Data: 14/02/2022

Autor: Martí Odriozola

14 Febrer, 2022 Cròniques, General, Primer Equip

Dues reaccions i un punt

El Sants va empatar contra la Grama en un partit que va haver d'igualar en dues ocasions. Montalbán va avançar els visitants just abans del descans, Raúl va fer l'1-1 després d'una gran jugada de combinació i al tram final va ser Carmona qui va replicar l'1-2 que havia anotatMolins a la sortida d'un córner

El Sants necessita fer-se fort a l'Energia. I diumenge va tenir la victòria a prop. Els blanc-i-verds rebien la Grama i van fer un bon paper, especialment a la segona meitat, que no va ser suficient per endur-se els tres punts. El conjunt santsenc només va tenir pólvora per igualar els dos gols dels colomencs i va quedar-se sense temps per culminar la remuntada. Tot plegat en un partit que va tenir una primera part més aviat descafeïnada, amb poques aproximacions a les dues àrees, i que es va animar després de la represa.

Lossio va moure l'alineació i va fer quatre canvis respecte a l'equip que havia jugat diumenge al camp del San Cristóbal. En defensa, Cura va ocupar el lateral dret en el lloc de Prado i Toni Badia, l'eix de la defensa en el de Rayo. Al davant, Favio i Salamanca van deixar Guillermo i Zaid a la banqueta.

I a grans trets, els dos conjunts van disposar de poques aproximacions de perill a l'àrea rival al llarg de la primera meitat. El Sants ho va provar al minut 21 amb un potent xut a distància de Carmona que anava ben dirigit, però que va marxar fregant el travesser. A l'altra porteria, la Grama ho va intentar amb un cop de cap que va poder allunyar Antonell i amb una falta directa de Roger Garcia que el porter blanc-i-verd va engospar sense problemes.

Ara bé, una de les més clares del primer temps va arribar en un ràpid contraatac visitant. Peris es va plantar a l'àrea, va superar per damunt la sortida d'Antonell i va haver d'aparèixer Carmona quan la pilota ja es dirigia a la xarxa per enviar la rematada a córner. Providencial. Era el minut 31.

Poc després, la rèplica del Sants va arribar a través de Raúl, amb un xut des de l'àrea que va sortir desviat després d'una jugada d'atac que Guiseris havia pogut refusar amb una bona rematada. Doble intent sense sort.

I el gol colomenc va arribar al minut 40. Montalbán va caçar una pilota a la mitja lluna, va veure avançat Antonell i, tal com li va arribar, va enviar-la per damunt del porter del Sants, que no va poder fer res per evitar el primer. Gran definició. Un dia més, el Sants hauria de remar amb el marcador en contra. I així es va arribar al descans.

A la represa, els primers avisos van ser de la Grama. Roger s'hi va acostar amb un xut des de la frontal que Antonell va blocar amb facilitats, Solsona hauria pogut fer el segon després de pescar una pilota que havia deixat morta Badia al punt de penal i Peris també va arribar amb perill a la frontal, però no va poder superar la defensa.

I al minut 63, el Sants va aconseguir empatar en una gran jugada de combinació. Carmona va desengreixar l'atac amb una passada mil·limètrica de banda a banda, Iván Julián va habilitar amb el cap a Raúl i el ?8' del Sants va arribar a l'àrea amb tota l'artilleria aèria i (també amb el cap) va enviar la pilota a la xarxa. Acceleració de tres tocs (una bota i dos caps) i empat.

Els de Lossio en volien més i haurien pogut rubricar la remuntada després d'una fantàstica connexió entre Carlos Portero i Nico al minut 68. Portero va trobar la gran desmarcada del seu company a l'esquena de la defensa, Nico, amb tot a favor, va entrar a l'àrea amb espai i pausa, però va enviar la pilota al lateral de la xarxa. Una llàstima.

Qui va tornar a contraatacar va ser la Grama, que va avançar-se de nou al marcador. En aquest cas, va ser Molins amb un cop de cap al segon pal a la sortida d'un córner en el qual es va quedar lliure de marca. El partit tornava on era al descans.

Ara bé, el Sants no havia dit l'última paraula i al 82', Carmona es va inventar un xut del no-res des de la frontal que va enviar amb precisió a la xarxa. Impecable. Carmona completava la seva actuació amb un gran gol per situar el 2-2. Abans del final, els blanc-i-verds van mantenir l'atac a la porteria de Guiseris, però no van tenir temps ni encert d'aconseguir el tercer i van acabar enduent-se un punt.

Amb l'empat, el Sants continua quart per la cua marcant el descens i la Grama es queda a set punts del play-off d'ascens. Els de Lossio, que sumen el segon partit seguit a l'Energia sense perdre, afronten ara un Tourmalet de tres partits crucials contra els seus immediats perseguidors: Ascó, Guineueta i Granollers. Una final en tres actes.

Pròxima parada: Ascó

El primer acte serà dissabte que ve al Municipal d'Ascó contra un equip que diumenge va perdre al camp del Sant Andreu (3-1).

Ara mateix, els asconencs són cuers amb 14 punts, els mateixos que la Guineueta i set menys que el Sants (amb un partit menys). Són l'equip més golejat de la categoria (40 gols en contra) i el segon menys golejador (15 gols a favor). Aquesta temporada només ha aconseguit tres victòries; l'últimava ser el 22 de gener a casa contra el Granollers. De fet, ha puntuat en els dos últims partits com a local i no perd al Municipal des del desembre en la visita del San Cristóbal.

L'equip de Germán Inglés ha marcat en els tres últims partits i aquesta temporada ha mantingut la porteria a zero en tres ocasions. Més de la meitat dels gols els han fet dos jugadors: Adrián Felis i Josep Ramon Sardà, cada un amb quatre dianes. Els tarragonins tindran la baixa de Nil Coch, que diumenge va veure la vermella.

A la primera volta, el Sants i l'Ascó van empatar a un en un partit en el qual Nico va avançar els santsencs a l'inici de la segona part (i va trencar una sequera de 445 minuts sense marcar) i l'Ascó va replicar a la sortida d'un córner. L'últim precedent a Ascó és de la primera temporada del Sants a Tercera, el febrer del 2019; aquell dia els de Lossio es van imposar per la mínima gràcies a un gol de Cura en un córner.

SANTS: Antonell; Cura, Shota, Toni Badia (Prado,84'), Iván Julián; Carlos Portero, Raúl; Carmona (Zaid, 84'), Favio, Laborde (Nico, 60') i Salamanca (Iván, 81').

GRAMA:Guiseris; Rubi, Adrién, Alan, Monterde (Ángel, 75'); Peris (Adri Rosa, 67'), Molins, Escarrabill, Roger; Solsonai Montalbán (Antonicelli, 80').

GOLS:0-1 (Montalbán, 40'), 1-1 (Raúl, 63'), 1-2 (Molins, 74') i 2-2 (Carmona, 82').

ÀRBITRE:Jonathan Miguel Teruel (Barcelona). Grogues als locals Iván Julián, Favio i Iván i als visitants Alan i Roger.