Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

22 Novembre, 2021 Cròniques, General, Primer Equip

Una altra visita al Narcís Sala en blanc

El Sants va caure en el derbi al camp del Sant Andreu (2-0) en un partit amb dues parts molt diferents. Els locals van dominar àmpliament la primera meitat i van crear perill a la porteria d'Antonell fins que Carreón va marcar el primer gol. A la segona, després del gol matiner de Sergi Vives, el Sants va millorar la cara gràcies als canvis i va tenir algunes ocasions que no va poder transformar

I fins aquí. El Sant Andreu va posar ahir el punt final a la bona dinàmica de resultats que encadenava el Sants des de mitjans d'octubre. Tres empats i dues victòries després, l'equip de Tito Lossio va tornar a perdre i ho va fer en un camp on ha caigut les quatre vegades que hi ha jugat al segle XXI. El Narcís Sala continua sent un desert pels blanc-i-verds, que ahir no van tenir massa opcions de puntuar davant d'un rival dominador a la primera part i massa tou a la segona. Una tendresa que el Sants no va saber aprofitar per tornar a entrar al partit.

Tito Lossio va fer tres canvis a l'onze inicial respecte a l'últim partit, un a cada línia: Toni Badia per Prado a la defensa, Carlos Sancho per Raúl al mig del camp i Favio per Guillermo (que ahir no va ser ni a la banqueta) a la punta d'atac.

I la primera part va tenir gairebé un únic color: el quadribarrat. I és que els locals van tenir el domini absolut de la pilota i dels tempos del partit, van controlar la possessió, van arribar a camp contrari, no van patiral darrere (amb una única excepció) i es van mostrar sòlids. El Sants, en canvi, es limitava a defensar-se i era massa erràtic quan recuperava la pilota.

Un dels més actius del conjunt local a la primera part va ser Morer per la banda esquerra. Es va acostar a la porteria d'Antonell amb una centrada molt forçada davant la pressió de Cura al minut 7 que el porter local va poder blocar i hi va insistir al minut 17 amb un xut desviat després d'una gran jugada individual de Domènech. Ara bé, l'aproximació més perillosa va arribar al 21' en un voraç contraatac del Sant Andreu impulsat per Ramos des de la porteria amb una passada en llarg que va aprofitar Morer per avançar-se a la defensa i encarar porteria. No va estar encertat i Antonell va refusar la rematada. Poc més tard, un xut llunyà d'Aparicio va sortir per damunt del travesser.

A l'altra porteria, en canvi, el Sants tenia enormes dificultats per trepitjar l'àrea o, com a mínim, per arribar a la zona amb perill. Els atacs santsencs quedaven frustratsmassa d'hora i només Nico en alguna cursa aïllada va intentar perforar la defensa. L'ocasió més clara (i l'única) dels santsencs, però, va ser al minut 26 de botes de Laborde. El davanter va aprofitar un mal refús per guanyar la partida a la defensa, plantar-se davant del porter i aventurar-se amb una vaselina al cor de l'àrea que va sortir per sobre del travesser. Una llàstima. El partit hauria pogut canviar.

I cinc minuts més tard, el Sant Andreu va aconseguir imposar la seva llei i va avançar-se al marcador. Morer, de nou decisiu, va fer una centrada cap a la dreta, Llamas va baixar la passada guanyant l'esquena d'Ivan Julián i va deixar la pilota per Carreón, que va engaltar un xut creuat a l'àrea petita que va tocar el pal i va colar-se a la xarxa. El Sant Andreu treia rèdit de la insistència.

La primera part va acabar morint i a la represa els locals van tornar a prémer l'accelerador i van sortir decidits a buscar el gol de la tranquil·litat. No va trigar a arribar. Al primer minut, Antonell va enviar a córner una falta directa de Morer i a la sortida d'aquell córner, Sergi Vives va saltar més que ningú a la frontal de la petita i va enviar un bon cop de cap a la xarxa. El jove defensa s'estrenava com a golejador amb el primer equip del Sant Andreu.

