Data: 15/03/2022

Autor: Martí Odriozola

15 Març, 2022 Cròniques, General, Primer Equip

Un divorci amb la victòria per culpa de la falta d'encert

El Sants va empatar contra el Peralada (1-1) en un partit en el qual va merèixer la victòria. Els blanc-i-verds van dominar la possessió i van crear més ocasions, però van estar erràtics en la rematada i no van aconseguir el segon gol. Raúl va avançar els locals després d'una gran jugada de combinació i Guillem va empatar just abans del descans amb un golàs que es va colar per l'escaire

El Sants continua picant pedra per acostar-se a la salvació. I haurà de continuar així. Diumenge els de Lossio rebien el Peralada, un conjunt que necessitava guanyar per aferrar-se a les places de play-off d'ascens, però el dominador i protagonista sobre la gespa i l'equip que va portar la batuta del joc va ser el conjunt blanc-i-verd. Tanmateix, només Raúl va ser capaç de convertir en gol el perill i, tot i les aproximacions recurrents a l'àrea d'Aroca, el Sants no en va tenir prou per sumar els tres punts. Una llàstima un dia més.

Tito Lossio va fer pocs retocs a l'onze respecte a l'últim partit i només va situar Cura en el lloc de Marc Rayo, sancionat, i Favio en el de Guillermo, que no va jugar. Diumenge, per cert, Cura va rebre l'homenatge del club per haver arribat als 100 partits a Tercera Divisió amb el Sants. La veterania jove del capità blanc-i-verd.

I ja entrant al partit, el Sants va sortir fort i va tenir les primeres arribades a la porteria rival. Nico va ser el primer a crear perill amb una cursa per la banda dreta que va acabar amb un xut molt desviat i Cura també s'hi va acostar amb un cop de cap al primer pal a la sortida d'un córner que va sortir per damunt del travesser. La primera intervenció d'Aroca va ser just al minut 4 per refusar una rematada de Nico des de la frontal després de fer-se espai davant de Guillem i per neutralitzar la segona rematada de Favio, que va recollir el primer refús. També de córner ho va provar Iván, amb un cop de cap que va poder treure la defensa.

A l'altra porteria, el Peralada intentava crear perill com podia. Al minut 16, Youssef va buscar Biel a dins de l'àrea, però la defensa santsenca es va avançar per poder refusar la pilota. Poca producció ofensiva per part del conjunt xampanyer.

I al minut 22 va arribar la jugada del gol. Carlos Porterova arrencar l'atac al mig del camp i es va associar amb Prado, que (de primeres) va trobar Iván. El ?10' blanc-i-verd, d'esperó, va connectar també al primer toc amb Raúl i aquest, tal com venia la pilota, va engaltar un xut molt llunyà que va col·lar-se a la xarxa enganxat al pal. Inabastable per Aroca. Una genial combinació resolta de manera exquisida per Raúl. El Sants feia justícia i s'avançava al marcador.

Al minut 31, el Peralada va intentar respondre amb una jugada assajada en un córner amb un cop de cap de Baró, però la defensa va poder allunyar la pilota. Michu va replicar al 34' amb un xut exterior que va sortir per sobre del travesser.

I just en una de les darreres jugades de la primera meitat, el Peralada va aconseguir empatar. Iván va refusar una llunyana falta lateral centrada a l'àrea, Guillem va recollir la pilota a l'esquerra de l'atac visitant i, des del lateral de l'àrea, es va inventar una rematada descomunal que va creuar l'àrea i es va colar per l'escaire. Inapel·lable. Gerra d'aigua freda pel Sants, que s'hauria de recompondre després de veure que, tot i la superioritat ofensiva, el marcador marxava igualtat al descans.

