Data: 21/03/2022

Autor: Martí Odriozola

21 Març, 2022 Cròniques, General, Primer Equip

Victòria de caràcter: triomf blanc-i-verd al camp de l'Hospi 52 anys després

El Sants es va imposar amb una gran actuació al Municipal de l'Hospitalet després d'igualar dos gols dels locals. Joel va avançar els riberencs just al minut 1, Favio va empatar pel Sants al cap de poc i de nou Joel va marcar per l'Hospi al 30'. A la recta final de la primera part, Antonell va aturar un penal de Verdú i Rayo va fer el 2-2. A l'inici de la segona meitat, Rayo va repetir com a golejador i va rubricar el triomf

Dia rodó pel Sants. Per l'escenari, per l'actuació, pel resultat i per l'autoestima. Un partit d'aquells que creen escola. I que no s'obliden. Els blanc-i-verds es van imposar al feu de l'Hospitalet 52 anys després: l'últim cop que el conjunt santsenc va guanyar al camp de l'Hospi va ser el 6 de setembre del 1970 amb gols de Peña i Salinas.

I no deixa de ser poèticament metafòric que aquest diàleg amb la història tingués lloc el dia que el Sants estrenava la segona equipació del Centenari a casa d'un club que al segle passat l'havia acollit en un dels molts exilis que va haver de viure el club santsenc. El partit tenia tots els ingredients. I és més, abans de començar el duel, la directora executiva del club, Mònica González, va rebre de mans del president de l'Hospi una fotografia per commemorar els 100 anys que enguany celebra l'entitat santsenca. Un partit, doncs, cerimoniós en la prèvia i majestuós en el joc, almenys des de la perspectiva blanc-i-verda.

Tito Lossio va fer quatre canvis respecte a l'última jornada: Marc Rayo i Iván Julián per Cura i Michu a la línia defensiva i Carmona i Salamanca per Iván i Zaid en atac.I el partit va començar elèctric pels locals, que van trigar ben poc a colpejar.Just al minut 1, Baquero va guanyar amb velocitat l'esquena d'Iván Julián a la banda dreta, va rematar des del lateral de l'àrea i Antonell va fer una bona aturada com a carta de presentació per refusar la pilota. Ara bé, Joel va recollir la pilota, va retallar la pressió de Prado i va enviarun xut creuat a la xarxasense que Iván Julián, que apareixia a la línia de gol, ho pogués evitar. Tocaria suar i remar amb força a contracorrent.

Però tot just set minuts després, el Sants va replicar i va aconseguir l'empat. Prado va penjar un servei de banda des de la dreta amb potència a l'àrea, Favio va pescar la pilota quan va quedar morta a la frontal de la petita, va guanyar la posició a Guillem i Parera i va trobar porteria amb una potent rematada. El paraguaià no marcava des del 31 d'octubre a l'Energia contra el Granollers. El partit s'animava.

I tot seguit es van succeir les arribades a banda i banda, amb un Sants que volia portar la batuta, tenir la pilota i mantenir una pressió sufocant alta a la sortida de pilota dels locals. Al minut 13, Joel va centrar una pilota i Del Chicca ho va provar amb una rematada que va blocar Antonell. Més tard, Carmona s'hi va acostar amb un perillós xut des de la frontal que va tocar Favio involuntàriament i que Nil va poder refusar. Hi havia fora de joc.

Els riberencs també van exigir Antonell i la defensa blanc-i-verda. Al minut 16, el porter va volar per refusar una falta directa d'Alcover, poc després Iván Julián es va creuar de manera providencial al cor de l'àrea per evitar una connexió entre Verdú i Baquero i enviar la pilota a córner i al minut 28 Baquero va conduir una jugada individual que va resoldre Joel amb un xut al part curt que va sortir desviat.

I al minut 30 va arribar el segon dels locals. Alcover va trencar la línia defensiva santsenca per assistir a Joel Lasso, que des de la mitja lluna va superar Antonell amb una rematada precisa i va tornar a avançar l'Hospi al marcador.

El Sants va respondre amb una doble ocasió a la sortida d'un córner: Carmona va centrar la pilota, Shota va rematar des de l'àrea petita després que Favio pentinés la pilota, la defensa va treure el seu xut, el davanter va recollir el refús i Nil va blocar el seu xut. També ho va provar Carlos Portero, amb una falta directa que Nil va enviar a córner amb una bona estirada.

El Sants insistia. Al minut 36, Favio va treure petroli d'una pressió alta marca de la casa després d'una relliscada de Diego, va oferir la pilota generosament a Raúl, però el ?8' blanc-i-verd, davant del porter, va creuar massa la rematada, que va sortir acariciant el pal. Claríssima. El Sants fregava l'empat.

I els últims instants de la primera meitat van ser un punt d'inflexió amb dues jugades clau que es van resoldre favorablement al Sants. Primer, l'àrbitre va assenyalar un penal per unes mans de Carlos Portero a l'àrea quan defensava una jugada d'atac de Verdú. Ell mateix va ser l'encarregat d'executar la pena màxima, però Antonell li va endevinar les intencions i va refusar la rematada. Salvador un dia més. El tercer penal aturat aquesta temporada.

