Font: (enllaç trencat)

Autor: Martí Odriozola

7 Febrer, 2022 Cròniques, General, Primer Equip

Una reacció parcial insuficient per evitar tornar a la zona vermella

El Sants va caure al camp del San Cristóbal (2-1) i torna a entrar a la zona de descens. Toro va avançar els locals en la primera arribada del partit amb una bona rematada davant d'Antonell. Al tram inicial de la represa, Guillermo va empatar després d'una gran jugada d'Iván Julián i poc més tard Sierra va tornar a avançar els egarencs amb un golàs. Els blanc-i-verds van competir fins al final, però es van quedar sense puntuar

Amb la moral reforçada després del triomf de fa set dies contra la Pobla, el Sants arribava a Terrassa amb l'objectiu de reeditar l'actuació contra el Girona B i tornar a puntuar a domicili. Però no va estar fi en el vessant ofensiu, va encaixar gol més de 250 minuts després i va tornar a Barcelona amb les mans buides.

El partit es podria resumir dient que el Sants va tenir més possessió i més protagonisme amb la pilota, però el San Cristóbal va ser capaç de crear més perill a l'àrea rival. Els blanc-i-verds s'intentaven acostar a la porteria d'Arnau, però van aconseguir posar en pocs compromisos la defensa local, mentre que els parroquials van treure rèdit de les seves aproximacions ofensives i haurien pogut marcar algun altre gol. Al final, el premi se'l va endur l'equip més voraç.

D'entrada, Tito Lossio va fer un únic canvi respecte a l'onze que havia començat contra la Pobla diumenge passat. Laborde va ocupar el lloc d'Iván, que va començar com a suplent. Qui no era a la banqueta (i sí que hi havia estat feia set dies) era Nico, ahir sancionat després de veure la cinquena groga.

I els primers a colpejar van ser els egarencs, que es van avançar al marcador en els primers compassos del partit. Just al minut nou, Abde va accelerar una jugada d'atac, va trobar l'espai per associar-se amb David Toro, que va anticipar-se a la defensa santsenca i va superar la sortida d'Antonell amb un toc subtil per damunt del porter visitant. Toro obligava el Sants a remar a contracorrent un dia més.

A partir d'aquí, el guió del partit no va variar gaire: el Sants tenia la pilota i el San Cristóbal hi posava les oportunitats. Poc després del primer gol, Poves ho va intentar i va obligar Antonell a reaccionar i més tard s'hi va acostar Óscar Sierra amb un perillós cop de cap que Antonell va blocar. A l'altra porteria, una de les poques aproximacions va ser de Carmona, al minut 23, però Arnau va poder resoldre el perill. I amb poca cosa més a destacar, el partit va arribar al descans.

A la represa, les tornes es van capgirar i va ser el Sants qui va sortir envalentit dels vestidors. Just al minut 8 de la segona, Iván Julián va protagonitzar una gran jugada individual per trencar la línia defensiva local, es va plantar a l'àrea i gairebé des de la línia de fons va assistir a Guillermo a l'àrea petita perquè el ?9' del Sants fes l'empat a porteria buida. Guillermo signava el seu cinquè gol de la temporada, però mitja diana era del lateral.

Tot i això, la reacció del San Cristóbal va ser immediata i l'empat va durar ben poc al marcador. Tot just després del gol, els locals es van acostar a la porteria d'Antonell a través de Cantí, Toro i Abde, però qui va signar el segon gol local va ser Óscar Sierra, que va regalar a l'afició local una excel·lent rematada exterior de volea que va entrar parabòlicament per l'escaire després que Sierra recollís un refús de la defensa.

El partit, doncs, tornava al punt amb què havia marxat al descans. La dinàmica no va canviar i el Sants va continuar tenint problemes per arribar amb perill al terç ofensiu. El San Cristóbal, en canvi, sí que fregava el tercer gol. Abde va rebre una pilota interessant a l'àrea després d'una passada de Toro, però va rematar desviat i més tard Tom va guanyar la posició a la defensa, però el seu xut va marxar fregant el pal dret de la porteria santsenca.

Abans del final, els de Lossio haurien pogut empatar, però un xut de Salamanca des de l'interior de l'àrea va ser massa tènue i Arnau, atent sota pals, no va tenir problemes per blocar la pilota. El Sants va competir fins al final i no va abaixar els braços, però es va quedar sense temps i sense idees per igualar el resultat.

Després de la derrota (i de la victòria de la Pobla contra el Vilassar), el Sants torna a caure en zona de descens. Ara mateix, els de Lossio són quarts per la cua amb cinc punts de marge respecte al seu perseguidor, el Granollers (que té dos partits menys), i estan a un punt del Figueres, que marca la salvació, i a dos de la Pobla de Mafumet.

Per la seva banda, amb aquesta victòria, el conjunt de Terrassa acaba una setmana de tres partits amb set punts al sarró i es consolida a la zona de play-off d'ascens. Els d'Oliver Ballabriga són tercers, empatats amb el segon, el Manresa, i a quatre punts de líder, l'Olot, que té un partit menys.

Diumenge que ve el Sants rebrà la Grama abans d'iniciar una sèrie de tres partits seguits contra rivals directes: visitarà el camp de l'Ascó, rebrà la Guineueta i viatjarà a Granollers. Un mes que pot ser decisiu.

Propera parada: Grama

La Grama arribarà a l'Energia després de superar ahir el Sant Andreu a Can Peixauet (2-1) amb gols de Javier Solsona i Roger Garcia. Els colomencs no perden des de final de novembre al camp del Girona i encadenen sis partits seguits sense conèixer la derrota (quatre victòries i dos empats), en els quals han marcat set gols i n'han rebut dos.

A domicili, només han aconseguit una victòria, fa una setmana camp de l'Hospitalet. Com a visitant, la Grama ha empatat tres partits i n'ha perdut cinc. Juntament amb el Girona B, és el conjunt menys golejat de la categoria, amb 14 gols en contra en 19 partits.

A la primera volta, el Sants va perdre 2-0 en un partit inoperant en atac i en el Favio va fallar un penal. Pels del Llobregat, van marcar Molins i Ángel a la segona part. La temporada passada, els blanc-i-verds van guanyar la Grama a l'Energia gràcies a un gol de Batalla amb la mà.

SAN CRISTÓBAL: Arnau; Sierra, Amantini, David López, Mario Domingo; Sergi Martínez, Tino Mendoza; Abde (Ousman, 88'), Mario Cantí (Tom, 75'), Toro (Óscar Carrasco, 85') i Poves (Ashot, 85').

SANTS: Antonell; Prado (Cura, 46'), Shota, Marc Rayo, Iván Julián; Carlos Portero, Raúl;cCarmona, Guillermo (Iván, 73'), Laborde (Favio, 62') i Zaid (Salamanca, 62').

GOLS: 1-0 (Toro, 9'), 1-1 (Guillermo, 53') i 2-1 (Sierra, 58').

ÀRBITRE: Josep Ollé Lladó (Tarragona). Grogues als locals Mario Cantí i Tom i a l'entrenador de porters visitant José Gimbel.