Data: 18/01/2022

Autor: Martí Odriozola

18 Gener, 2022 Cròniques, General, Primer Equip

Estavellats

Un Sants incapaç de marcar va caure per la mínima contra el Manresa (0-1) després de fer un gran partit. Els de Lossio, que van ser clarament superiors a la segona meitat, van crear ocasions de perill per aconseguir igualar el marcador, però no van estar afinats entre els tres pals

Nova frustració ofensiva del Sants. Els blanc-i-verds rebien el diumenge el Manresa en el primer partit del 2022 a casa i van fer un partidàs. Van exhibir control, van doblegar el rival, van instal·lar el joc a camp contrari i van crear ocasions de perill. I de quina manera. Ho van fer gairebé tot bé, però una jugada gairebé aïllada a l'àrea i la inoperància de cara a porteria van impedir un final feliç.

Tito Lossio va sortir d'entrada amb dos únics canvis respecte a l'equip que havia jugat contra el Figueres. Cura tornava al lateral dret i deixava Adrià Prado a la banqueta i Antonell reapareixia després de quatre partits de baixa per lesió.

I el Sants va sortir ben col·locat, però va veure com les primeres aproximacions eren del Manresa. Just al minut 4, Noah no va arribar per poc a una assistència en profunditat de Darbra. Antonell va sortir amb força per neutralitzar el perill. Deu minuts més tard, una nova internada a l'àrea va acabar amb el gol manresà. Putxi va penjar una pilota a l'àrea des de l'esquerra, Javi López la va descarregar amb el cap per habilitar Biel i ell, tot sol a la frontal de la petita, la va caçar per creuar la rematada i superar Antonell. El Manresa colpejava primer. I els de Ferran Costa hi insistien més tard amb una falta al lateral de l'àrea que va picar Darbra, que Antonell va refusar i que ningú va poder aprofitar.

Tot i això, el Sants no es va amansir i progressivament es va anar acostant a l'àrea de Pulido. Al minut 23, Nico ho va provar amb un xut creuat des de la dreta de l'àrea per culminar un ràpid contraatac que el porter visitant va aturar. També Nico va enviar al lateral de la xarxa un xut després de rebre una bona passada de Salamanca. Abans, Javi López havia obligat Antonell a lluir-se per enviar un cop de cap des de la frontal de la petita a córner. El porter blanc-i-verd va haver de saltar i refusar la pilota amb la punta dels dits.

Abans del descans, el Sants va tenir l'oportunitat més clara de la primera meitat. Va ser al minut 35, quan Laborde va estirar una bona cursa des de l'esquerra, va arribar a la línia de fons, va buscar a Guillermo amb una passada enrere que va deixar el porter superat, però el ?9' del Sants va rematar a plaer als núvols i no va poder rubricar la jugada. Una llàstima. La rèplica va arribar a través de Pau Darbra, amb un xut llunyà que va sortir fregant el pal esquerre.

Els de Lossio, doncs, marxaven al descans per sota al marcador, però a la represa van sortir encoratjats i amb força i van buscar amb insistència el gol de l'empat. Just a la primera jugada de la segona meitat, Salamanca va penjar un córner a l'àrea i Pulido va treure amb grans reflexos un cop de cap a la línia de gol per evitar l'empat.

Deu minuts més tard, va arribar una de les jugades que va marcar la segona part. En una ocasió sense pilota, l'àrbitre va expulsar amb vermella directa Javi López per colpejar un rival. L'expulsió va encendre les protestes i les queixes de la bancada del Manresa i va originar una petita picabaralla tant a la gespa entre els jugadors com a les banquetes. La cosa, però, no va passar d'aquí.

I durant la segona meitat, el Sants va ser indiscutiblement el protagonista, va dominar la pilota, va crear perill a la porteria rival i va neutralitzar els del Bages. L'equip picava pedra i buscava amb persistència el gol de l'empat.

