Sants i Sant Andreu, finalistes de l'Històrics

Data: 07/08/2021

Font: Torneig d'Històrics del futbol català

Els santsencs han superat el vigent campió Terrassa als penals i els andreuencs han derrotat al Manresa també en la tanda de penals

Barcelona, 07-08-2021.- La UE Sants i la UE Sant Andreu son els finalistes de la XXXV edició del Torneig d'Històrics del Futbol Català després d'unes semifinals igualadíssimes que s'han decidit als penals. Els santsencs han tornat a donar la sorpresa i s'han imposat al vigent campió Terrassa a la tanda de penals després del 1-1 en els 90 minuts. Els barcelonins no arribaven a una final del Torneig desde 1993, la darrera vegada que van ser campions.

A l'altra semifinal, el Sant Andreu també ha hagut d'esperar als penals per imposar-se a un gran Manresa, després de l'empat a un gol viscut. Els andreuencs buscaran demà el seu quart títol de l'Històrics (2014 - 2007 - 2005).

1a Semifinal: TERRASSA FC 1-1 UE SANTS (guanya el Sants als penals)

La primera semifinal enfrontava el Terrassa, vigent campió i que milita a la 2a RFEF, contra el Sants, que seguirà aquesta propera temporada a Tercera. El partit ha estat emocionant fins al darrer instant, i els barcelonins s'han imposat a la tanda de penals per ser finalistes i eliminar el vigent campió.

Josu, al minut 14, ha protagonitzat la primera gran acció de perill, amb un retall a la frontal de l'àrea i un xut sec i dur que ha sortit ajustat per sobre el travesser. I dos minuts més tard, Aythami ha marcat el primer gol amb una vaselina suau. Un gol molt estètic per estrenar les semifinals (1-0, m.16).

Tot i el domini del Terrassa, el Sants no ha perdut la cara al partit en cap moment, i ha pogut empatar en un xut de Salamanca que ha impactat al pal (m.40). Amb el marcador favorable als egarencs s'ha arribat al descans.

En una segona meitat amb moltes cares noves en tots dos equips, Serrano, que va bigolejar a la fase de grups, ha tornat a deixar mostres de la seva qualitat com en un xut al minut 63 que ha refusat Uri a corner.

Però ha estat el Sants qui ha aconseguit empatar en una acció personal de Favio, que ha definit molt bé per posar màxima emoció en aquesta semifinal. El matx ha anat als penals i el Sants ha pogut celebrar el pas a la final.

Fitxa tècnica:

1 - Terrassa FC: Juanvi, Castillo, Lucas Viña, Álex Fernández (c), Aythami, Adri Lledó, Víctor Morales, Alberto Fernández, Salva, Josu i Alan Picazo. També han jugat Marc Vicente, Ortega, Carlos Martínez, Akito, Joel Priego, Vini, Sergi Serrano, Martí Soler, Pelegrín, Guim Laporta i Padillo.

1 - UE Sants: Pau, Adrià, Shota, Mulero (c), Guillermo, Carlos Sancho, Salamanca, Laborde, Iván Julián, Jordi Sancho i Gabaldón. També han jugat David, Uri, Sergio, Axel, Raul, Michu, Víctor, Portero, Toni, Juan Carlos i Favio

Gols: 1-0, Aythami (m.16). 1-1, Favio (m.81). Als penals el Sants s'ha imposat per 3-4.

Àrbitre: Fernández Quintero. Groga a Favio.

2a Semifinal: UE SANT ANDREU 1-1 CE MANRESA (guanya el Sant Andreu als penals)

El segon partit ha començat elèctric i al minut 3 Juli, en una doble ocasió, ha enviat la pilota al pal, que ha evitat el primer del Manresa. Els andreuencs han començat a contrarestar els bons minuts inicials manresans i s'han avançat en un bon gol de Mulero (1-0, m.20).

El partit ha estat molt dinàmic i amb ocasions per tots dos equips, que aquesta temporada es trobaran a Tercera Divisió. Els manresans, debutants en el Torneig, ho han buscat mitjançant Noah Baffoe, però el resultat ja no s'ha mogut abans del descans, amb avantatge mínima pels barcelonins.

Per part del Manresa han entrat al descans homes importants com Putxi o Darbra, a la recerca d'un empat que els acostés a la final. El partit ha crescut en intensitat, ja que tots dos equips eren conscients del que estava en joc, i els homes de Ferran Costa han premut l'accelerador en el tram final.

Moha ha fregat l'empat amb un xut al pal al minut 77, i un minut després Xavi ha comès un penal clar que ha transformat Javi López (1-1, m.79). Fins al final s'ha vist un Manresa amb més arribada però com en la primera semifinal, han estat els penals els que han decidit el finalista, en aquest cas, un Sant Andreu més encertat.

1 - UE Sant Andreu: Rabelo, Llamas, Vives, Noguera, Argilaga, Lawson, Alberto, Morer, Franco, Aritz i Mulero. També han jugat Arnau, Xavi, Vives, Gastón, Domènech, Adri, Carreón, Eric, Marc, Ferreria i Ericson.

1 - CE Manresa: Pulido, Amantini, Álex Sánchez, Noah, Juli, Nil, Biel, Mellado, Aleix, De Sande i Moha. També han jugat Uri Pérez, Javi López, Iglesias, Putxi, Pau Darbra i Florido.

Àrbitre: Bureu Méndez. Groga a Amantini, Franco, Vives, Eric López.

Gols: 1-0, Mulero (m.20). 1-1, Javi López (p) (m.79). Guanya el Sant Andreu 5-3 als penals.