Al cap de ben poc, Carlos Portero va penjar una falta a l'àrea, Rayo va intentar allargar la jugada amb un bon cop de cap, Del Chicca va fer un refús defectuós i de nou Rayo es va endur la pilota per trencar la xarxa amb un xut creuat i fer l'empat. I mitja part.

A la represa, el Sants va sortir valent, reforçat i veient-se capaç de tot. I just al minut 6, Carmona va penjar un córner deliciós a l'àrea, Rayo va guanyar l'espai a la frontal de la petita i va connectar un gran cop de cap per fer el tercer. Dia rodó a la pissarra: hat-trick de pilota aturada, amb un servei de banda, una falta penjada a l'àrea i un córner.

Però el Sants en volia més ipoc després del gol Salamanca va habilitar Iván Julián a la banda esquerra, el ?20' del Sants va accelerar una cursa en profunditat per guanyar amb velocitat la persecució de Diego i, des de l'àrea, vaintentar-ho amb un xut potent que Nil, amb una bona reacció, va enviar a córner.

La rèplica del Sant Andreu va ser una falta d'Alcover des del vèrtex de l'àrea que va blocar Antonell. A l'altra porteria, de nou Iván Julián s'hi va acostar en rematar un córner centrat per Salamanca.

Abans del final, l'Hospi es va intentar acostar a la porteria del Sants amb més fe que resultats i amb més voluntat que encert, va disposar d'alguna pilota penjada a l'àrea que va deixar amb l'ai al cor a l'afició visitant, però que la defensa va poder refusar.

Amb el xiulet final, l'èxtasi santsenc es va desfermar a la gespa iel Sants va certificar una victòria de prestigi que li permet mantenir-se fora del descens i tornar a dependre d'ell mateix per aconseguir la salvació. Dia per recordar. El camí continua.

La victòria, en números

Cap equip havia marcat tres gols al Municipal de l'Hospitalet aquesta temporada.
En els últims tres partits com a local, l'Hospi havia encaixat només un gol. Si ampliem la mirada a les últimes cinc jornades, n'havia rebut tres. 1 en 270 minuts o 3 en 450 minuts. Ahir 3 en 90.
És el 14è partit de Tito Lossio a la banqueta blanc-i-verda amb tres gols o més a domicili (12 victòries, 1 empat i 1 derrota). A Tercera Divisió, també ho havia aconseguit al camp de la Pobla de Mafumet i al de la Montañesa.
El Sants es va convertir ahir en el cinquè equip en tot el segle XXI que marca tres gols i guanya al Municipal de l'Hospitalet a Tercera Divisió (ja ho havien fet el Reus, el Mataró, el Vilafranca i l'Igualada).Hi ha tres altres equips que van fer tres gols i van empatar (Barça C, Vilanova i Horta).

Propera parada: Sant Andreu

Diumenge que ve el Sants rebrà el Sant Andreu a l'Energia. Elsde Xavi Molist van descansar ahir i en l'última jornada van superar l'Hospi al Narcís Sala 3-1 amb un gol de Pau Morer i dos de Fassani.

El conjunt andreuenc no perd des del 6 de febrer al camp de la Grama. Des d'aleshores, ha aconseguit tres victòries i dos empats. Els quadribarrats són el segon equip més golejador de la categoria (40 gols en 26 partits) i, dels onze primers, el més golejat (ha encaixat 30 gols, tres menys que el Sants). A domicili, el Sant Andreu ha sumat aquest any 17 punts dels 39 que ha disputat, el 43%.

Un jugador que caldrà seguir amb lupa: Fassani, el pitxitxi del Sant Andreu i el segon màxim golejador de la categoria amb 12 gols.

A la primera volta, el Sants va caure al Narcís Sala (2-0) amb els gols de Carreón i Sergi Vives. Tot i això, la imatge del conjunt santsenc va millorar a la segona meitat. Va ser el dia del debut de Gonzalo Carmona. La temporada passada, el gener del 2021, el Sants va endur-se els tres punts de manera merescuda gràcies a una molt bona segona part i a un gol de Rubi a la recta final.

L'HOSPITALET: Nil; Baquero, Diego Martínez, Parera, Del Chicca (Édgar Álvaro, 62'); Guillem (Juanan, 62'), Cristian Gómez, Verdú, Alcover; Ripoll i Joel Lasso (Cristian, 78').

SANTS: Antonell; Prado (Michu, 88'), Shota, Rayo, Iván Julián; Raúl, Carlos Portero; Nico, Carmona (Guillermo, 76'), Favio (Laborde, 70') i Salamanca.

GOLS: 1-0 (Joel, 1'), 1-1 (Favio, 8'), 2-1 (Joel, 30'), 2-2 (Rayo, 43') i 2-3 (Rayo, 51').

ÀRBITRE: Lluís Espallargas Casellas (Barcelona). Grogues als locals Alcover i Méndez i als visitants Shota, Raúl, Borja López (segon entrenador), Marc Rayo i Salamanca. Vermella per doble groga al visitant Iván Julián.