Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

11 Octubre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

Una nova frustració ofensiva

El Sants va caure al camp de la Fundació Esportiva Grama (2-0) en un partit en el qual va tornar a naufragar de cara a porteria. Favio va fallar un penal al tram final de la primera meitat i els gols de Molins i Ángel a la segona part van deixar els tres punts a Santa Coloma. Els de Lossio encadenen gairebé 400 minuts sense marcar

El Sants continua negat de cara a porteria. I sense encert entre els tres pals (fins i tot des del punt de penal), les derrotes s'acumulen i l'equip veu com s'agreuja la impotència. Els blanc-i-verds arribaven ahir a Can Peixauet després de perdre al tram final del partit contra el San Cristóbal i amb el convenciment que l'equip estava competint bé, però que la sort de cara a porteria l'havia penalitzat massa. Ara el càstig s'allarga. I la frustració segueix. El Sants no va poder superar ahir Guiseris ni des dels onzes metres i, amb només dos gols celebrats des del principi de la temporada, és el segon equip de la categoria que marca menys (per darrere del Castelldefels i empatat amb la Guineueta).

Lossio va apostar d'entrada per canviar les bandes respecte a l'últim partit i va fer jugar Cura i Ivan Julián a les posicions d'Adrià Prado i Víctor Rodríguez. A dalt, Salamanca va ocupar la plaça de Michu.

I el Sants no va sortir malament de bon començat i en una de les primeres arribades del duel, Favio va estar a punt de fer el primer. Després d'una bona triangulació a la zona de tres quarts iniciada per Raúl, la pilota va arribar a Nico a la frontal, des d'on la va enviar al punt de penal per la desmarcada de Favio, però Adrien es va avançar i va enviar la pilota a córner. De fet, als primers minuts, el Sants va disposar de fins a quatre córners gairebé consecutius que no van saber transformar en perill real a la porteria colomenca.

Ja al minut 10, la Grama va tenir una bona aproximació a la porteria visitant. Fran va liderar una gran jugada individual a la banda esquerra, va superar Cura i Nico i va provar el xut gairebé des de la línia de fons. Antonell va aturar la rematada i Akrong va recollir el refús al segon pal amb un cop de cap que va sortir desviat. Quatre minuts més tard, Pantoja es va aprofitar d'una gran passada entre línies i d'una caiguda de Toni Badia per plantar-se a la frontal de la petita tot sol davant d'Antonell, que va aparèixer de manera estel·lar per apagar l'incendi i evitar el gol local.

Superat l'equador del primer temps, Favio va tornar a crear perill a la porteria de Guiseris; en aquest cas, va ser Salamanca qui va iniciar la jugada d'atac a la banda dreta amb una bona conducció individual per desempallegar-se d'un parell de rivals i associar-se amb Nico, que va penjar una gran pilota a l'àrea perquèFaviola baixés amb un bon control amb el pit i, des del cor de l'àrea, s'animés amb una xilena que va sortir desviada. La rèplica local va ser una mitja volea de Peris des de la frontal que va blocar Antonell.

Ara bé, si hi va haver un moment clau de la primera part va ser al minut 38. Ivan Julián va fer una interessant recuperació en la pressió sobre Adrien a l'extrem esquerre, va entrar a l'àrea, el defensa local va treure massa la mà en la centrada del lateral del Sants i l'àrbitre va assenyalar penal. Favio va ser l'encarregat de xutar-lo (després de parlar-ho allà mateix amb Guillermo), però el seu xut des dels onze metres va sortir per damunt del travesser. Una autèntica pena. Ni així el Sants aconseguia enderrocar un mur que cada partit que passa es fa més alt.

Abans del descans, hi va haver temps per una falta directa que va intentar Carlos Portero i que Guiseris, ben col·locat, va blocar en dos temps.