Una connexió entre Laborde i Iván Julián va acabar amb un xut del lateral des del cor de l'àrea que va blocar, ben col·locat, Pulido. Més tard, al minut 77, el porter visitant va refusar un xut exterior queLaborde va caçar la pilota a la frontal de la petita i, amb la porteria buida, la va enviar per damunt del travesser. Un altre cop. Una pena.

Més tard, Nico ho va provar amb una rematada massa creuada que va sortir fregant el pal dret i Toni Badia s'hi va aventurar amb un xut llunyà que es va estavellar al travesser i va rebotar a la gespa. No es pot dir que el Sants no busqués fórmules i recursos diferents per trobar l'empat. Però no hi havia manera.

En arribar al minut 90, i vist el temps perdut, l'àrbitre va afegir sis minuts de descompte que es van allargar per les interrupcions que hi va haver durant la mateixa pròrroga. En l'últim alè, Carmona va penjar una falta lateral des de la banda esquerra, Antonell fins i tot va pujar a rematar, però ningú va poder arribar a la pilota i el Sants va acabar perdent. Va caureamb el cap ben alt i empetitint el Manresa.

Els de Lossio havien sigut superiors al llarg de la segona meitat, havien creat més perilli havien posat en dificultats la defensa manresana. I només els havia faltat el gol. Un dia més, la manca de punteria condemnava els blanc-i-verds. Amb aquesta derrota, el Sants continua en zona de descens, ha sumat 4 dels últims 21 punts i no guanya a l'Energia des de finals d'octubre.

Per cert, diumenge Iván García va jugar per primera vegada aquesta temporada després de la lesió al turmell que l'havia allunyat dels terrenys de joc els últims mesos. I també va ser el dia del retorn de Víctor Rodríguez a l'Energia. El lateral va arribar al Manresa aquest mercat d'hivern i va jugar diumenge el seu segon partit amb la samarreta dels del Bages.

Propera parada: Girona B

Diumenge que ve el Sants visitarà Riudarenes per enfrontar-se al Girona B. Els gironins no van jugar aquest passat cap de setmana a causa d'un brot de coronavirus al seu rival, el Sant Andreu. L'últim partit va ser el 9 de gener a casa contra l'Hospitalet, amb una victòria 2-1.

El Girona B és ara mateix segon a tres punts del líder, l'Olot, però amb un partit menys. No perd des del novembre al camp de San Cristóbal i només ha patit una derrota a casa, contra el Figueres per la mínima a l'octubre. El conjunt d'Axel Vizuete ha encaixat gol en els últims tres partits, és l'equip menys golejador de les sis primeres posicions i ha aconseguit totes les victòries per la mínima.

Pel Sants, diumenge no hi seran Raúl i Salamanca, que diumenge van veure la cinquena targeta groga.

L'última visita dels blanc-i-verds a Girona va acabar amb derrota 3-0. El febrer del 2021, el partit es va disputar a Montilivi i el Sants va caure amb claredat després d'encaixar tres gols en deu minuts. El març del 2016, el conjunt de Lossio havia empatat in extremis per remuntar un 2-0 a Riudarenes a Primera Catalana amb gols de Fran i de Peke, de penal al minut 88.

SANTS: Antonell; Cura (Carmona, 68'), Shota, Rayo (Toni Badia, 78'), Iván Julián; Carlos Portero, Raúl; Nico, Guillermo (Iván, 85'), Labordei Salamanca(Zaid, 85').

MANRESA: Óscar; Salva, Pelegrín, Moha, Putxi; Cuello (Víctor Rodríguez, 82'), Uri Pérez (Puentes, 92'), Darbra (Lluc, 89´), Biel (Nil,82'); NoahiJavi López.

GOLS:0-1 (Biel, 16').

ÀRBITRE: Jan Cobos Pujol (Figueres). Grogues als locals Rayo, Cura, Salamanca, Raúl, Labordei Iván Julián i als visitants Putxi i Uri Pérez. Vermella directa al visitant Javi López.