La Crònica del Martí Odriozola

Data: 03/11/2021

Autor: Martí Odriozola

3 Novembre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

El Sants s'agrada i somriu: tres gols, tres punts, un (altre) penal aturat i l'autoestima reforçada

Favio va avançar els blanc-i-verds contra el Granollers amb un gran gol a les acaballes de la primera meitat i Nico, amb un golàs, i Raúl, de penal, van completar el marcador al tram final del partit. Antonell va tornar a salvar l'equip i va aturar un penal encara amb l'1-0

El Sants torna a somriure. I riu. I ja ha deixat la sotragada inicial enrere. Ahir els de Lossio rebien de nou un rival directe a l'Energia amb l'objectiu d'allunyar-se del descens i ratificar la millora mostrada contra la Guineueta i contra l'Ascó. Dit i fet. El conjunt santsencvafer un dels partits més seriosos i responsables de la temporada, va imposar-se amb claredat als vallesans i va exhibir la contundència ofensiva que li havíem trobat a faltar fa unes setmanes. Tanmateix, tot plegat no hauria sigut el mateix sense l'aparició estel·lar d'Antonell al minut 72 per aturar un penal que hauria pogut canviar el signe del partit.

D'entrada, Tito Lossio va apostar per un esquema semblant al que va començar a la Guineueta i va fer només dos canvis en la línia defensiva: Adri Prado per Toni Badia i Ivan Julián per Víctor Rodríguez. Carlos Sanchoal mig del campi Laborde a la punta d'atac repetien a l'onze.

I de bon començament Favio va fregar el primer gol. Just al minut 6, Nico va centrar una bona pilota arran de terra des de la dreta, Salamanca la va controlar des de la frontal, la defensa va treure el seu xut, però el rebot el va caçar Favio al punt de penal per resoldre l'atac amb una rematada potent que Uri va refusar. Claríssima. El Sants fregava el gol i creava el primer perill a l'àrea rival.

Els atacs, però, van anar basculant i les ocasions van arribar a les dues àrees. Per part dels visitants,Escamilla va ser el més actiu, primer amb un cop de cap i més tard, al minut 25, amb una centrada xut que es va enverinar i que, sense que ningú pogués rematar, va haver de refusar a córner Antonell estirant la punta dels dits.

I al tram final del primer temps va arribar la jugada clau. Al minut 38, Salamanca va accelerar l'atac amb una gran passada des del mig del camp per la cursa de Laborde a la mitja lluna i el ?18' del Sants la va descarregar com va poder perquè Favio la rebés al cor de l'àrea i superés amb una mitja volta de killer la pressió de Víctor just abans de rematar a la xarxa. Gol de tiralínies i de combinació letal entre Salamanca, Laborde i Favio. I així el partit va arribar al descans.

Ja a la represa, el Sants va sortir molt bé i, oblidant-se del resultat, va mantenir el perfil ofensiu i va continuar buscant la porteria vallesana. Només faltava punteria. I és que els blanc-i-verds van disposar d'aproximacions, d'arribades a l'exterior de l'àrea i de centrades des de la banda, però no van estar afinats en la definició.

Després de la rauxa ofensiva del tram inicial, el Granollers va rebel·lar-se contra la inèrcia i va voler buscar l'empat: el partit va entrar en una nova fase en la qual el conjunt de José Solivelles es va acostar amb verticalitat a la porteria del Sants i els blanc-i-verds van tenir dificultats per allunyar el perill de la seva pròpia àrea. El Granollers ho intentava. I va fregar l'empat.

Primer, al minut 68, Antonell va salvar l'equip amb una gran aturada per enviar a córner un potent xut de José Enrique després d'un contraatac. Ara bé, la jugada del partit va arribar al cap de quatre minuts. Cura va fer una falta a l'àrea sobre Escamilla en una centrada d'Óscar des de l'esquerra i l'àrbitre va assenyalar penal; segona jornada consecutiva amb penal en contra del Sants. El mateix Escamilla va ser l'encarregat de xutar-lo des dels onze metres i Antonell va créixer, es va fer gran, va llençar-se al costat indicat i va refusar la pilota. Enorme. Segon penal en contra seguit, segona aturada. Chapeau.

Progressivament, el Sants va anar recuperant el seu lloc a la gespa i al tram final del partit va aconseguir resoldre la golejada. Al minut 86, Nico va fer una de les seves jugades individuals, va agafar la pilota a la banda dreta, va anar superant tots els rivals que el van intentar frenar i, des de l'interior de l'àrea, va resoldre la jugada amb un bon xut que va acabar a la xarxa. Segon gol amb la samarreta blanc-i-verda, un golàs que donava oxigen als santsencs.

I just abans d'acabar, ja en temps de descompte, Favio va rebre una falta de Víctor quan encarava el porter i l'àrbitre va assenyalar penal. Raúl va ser l'encarregat de picar-lo, no va fallar i va situar el 3-0 definitiu al marcador.

Partit rodó. Tres punts, tres gols, porteria a zero, victòria contra un rival directe, el descens a tres punts i la moral col·lectiva reforçada. Dia complet. Una ?HalloWIN?, deia el club a Twitter.

Les tres dades del partit

El Sants va tancar ahir un gran partit que ens deixa tres dades:

L'equip de Lossio no marcava tres gols en un partit de Tercera Divisió des del mes maig, en les victòries 4-1 contra l'Igualada i 0-4 contra la Montañesa.
El conjunt blanc-i-verd no marxava al descans amb avantatge al marcador des del 30 de maig contra el Santfeliuenc a l'Energia gràcies a un gol de Guillermo al minut 26.
Per cert, juntament amb el Vilafranca, el Sants és l'equip que ha sumat més punts en els últims tres partits: 7 dels 9 possibles.

Propera parada: Peralada

Diumenge que ve el Sants visita el Peralada, l'actual líder de Tercera Federació (empatat a 17 punts amb l'Olot i el Girona B). Els xampanyers arriben a la cita després de caure al Narcís Sala contra el Sant Andreu (2-0) i patir la primera derrota de la temporada. El conjunt empordanès, que continua imbatut a casa (hi ha sumat dues victòries i dos empats), és l'equip de Tercera que ha encaixat menys gols (quatre); en va rebre dos al camp del Sant Andreu i n'havia encaixat dos en els altres set partits. La Grama ha sigut l'únic equip capaç de marcar al Municipal de Peralada.

L'últim cop que el Sants va visitar Peralada va endur-se una important victòria gràcies a un golàs de Calatrava al minut 79 que va permetre als santsencs puntuar a domicili més de 600 dies després. Va ser el gener del 2021. Un any abans, el Sants havia caigut per 2 a 1 en un partit en el qual Guilleva avançar els de Lossio i el Peralada va aconseguir remuntar amb un gol al minut 91.

SANTS: Antonell; Adri Prado,Shota, Cura, Ivan Julián; Carlos Portero, Carlos Sancho (Raúl,74'); Nico, Laborde (Guillermo, 80'), Favioi Salamanca (Víctor Rodríguez, 85').

GRANOLLERS: Uri; Oumar, Víctor, Rayo; Adri, Rubén, Óscar, Marc; Jordan, Escamillai Hamza.

GOLS: 1-0 (Favio,38'), 2-0 (Nico, 86') i 3-0 (Raúl, penal, 92').

ÀRBITRE: Sergi Manuel Rimbau Guillaumes (Girona). Grogues als locals Raúl i Cura.