Però els quadribarrats en volien més i, al minut 52, Antonell va haver d'allargar el braç per desviar una rematada de primeres d'Èric López des del cor de l'àrea després d'una passada de Carreón. El porter blanc-i-verd, de nou, apareixia providencialment.

El Sants no va canviar de cara fins al minut 58, quan Tito Lossio va sacsejar l'equip i va fer un triple canvi: Carmona, Raúl i VíctorRodríguez van entrar substituint Laborde, Toni Badia i Carlos Sancho. Gonzalo Carmona, per cert, debutava ahir amb el Sants, després d'incorporar-se a l'equip la setmana passada; un extrem esquerrà que arriba del Cornellà i que fins ara estava cedit al Cerdanyola.

A partir d'aquí, el Sants no va ser capaç ni de capgirar el partit, ni de marcar, ni de sotmetre el Sant Andreu, però va tenir més presència a camp contrari, va perfeccionar la pressió i va crear perill a la porteria d'un Ramos frustrat amb les concessions defensives dels seus companys. Al minut 61, Salamanca per enviar un xut per damunt del travesser després d'una centrada de Nico des de la dreta i, més tard, el porter va atrapar una centrada de Carmona, que es va lluir amb una jugada individual fins a la línia de fons. Els de Lossio no tenien grans oportunitats, però eren en zona de perill i intensificaven la pressió al Sant Andreu, que va perdre la inspiració i el domini que havia tingut a la primera meitat.

Abans del final, Antonell va haver de tornar a intervenir per refusar amb els peus un xut de Domènech. En temps de descompte, el Sants (que seguia pressionant tot i el minut de partit i el resultat) va tenir un darrer intent amb una centrada-xut massa inofensiva de Cura que va sortir desviada.

El Sant Andreu, doncs, es tornava a imposar per quart any consecutiu al derbi al Narcís Sala i trencava la bona dinàmica de resultats d'un Sants que havia millorat en l'última mitja hora de partit i havia creat un perill insuficient per aspirar a puntuar. Amb aquest resultat, el Sants queda just marcant la permanència i amb un punt més que el Castelldefels i el Granollers, que marquen el descens i tenen un partit menys. Diumenge que ve el Sants descansa i el recompte tornarà a estar equilibrat.

Propera parada: Vilassar de Mar

D'aquí a quinze dies el Sants rebrà a l'Energia el Vilassar de Mar, que ara mateix és novè a quatre punts del play-off d'ascens i a cinc del descens. Zona tranquil·la. El conjunt del Maresme és, juntament amb el Manresa, el rei dels empats de la categoria: set empats en dotze partits. Fins ara, ha marcat deu gols i n'ha encaixat vuit i no guanya des del 31 d'octubre a casa contra la Guineueta. A domicili, ha sumat 6 dels 18 punts que ha disputat: tres empats, dues derrotes i una victòria al camp del San Cristóbal. Diumenge que ve els d'Alberto Aybar reben el Sant Andreu al Xevi Ramon.

La temporada passada el Sants va deixar escapar dos punts en la visita del Vilassar a l'Energia amb un empat a un a la part final de la primera fase. Calatrava va avançar els santsencs al minut 61, però Carlos Cano va empatar al 84' i va deixar un regust agredolç a les files blanc-i-verdes.

SANT ANDREU:Ramos; Llamas, Sergi Vives, Aparicio, Argilaga (Priore, 70'); Gimeno (Mulero, 87'), Domènech, Albertito (Lawson, 63'); Carreón, Èric López (Marc García, 70') i Morer.

SANTS:Antonell; Cura, Shota, Toni Badia (Víctor Rodríguez, 57'), Iván Julián; Carlos Portero, Carlos Sancho (Raúl, 57'); Nico, Favio, Laborde (Carmona, 57') i Salamanca (Michu, 70').

GOLS: 1-0 (Carreón, 31') i 2-0 (Sergi Vives, 48').

ÀRBITRE:Enric Bureu Méndez (Barcelona). Grogues als locals Albertito, Carreón i Gimeno i als visitants Toni Badia i Michu.