A la represa, els locals van sortir dels vestidors sense tremolor a les cames i van mantenir el setge a la porteria d'Aroca. El primer a intentar-ho va ser Michu, amb un xut massa alt. Tot seguit, Salamanca ho va provar amb un xut des de la mitja lluna que va sortir fregant el travesser i, cinc minuts més tard, Favio va controlar una pilota al segon pal, però la defensa del Peralada va poder refusar finalment la rematada del paraguaià. Nico s'hi va acostar després amb una jugada al cor de l'àrea i Carlos Portero va obligar Aroca a estirar-se per enviar a córner un xut llunyà. Al 70', Prado va rematar un córner per sobre del travesser. Minuts més tard, va arribar l'ocasió més clara de la segona pels santsencs: Carlos Portero va enviar una pilota a l'àrea, Salamanca la va descarregar, va protegir-la davant de la pressió i es va orientar pel xut.La defensa va tapar la seva rematada i Favio va reciclar la jugada amb un nou xut que va sortir per sobre de la porteria. Era el minut 34.

Ara bé, el Sants, bolcat en atac, també es va haver de defensar al llarg de la segona part d'algun contraatac. I va saber resoldre amb encert les jugades de perill. Al minut 60, Antonell va fer una bona estirada per treure una rematada de Josu en connexió amb Youssef. Hi havia fora de joc. Set minuts més tard, Josu va penjar una potent pilota a l'àrea, Medina va fer un bon control a l'esquena de Shota i Antonellva haver d'estirar els dos braços per tapar la rematada de vaselina que va intentar el jugador visitant. I al 80', de nou Medina va acostar-se amb voracitat a l'àrea: va driblar la sortida d'Antonell, però es va quedar sense angle i la seva rematada va marxar lluny de la porteria. L'última dels visitants va ser un xut creuat de Youssef que va sortir desviat.

El Sants ho va intentar fins al final, però tot i la insistència i la varietat de recursos, es va quedar sense temps i sense opcions de marcar. El rei dels empats a Tercera, el Peralada, feia honor a l'estadística i tornava a sumar un punt. Un empat que deixava a l'Energia un regust agredolç, especialment veient el joc i el nivell que s'havien vist sobre la gespa i sent conscients que els marcadors de la jornada convidaven a guanyar per distanciar-se del descens i atrapar els equips que hi ha per sobre. La part positiva és que amb una jornada menys per disputar, el Sants continua fora del descens.

Propera parada: L'Hospitalet

Diumenge que ve el Sants buscarà una nova victòria en un camp complicat. Els blanc-i-verds visiten L'Hospitalet, que diumenge va perdre al camp del Sant Andreu (3-1) i necessita tornar al camí de la victòria per no despenjar-se de les places de play-off d'ascens.

L'Hospi és el quart millor local de la categoria i aquesta temporada només han aconseguit puntuar al Municipal quatre equips (de dotze). Sense anar més lluny, aquest 2022, ha sumat tres victòries i una derrota (contra la Grama) com a local. De fet, si mirem els últims partits de l'Hospitalet, el conjunt riberenc s'ha fet fort i es manté a la part alta gràcies al rendiment a casa.

Caldrà posar la lupa a Méndez, que ha signat deu gols aquesta temporada i és el tercer màxim golejador de la categoria.

A la primera volta, el Sants i L'Hospitalet van empatar a zero el dia que els blanc-i-verds van estrenar les noves equipacions amb motiu del Centenari. L'últim precedent és del setembre del 2019, la segona temporada del Sants a Tercera. Aquell dia els de Lossio van caure amb contundència al camp de l'Hospitalet (3-0), els santsencsvan arrencar bé, però no van poder frenar els riberencs, que van acabar sent superiors. Van marcar Ripoll a la primera part i Miquel Jaume i Salinasa la segona. Pels blanc-i-verds, Josele es va lesionar.

SANTS: Antonell; Prado, Shota, Cura, Michu (Iván Julián, 63') Raúl, Carlos Portero; Nico, Favio, Iván iZaid (Salamanca, 45').

PERALADA: Aroca; Micaló (Medina, 63'), Baró, Eloi, Guillem; Biel (Romero, 73'), Pol, Juvi; Youssef, Casanova (Dalmau, 63') i Llorenç (Josu, 56').

GOLES: 1-0 (Raúl, 22') i 1-1 (Guillem, 43').

ÀRBITRE: Xavier Ariño Jiménez (Baix Llobregat). No va ensenyar cap groga