Data: 19/10/2021

Autor: Martí Odriozola

19 Octubre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

Una reconciliació esperada per mirar al futur

El Sants va signar un empat a un contra l'Ascó i trenca una sequera de 445 minuts sense marcar. Nico va avançar els blanc-i-verds tot just a l'inici de la segona part, però l'Ascó va igualar el partit a la sortida d'un córner un quart d'hora després i els santsencs, tot i que ho van intentar fins al final, no van aconseguir tornar a marcar. El Sants queda penúltim a un punt de la salvació i posa punt final a una ratxa de cinc derrotes consecutives

Era un dia important a l'Energia: el Sants rebia l'Ascó, un rival directe que tampoc passava per un bon moment de resultats, i necessitava guanyar per recuperar autoestima. I va ser, realment, un dels dies que va tenir la victòriamés a prop. Les notes positives, el gol de Nico que va enderrocar el mur després de quatre partits i el gen competitiu de l'equip al tram final. El punt negatiu, haver desaprofitat l'avantatge inicial.

Tito Lossio, que ahir complia el primer dels dos partits de sanció després de l'expulsió al camp de la Grama, va apostar d'entrada pel mateix onze que va sortir a Can Peixauet, una alineació que ?a poc a poc? es va consolidant com a titular.

I durant la primera part la defensa formada per Cura, Shota, Toni Badia i Ivan Julián va haver de fer front a la insistència en atac del davanter referència de l'Ascó, Adrián, que va fer anar de corcoll la línia defensiva blanc-i-verda. Just al minut 5, va descarregar amb el pit una passada llarga des del mig del camp i va engaltar una volea des de la frontal que va sortir fregant el pal dret de la porteria santsenca.

Ara bé, la més clara dels visitants va ser al minut 24, amb una recuperació d'Adrián en la pressió sobre Raúl a l'extrem esquerre que va culminar amb una rematada sortida del no-res que es va estavellar al travesser. Poc després, Adrián hi va tornar amb un xut que va blocar Antonell.

A l'altra porteria, el Sants també va tenir les seves opcions d'avançar-se al marcador, tot i que ?segurament? amb menys perill que l'Ascó. Al minut 15, Raúl va estar a punt d'aprofitar unabona jugada col·lectiva, però la defensa va evitar que el ?8' santsencentrés a l'àrea amb la pilota controlada. També ho van provar, tot seguit, Carlos Portero i Salamanca amb xuts exteriors que no van estar afinats.

Al minut 22, Ivan Julián s'hi va acostar amb una centrada-xut que es va enverinar i que Enric va haver d'allunyar; al minut 34, Favio va arribar a la frontal per fer un xut potent que el porter visitant no va poder blocar i que la defensa va acabar enviant a córner. I abans del descans, Cura també es va animar amb un xut llunyà que Enric va desviar a córner. El Sants ho provava des de la distància, però seguia sense encert.

Ja a la segona part, els blanc-i-verds van posar una marxa més en atac i van tenir una aproximació abans d'aconseguir avançar-se al marcador. Just al segon minut després de la represa, Salamanca va enviar una falta directa fregant el travesser i dos minuts més tard va arribar la jugada del partit. Raúl va buscar en profunditat a Nico amb una passada mil·limètrica a l'espai, Nico ?sense caure en fora de joc? va anticipar-se a la pressió de la defensa visitant, es va plantar a l'àrea i va superar Enric amb un bon xut creuat que ?per fi? va acariciar la xarxa. El Sants tornava a marcar després de 445 minuts sense inspiració ofensiva i Nico s'estrenava amb la samarreta blanc-i-verda.

Tot i això, l'alegria santsenca va durar un quart d'hora, el temps que va necessitar l'Ascó per empatar el partit. Al minut 65, Adrián va rematar un córner penjat des de la dreta de la porteria d'Antonell, va enviar un cop de cap tot sol al travesser ?el segon del seu compte particular? i Ferran, també lliure de marcatge, va recollir el refús i va rematar evitant que la defensa i el porter frenessin la pilota. El partit tornava a començar.

Ara bé, la reacció del Sants va ser immediata. Perquè tot just un minut després d'encaixar l'empat, Toni Badia es va alçar amb potència al cor de l'àrea per rematar una falta penjada i el seu cop de cap va acabar a la xarxa. L'àrbitre, però, va assenyalar fora de joc i va anul·lar el gol.Una llàstima.

El Sants encara va tenir una última gran ocasió per fer el segon. Tot just després d'entrar des de la banqueta, Michu va recollir una pilota morta a la frontal i va fregar el pal de la porteria d'Enric amb una potent rematada. Era aquesta. Ja abans del final, Víctor Rodríguez va provar-ho amb una falta que va sortir desviada i en l'última jugada del partit, Ñoño va rematar un córner per damunt del travesser.

Al final, doncs, el conjunt blanc-i-verd es va quedar sense temps per aconseguir el segon gol, tot i que el va buscar amb més ambició i més intensitat que el seu rival. I aquesta és també la valoració positiva del partit del Sants, que va mostrar una imatge competitiva fins al final, va creure en les seves possibilitats i va recuperar bones sensacions.

Propera parada: Guineueta

Diumenge que ve, el Sants es tornarà a enfrontar a un rival directe. Els blanc-i-verds visiten la Guineueta el diumenge que ve a les 12.30 h. El conjunt de Nou Barris, que ha sumat cinc punts i marca la zona de salvació, arriba al partit després de caure al Narcís Sala contra el Sant Andreu 3-0 i no marca des del 26 de setembre. Els dos gols a favor de la Guineueta han sigut a casa, on el 5 de setembrecontra la Gramava aconseguir l'única victòria de la temporada.

SANTS: Antonell; Cura, Shota, Toni Badia, Ivan Julián (Víctor Rodríguez, 78'); Carlos Portero, Raúl; Nico, Guillermo (Laborde, 75'), Favioi Salamanca (Michu, 78').

ASCÓ: Enric; Genís, Nico, Aleix, Ñoño; Marcel, Albert, Ferran; Hamir (Ion, 62'), Adrián i Rafa (Sergio, 62').

GOLS: 1-0 (Nico, 49') i 1-1 (Ferran, 64').

ÀRBITRE: Pol Arenas Mora (Figueres). Grogues als locals Toni Badia i Raúl i als visitants Adrián, Nico, Ferran, Albert i Àlex. Vermella directa a José Ángel Serrano (entrenador de porters de l'Ascó).