Data: 25/01/2022

Autor: Martí Odriozola

25 Gener, 2022 Cròniques, General, Primer Equip

Un escut defensiu per sumar un punt de mèrit

El Sants va endur-se un empat del camp del Girona B gràcies a una gran actuació defensiva. Els blanc-i-verds van mostrar-se inoperants en atac, però van contrarestar les armes ofensives dels gironins i van aconseguir mantenir la porteria a zero dos mesos després

Matí de fred a Riudarenes. El Sants visitava el segon classificat en un camp de gespa natural que va rebre els jugadors blanc-i-verds amb gel i amb baixes temperatures. A l'hora del partit, però, regnava el sol i el Sants va complir amb satisfacció bona part dels objectius que tenia. La principal meta era no encaixar i els de Lossio ho van aconseguir gràcies a la feina defensiva i a les intervencions d'Antonell. En atac, l'actuació no va ser tan positiva, però el Sants va poder sumar el primer punt de l'any per acostar-se a la zona de salvació. L'assignatura pendent, però, continua sent el gol.

Tito Lossio tenia d'entrada dues baixes per sanció i va fer tres canvis més a l'onze inicial respecte a l'últim partit contra el Manresa. Salamanca i Raúl no hi eren per sanció i el seu lloc el van ocupar Zaid i Joan Rovira, un migcampista juvenil que debutava amb el primer equip. Més enllà d'això, Prado va jugar al lateral dret en el lloc de Cura, Toni Badia, en el de Marc Rayo i Carmona va deixar Guillermo a la banqueta.

I des dels primers minuts el Girona B va buscar la porteria d'Antonell amb més insistència i va ser l'equip que es va acostar més i amb més perill a la porteria rival. La primera aproximació va ser un cop de cap de Richmona l'àrea petita a centrada de Sulei. La pilota va sortir desviada.

Poc més tard, Antonell va blocar un xut de Mateo i el porter del Sants va tornar a aparèixer amb encert per frustrar una jugada ràpida d'atac. Després d'una pèrdua de Toni Badia en la sortida,Richmon va superarShota amb un bon moviment a la frontal i, quan es plantava davant del porter, Antonell va sortir amb valentia per frenar-lo i endur-se la pilota. En aquesta jugada, Richmon es va lesionar i va haver de ser substituït per Dawda. Poc després, el mateix Dawda va tornar a quedar-se un contra un amb Antonell a l'esquena de la defensa, però el porter va tornar a sortir victoriós del cara a cara.

Per part del Sants, en canvi, les úniques ocasions de perill van ser un xut exterior de Prado que va sortir per sobre el travesser i una falta lateral que va penjar Carmona i que Morilla va blocar sense dificultats. Va ser un dia de poca producció ofensiva blanc-i-verda.

A la recta final de la primera meitat, va arribar una de les jugades polèmiques del partit. Al minut 40, l'àrbitre va ensenyar una targeta groga rigorosa a Shota per perdre temps en el llançament d'una falta. Des de la banqueta, Tito Lossio va protestar la decisió, va veure dues grogues gairebé consecutives i va ser expulsat. Abans del descans, Dawda va fregar el gol amb una rematada a la sortida d'un córner que va treure Antonell amb el peu.

La represa va començar amb un primer xut d'Iván Julián des de l'àrea que va acabar a córner i que va ser respost al cap de poca estona per una triple ocasió del Girona B. Primer Antonell va treure amb el peu una rematada d'Arnau Ortiz des del cor de l'àrea, tot seguit Mateo va caçar el refús i, des de la frontal, va enviar una pilota a l'arrel del pal. Finalment, Dawda va reciclar la jugada i, a porteria buida, va enviar la pilota a la xarxa. Tot i això, l'àrbitre va anul·lar el gol per fora de joc del davanter blanc-i-vermell. Els de Vizuete fregaven el primer gol.

La rèplica del Sants va arribar al minut 23 amb una pilota penjada a l'àrea per Iván Julián que Laborde va descarregar per deixar-la de cara per la rematada de Carlos Sancho, que va sortir desviada.

I és que el Sants va concentrar els esforços en defensa. A l'altra porteria, al minut 29 Àlex Sala va enviar una falta des de la frontal per sobre el travesser i Loïc ho va provar dos minuts més tard amb un cop de cap al primer pal que va sortir desviat. De fet, el mateix Loïc va fregar el gol amb una xilena des de l'àrea petita que va fregar el travesseren una pilota que havia quedat morta al cor de l'àrea i que ningú havia pogut refusar.

Al final, però, les defenses es van imposar davant de dos equips amb dificultats per marcar i els dos conjunts van signar les taules. Amb aquest marcador, el Sants es manté en zona de descens, però torna a puntuar després de dues derrotes consecutives. Els de Lossio, que encadenen tres partits sense marcar, encara no han celebrat cap gol l'any 2022.

Propera parada: Pobla de Mafumet

Diumenge que ve el Sants rebrà la Pobla de Mafumet, que arribarà a l'Energia després de perdre a casa contra el Sant Andreu (1-3). Actualment, els tarragonins marquen el descens amb dos punts més que el Sants. El partit, doncs, és clau entre dos rivals directes.

El conjunt d'Adolfo Baines, que és el que ha encaixat menys gols dels últims set classificats, no guanya des del 2 de gener contra el Granollers, encadena un empat i dues derrotes i ha sumat 9 dels últims 39 punts.

A la primera volta, la Pobla es va imposar al Municipal contra el Sants per la mínima amb un gol de Valverde al minut 25 i la temporada passada el Sants va superar els tarragonins a l'Energia 2-1 gràcies als gols de Guillermo i Favio en un final amb patiment.

GIRONA B:Morilla; Biel, Loïc, Faja; Unai (Fuentes, 88'), Arnau Ortiz (Adrià Méndez, 72'), Àlex Sala, Sulei, Mateo (Benítez, 72'), Joel Roca; i Richmon (Dawda, 24').

SANTS: Antonell; Prado, Shota, Toni Badia (Marc Rayo, 46'), Iván Julián; Carlos Portero, Joan Rovira (Carlos Sancho, 61'); Nico (Cura, 61'), Carmona, Laborde (Iván, 77') iZaid (Guillermo, 80').

ÀRBITRE:Brian Díaz Díaz (Vallès Occidental). Grogues als locals Arnau Ortiz i Sule i i als visitants Carmona, Shota i Iván. Vermella per doble groga a l'entrenador visitant Tito Lossio.