Data: 20/02/2022

Autor: Martí Odriozola

20 Febrer, 2022 Cròniques, General, Primer Equip

Un primer assalt fructífer i esperançador

El Sants es va imposar al camp de l'Ascó (1-2) gràcies a un gol d'Iván just al final de la primera meitat i un de Raúl al principi de la segona part. Sardà va escurçar la diferència a les acaballes i els santsencs van acabar patint. Amb la combinació de resultats, el conjunt de Lossio surt del descens.

Començar per la porta gran. El Sants va donar ahir el tret de sortida a una final en tres actes que l'ha d'enfrontar als tres últims classificats en tres setmanes seguides. I va sortir victoriós del primer assalt. Els blanc-i-verds (ahir de vermell)visitaven el camp del cuer amb l'objectiu indispensable de sumar els tres punts per evitar una revifada dels tarragonins i intentar treure el cap de la zona de descens. Dit i fet. En un partit amb moltes baixes i amb poca producció ofensiva, els santsencs van saber estar a on i quan tocava per endur-se un valuós triomf.

Tito Lossio tenia les baixes de Prado, Toni Badia, Laborde i Favio i va fer tres canvis obligats respecte a l'onze de l'últim partit: Rayo per Badia, Iván per Favio i Nico per Laborde. L'atac dels santsencs el van formar Nico, Carmona, Iván i Salamanca. Per cert, ahir van entrar a la convocatòria tres juvenils que es van quedar tot el partit a la banqueta: Fedele, Carlos González i Lucas.

El Sants va ser superior a la primera meitat i, tot i que va tenir dificultats per crear perill, va viure força tranquil. L'Ascó es va acostar a l'àrea d'Antonell amb un xut de Marcel des de la mitja lluna al minut 9 que va sortir fregant el travesser i amb una falta llunyana directa al 33' que també va sortir desviada. Als de Lossio, amb més pilota i més presència a camp contrari, els costava crear ocasions a la porteria de Verdejo. Un avís el va fer Carlos Portero amb un xut exterior que va sortir molt desviat. Al tram final de la primera part, l'Ascó havia aconseguit frenar l'embranzida dels visitants, però va ser el Sants qui va colpejar primer.

Als últims compassos de primer temps, just abans d'arribar al minut 45, Iván García va rematar un córner penjat a l'àrea i va enviar la pilota a la xarxa. Igual que havia marcat Cura feia tres anys, el ?10' del Sants avançava de cap els santsencs. Importantíssim. Un gol que donava confiança i aire a l'equip abans de marxar al descans i després d'una primera part amb poques coses per explicar.

A la represa, la tònica es va mantenir força semblant i just al minut 50 Raúl va fer el segon. Nico va recuperar una pilota a la dreta de l'atac del Sants després d'un refús defectuós del porter, va arribar a l'àrea. Va connectar amb Iván, que no va poder superar Verdejo amb un toc d'esperó, però la pilota va acabar a peus de Raúl, que va caçar-laper signar el 0-2. És el seu quart gol aquesta temporada i ja s'ha convertit en el segon golejador de l'equip. El Sants sortia enfortit dels vestidors i agafava marge per tenir tranquil·litat al marcador.

Ara bé, un partit d'aquestes característiques no seria tan fàcil de resoldre. Al minut 60, Nico va rebre la segona groga i va ser expulsat:una groga en una falta en una pilota divididai una primera groga al primer temps per interposar-se en el llançament d'una falta sense la distància reglamentària. El Sants hauriade defensar el marcador amb un home menys. I entre això i el fet que l'Ascó s'hi jugava les garrofes, els de Germán Inglés van fer una passa endavant, van jugar més a l'atac que a la primera part i van intentar instal·lar el partit al camp del Sants.Els santsencs van replegar les línies i van haver-se de defensar.

El conjunt de Lossio estava fent una bona feina fins que Sardà va arribar a una pilota a l'interior de l'àrea i va escurçar la diferència. 1-2. Era el minut 84. Encara amb temps al davant, l'Ascó va créixer, va començar a confiar en l'èpica i va disposar d'alguna altra arribada i alguna falta penjada a l'àrea a la recerca del gol de l'empat. Abans del final, Ion Perelló va ser expulsat per doble groga.

Durant el temps de descompte, el marcador no es va moure i el Sants, després de suar, va certificar la victòria. Primer viatge amb autocar de la temporada que acaba amb els tres punts.

Aquest triomf dona moral als blanc-i-verds, que amb els tres punts (i després de la derrota del Figueres al camp del Manresa) aconsegueixen sortir del descens. Per la part baixa, la situació es comprimeix: el Sants queda ara a tres punts del Castelldelfels (que té un partit menys) i a quatre de la Pobla.

Propera parada: Guineueta

Diumenge que ve el Sants afrontarà el segon acte de la final per la permanència rebent la Guineueta. Derbi barceloní. Els de Nou Barris arribaran a l'Energia després d'empatar a tres a casa contra el Sant Andreu en un partit boig. En els últims quatre partits, encadena dues derrotes i dos empats.

La Guineueta és ara mateix penúltima amb 15 punts, nou menys que el Sants. L'última victòria va ser el 25 de gener a casa contra l'Ascó i no guanya a domicili des del 28 de novembre al camp del Figueres. De fet, aquell és l'únic triomf com a visitant de tota la temporada. És l'equip menys golejador de la categoria (14 gols a favor) i el segon més golejat (40 gols en contra).

A la primera volta, el Sants va imposar-se 1 a 2 gràcies a un gol de Guillermo en l'últim minut després d'una falta indirecta per una cessió al porter.

ASCÓ: Verdejo; Samper, Miravent, Roda (Marc Blanch, 75'), Èric Jérez (Cáliz, 38'); Genís, Ion Perelló, Ferran; Marcel (Baaqi, 58'), Sardà i Badia.

SANTS: Antonell; Cura, Shota, Rayo, Iván Julián; Carlos Portero, Raúl; Nico, Carmona (Guillermo, 68'), Iván i Salamanca (Michu, 89').

GOLS: 0-1 (Iván, 44'), 0-2 (Raúl, 50') i Sardà (1-2, 84').

ÀRBITRE: Marc Pujol Prat (Osona). Grogues als locals Badia, Miravent, Cáliz i Ferran i als visitants Carlos Portero, Cura i Iván. Vermella per doble groga al local Ion Perelló i al visitant Nico.