrem va arribar massa forçat i, després d'un toc per superar Pulido, Amantini va aparèixer per treure la rematada. I tres minuts més tard, el Sants va aixecar el cap. Carlos va penjar una pilota aèria a l'àrea, Favio la va descarregar i Guillermo es va inventar una semi xilena a la frontal de la petita per marcar. El Sants consolidava la millora i feia el primer. Era un gol, almenys, per evitar que la ferida es fes més gran. I l'equip volia seguir creixent.

Al 61', Nico hauria pogut fer el segon després d'una gran jugada individual, però el seu xut des de l'interior de l'àrea va marxar fregant el pal. El Sants en volia més. Guillermo i Carlos Portero també ho van intentar, i al 74' Michu va tenir l'oportunitat més clara amb una excel·lent rematada a una pilota morta a l'àrea després d'un refús que va obligar Pulido a allargar el braç per enviar la pilota a córner.

Ja al tram final, Axel, que va entrar de revulsiu al 82', va buscar porteria amb un xut a la mitja lluna després d'una bona passada de Raúl des del mig del camp que va blocar amb seguretat Pulido.

El Sants no es va poder acostar més al marcador i va acabar marxant del Congost amb les bones sensacions de la segona meitat, que havien esmenat la trencadissa de la primera, però sense punts i amb la primera derrota de la temporada. El Manresa es refeia així de l'empat inicial al Narcís Sala i s'estrenava davant de la seva afició amb un triomf solvent.

Diumenge que ve els de Lossio rebran el Girona B en un nou partit difícil contra un dels rivals que aspira a l'ascens i l'únic equip que ha aconseguit sumar sis de sis en les dues primeres jornades. L'Energia tornarà a dictar sentència.

MANRESA: Pulido; Putxi, Amantini, Moha, Àlex Iglesias (De Sande, 86'); Nil Garrido (Cuello, 62'), Uri Pérez, Pau Darbra (Marc Martínez, 72'), Juli Serrano; Noah (Biel Rodríguez, 86') i Javi López (Aleix Díaz, 62').

SANTS: Antonell; Adrià Prado (Cura, 82'), Sergio Paz, Shota, Víctor Rodríguez (Iván Julián, 46'); Raúl, Carlos Portero, Nico (Axel, 82'), Salamanca (Michu, 46'); Guillermo i Laborde (Favio, 46').

GOLS: 1-0 (Noah, 19'), 2-0 (Noah, 32'), 3-0 (Darbra, 39') i 3-1 (Guilermo, 54').

ÀRBITRE: Sergi Manuel Rimbau Guillaumes (Girona). Grogues als locals Moha i Aleix Díaz i als visitants Favio i Nico.