Ja a la represa, la Grama va sortir més forta i més endollada que el Sants i va aconseguir imposar la seva llei. Primer, Escarrabill va obligar Antonell a estirar-se per refusar un bon xut des de la mitja lluna i just després Toni Badia va allunyar una centrada de Peris, que havia recollit el refús d'Antonell. A la següent jugada, Fran va penjar una pilota des de la banda esquerra, ningú la va poder refusar i, des de la línia de gol, Molins la va enviar a la xarxa. Cinquena jornada seguida que el Sants començava perdent. I el partit es complicava. Un gol, per cert, que va arribar enmig de dubtes i de certa polèmica: els jugadors del Sants van protestar fora de joc de Molins en la rematada des de sota del travesser, veient les imatges sembla que Favio toca la pilota i habilita el jugador de la Grama, però l'acta del partit reflecteix que el gol va ser de Montalbán, que estava al primer pal i no va arribar a tocar la pilota?

Per respondre al gol local, Tito Lossio va moure la banqueta i al minut 65 va fer entrar Laborde i Adrià Prado per Guillermo i Nico. I al minut 23 de la segona, Laborde va fer una bona recuperació que va crear perill a l'àrea de la Grama, però ni ell, ni Salamanca, ni Carlos Portero, que va resoldre la jugada amb un xut exterior, van estar afinats en la finalització. Sis minuts més tard, la Grama va buscar el segon amb una falta lateral penjada a l'àrea que va acabar amb un cop de cap fregant el pal dret de la porteria d'Antonell.

Més tard, al minut 76, Tito Lossio va protestar una groga que havia vist Víctor Rodríguez al mig del camp argüint que no era el mateix criteri arbitral que li havia estalviat grogues a algun jugador de la Grama i l'àrbitre el va expulsar.

Ja al tram final, Michu va entrar al camp amb l'objectiu de donar més múscul a l'atac santsenc i el Sants ho va intentar fins al final. Els blanc-i-verds es van bolcar a l'atac, però en l'últim minut del partit, una jugada d'atac del Sants que no va acabar bé la va reiniciar Montalbán amb una passada en profunditat llarga per Ángel, que va córrer gairebé des del mig del camp per plantar-se a l'àrea i va batre Antonell en l'un contra un per tancar el partit i fer el 2 a 0 definitiu. Ben poc havia necessitat la Grama per tornar a marcar. Coses que passen.

Amb la cua entre les cames dels jugadors del Sants després d'aquest gol, l'àrbitre va assenyalar el final del partit. Els blanc-i-verds encadenen la cinquena derrota consecutiva i el quart partit seguit sense marcar, mentre que la Grama manté la imbatibilitat com a local i ha sumatnou de nou a Can Peixauet. Els blanc-i-verds són penúltims amb tres punts, només per sobre del Castelldefels (cuer amb un punt) i a dos de la Guineueta, que marca la salvació.

Propera parada: Ascó

Diumenge que ve el Sants rebrà a l'Energia l'Ascó, que el dissabte va perdre a casa contra el Sant Andreu per 0 a 3.Fins ara el conjunt de Germán Inglés ha sumat quatre punts, ha marcat tres gols i és l'equip més golejat de la categoria, amb dotze gols en contra. Encadena tres derrotes consecutives i a domicili ha aconseguit una victòria i una derrota.

L'última vegada que els de Ribera d'Ebre van venir a l'Energia, el setembre del 2018, en la primera temporada del Sants a Tercera, el partit va acabar amb empat a un amb gols de Peke al minut 82 i de Mario Cantí al 93'. A la segona volta, el febrer del 2019, el Sants guanyaria per la mínima gràcies a un gol de Cura.

GRAMA: Guiseris; Rubi, Akrong, Adrien, Alan; Cabezola (Recort, 45'), Escarrabill, Molins, Fran (Antonicelli, 81'), Peris (Ángel, 84') i Pantoja (Montalbán, 45').

SANTS: Antonell; Cura, Shota, Toni Badia, Ivan Julián (Víctor Rodríguez, 74'); Carlos Portero, Raúl, Nico (Adrià Prado, 65'), Salamanca (Michu, 81'); Guillermo (Laborde, 65') i Favio.

GOLS: 1-0 (Molins, 48') i 2-0 (Ángel, 93').