Data: 05/10/2021

Autor: Martí Odriozola

5 Octubre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

El Sants continua xocant contra el mur

El conjunt blanc-i-verd va caure per la mínima contra el San Cristóbal (0-1) per culpa d'un gol de Sierra al minut 83 i encadena el tercer partit consecutiu sense marcar

Al Sants li falta alçar el vol. I el diumenge contra el San Cristóbal tampoc ho va aconseguir. És un equip que genera, que s'acosta a l'àrea i que crea perill, però que queda sistemàticament eclipsat (i condemnat) per la nul·la inspiració en els últims metres; els de Lossio han perdut els últims tres partits per la mínima i sense haver marcat cap gol.

Abans del partit, els onze jugadors titulars del Sants van sortir a la gespa amb una samarreta d'ànims al central Sergio Paz, que fa uns dies es va trencar els lligaments creuats, haurà d'operar-se i segurament es perd el que queda de temporada.

I el duel va arrencar elèctric ja de bon començament. Als primers compassos del partit, Toni Badia va perdre una pilota en la sortida des del darrere davant de la pressió d'ÁlexPoves i el xut final d'Abde va anar massa creuat. La rèplica del Sants va arribar en tres aproximacions. La primera, al minut 7, amb un xut gairebé sense angle de Favio que va acabar a les mans d'Arnau. La segona, quatre minuts després, amb una centrada de Nico des de la dreta que Guillermo va estar a punt de rematar. I dos minuts més tard,amb un xut de Favio des de la frontal després d'un refús amb el puny d'Arnau que es va estavellar a la part alta del travesser de la porteria visitant.Favio feia de les seves. El Sants arribava a l'àrea rival, però seguia sense encert en els últims metres.

El partit havia començat equilibrat i amb arribades a les dues porteries. I amb un San Cristóbal que intentava instal·lar el partit a l'àrea del Sants i crear perill a la porteria d'Antonell. Al minut 19, Mario Domingo va fregar el travesser amb una falta directa i al 22', el porter del Sants va atrapar sense dificultats un xut de Ricki. Ara bé, la més clara dels visitants va ser una falta penjada a l'àrea que va acabar amb una rematada de Sierra a la xarxa, però que l'àrbitre va invalidar per una falta prèvia sobre Antonell. Gol anul·lat.

Abans del descans, el Sants va tornar-se a acostar al gol amb una centrada de Nico que Favio no va aconseguir rematar amb encert. La tònica dels últims partits. I els blanc-i-verds anaven acumulant minuts sense inspiració ofensiva.

A la represa, el Sants va sortir molt fort i va estar a punt d'avançar-se al marcador. S'hi va acostar Raúl just al minut 1 de la segona meitat en connexió amb Nico i amb un xut que va sortir a l'esquerra de la porteria d'Arnau. Ho va intentar al minut 3 Michu, que va recollir una pilota al punt de penal després d'un refús a una falta penjada per Carlos Portero a l'àrea, però va xutar desviat. El Sants fregava el primer. I els de Lossio hi vaninsistir al minut 4 amb una centrada de Nico a l'àrea que niFavioni Guillermo van poder acabar de resoldre.

A l'altra porteria, Mendoza havia posat la por al cos de la defensa blanc-i-verda al minut 2 de la segona amb un xut des del mig del camp intentant sorprendre unAntonell que estava avançat i que va veure com la pilota s'estavellava al travesser. No va ser l'única aproximació terrassenca a la porteria local. Al minut 9, per exemple, Mario Cantí va provar-ho amb una rematada creuada que va marxar desviada.

Les arribades se succeïen a la dues àrees, amb un San Cristóbal que ho intentava amb xuts exteriors que Antonell podia blocar i un Sants que s'acostava amb pilotes penjades a l'àrea buscant una rematada.

I al minut 83 el San Cristóbal va fer l'estocada final. Abde va fer una bona jugada individual per la banda dreta, va arribar a la línia de fons, Toni Badia va interceptar la centrada a la frontal de la petita, però Aaron va recollir la pilota, Sierra es va endur un rebot a la frontal i, amb un gran xut a la mitja volta amb el peu esquerre, va enviar la pilota entre l'estirada d'Antonell i el pal i va avançar el Sancris al marcador. Els santsencs no havien sigut contundents a l'àrea i Sierra havia aprofitat el desconcert general per rematar la jugada i acostar els tres punts als terrassencs.

Després de la gerra d'aigua freda, el Sants va seguir insistint i va arribar a l'àrea d'Arnau apel·lant a l'èpica i a un gol in extremis, però va seguir sense sort i va ser incapaç de marcar. Els de Lossio, que acumulen 306 minuts sense marcar i encadenen la quarta derrota consecutiva, són penúltims amb tres punts, just per sobre del Castelldefels, que en té un, i a un de l'Hospitalet, que marca la salvació. Per la part alta, el San Cristóbal ha sumat 10 dels 15 punts possibles i queda a tres punts del líder, el Girona B, que té dos punts de marge respecte al Peralada i a l'Olot. Triumvirat gironí a Tercera.

Per cert, el del diumenge va ser el primer partit després de la marxa del capità Cristian Mulero, que ha fet les maletes rumb a Igualada. El migcampista va iniciar aquest estiu la seva cinquena temporada amb la samarreta blanc-i-verda i s'acomiadava a Twitter del Sants: ?A partir d'avui deixo de formar part del club al qual considero casa meva. Gràcies a totes les persones amb les que he coincidit en aquests tres anys, a la junta, cos tècnic, afició i jugadors que fan que aquest club sigui de 10?. Mulero va arribar a l'Energia l'estiu del 2015, quan el Sants jugava a Primera Catalana, va celebrar l'ascens esportiu a Tercera, però va marxar dos anys al Sant Ildefons i va tornar la temporada 2019-2020, ja a Tercera Divisió. Ara jugarà a Primera Catalana ambl'Igualada, on diumenge ja va debutar disputant els 90 minuts.

Propera parada: FE Grama

Diumenge que ve el Sants visitarà la FE Grama a les 11.45 h. En l'última visita a Can Peixauet, en un partit entre setmana el novembre del 2020, els santsencsvan perdre 2 a 0 amb gols en contra d'Óscar i Juan Carlos.

Fins ara, la Grama ha guanyat els dos partits que ha jugat a casa i ha perdut el tres que ha disputat a domicili. A Can Peixauet ha marcat cinc gols i n'ha encaixat un. En l'últim partit a casa, fa quinze dies contra l'Hospitalet, Aleix Díaz va donar els tres punts als locals amb un gol inextremis.

SANTS: Antonell; Prado, Shota, Toni Badia, Víctor Rodríguez; Raúl, Carlos Portero, Nico (Cura, 85'), Michu (Carlos Sancho,76'); Guillermo iFavio.

SAN CRISTÓBAL: Arnau; Sierra, Ricki, Max Llovera (Carrasco, 88'), Mario Domingo; Mendoza, Sergi; Abde (David, 88'), Mario Cantí (Ousman, 74'), Tom (Ashot,57'); i Álex Poves (Aaron, 57').

GOLS: Sierra (1-0, 83').

ÀRBITRE: Pol Curiel Riera (Osona). Grogues als locals Toni Badia i Michu i als visitants Tom, Mario Cantí i Ricki.