Data: 01/02/1926

Font: La veu de Catalunya

Autor: J. Castell

(Camp del Sans)

Per a ningú no ha estat una sorpresa que hagi guanyat el Sans, i si sorpresa hi ha hagut ha estat el petit nombre de gols que aquest ha fet al desgraciat equip del Martinenc. No cal dir que el domini ha estat gairebé sempre del Sans. I si alguna vegada els jugadors del Martsnencs dan acostat a la porta del Sans, han trobaven una muralla que no els deixava passar: aquesta muralla era Perelló, qui ha tingut una da les millors tardes que li hem vista. Del Martinenc solament Barratxina destacava també un xic del conjunt. De totes maneres, cal dir que el primer gol l'ha fet el Martinenc. Ha estat un gol de sorpresa als cinc minuts de joc que ha fet compendre al Sans que no valia refiar-se massa. I des d'aquell moment la davantera i els mitjos del Sans han atacat implacablement la porta de Prat, i si el resultat de gols no ha correspost al domini que exercien, ha estat perquè la davantera sansenca, en virtut dels canvis que s'hi efectuen a cada partit, no te pas molta eficàcia, i, demés, perquè els dos defenses i el porter del Martinenc han fet una defensa desesperada i eficaç de llur marc, fins incorrent en faltes en l'àrea fatal, que Sampere, per benevolença al Martinenc, no ha volgut castigar, amb perill de fer embrutar el partit que, llevat dels escandols promoguts en dues o tres ocasions per aquestes jugades no castigades (que haurien estat un major nombre de gols per al Sans), ha transcorregut un xic dur, potser, pero noble i sense violències inútils

Sota les ordres del senyor Sampere, els equips s'alinearen així:
U. E de Sans. Pedret, Perelló. Balasch, Soligó, Gularons, Calvet, Tonijoan, Peidro, Monleón. Martinez i Oliveres.
Martinenc: Prat, Batet, Guillemón, Pina, Samsó, Pastor, Vilar, Navarro, Ribas, Barratxina i Lakatos

Ha començat la primera part, amb uns petits dominis alternats, però que han valgut, als pocs minuts de joc, el primer gol de la tarda i unta del Martinenc d'un xut de Vilar que Pedret no ha pogut parar. Pero el Sans ataca a son torn; i ha estat pa un atac continuat fins a finalitzar aquesta part, amb poques i innocents arrencades del Martinenc, que els defenses tallaven, sobretot Perelló, gairebé sense intervenció del porter. Pero la davantera del Sans no es veu pas molt eficaç i falla llastimosament diverses ocasions de marcar; encara que és tan intens el domini, que Monleón té ocasió, en una pilota que passa baixa per davant la porta, tirada per Tonijoan, de fer el gol de l'empat, I encara el domini del Sans continua, la davantera sansenca falla diverses ocasions, el Martinences defensa coratjosament i els davanters d'aquest últim equip fan alguns petites i minses incursions al camp contrari, tallades de seguida per Perelló i Balasch. Però tan es passeja la pilota pel davant de Prat, que Peidro, en una jugada personal, fa el segon gol per al seu equip, i sense variació en el marcador i sense incidències remarcables en el joc, acaba aquesta primera part.
En la segona part el domini del Sans no ha estat tan absolut com en la primera; pero de totes maneres ha estat evident. I no ha estat tan absolut, perquè Barratxina, que a la primera part no s'ha destacat en aquesta segona part ha jugat remarcablement recordant els seus bons temps, i ha donat molta més feina a la defensa i als mitjos contraris, driblant molt bé i passant d'una manera precise als seus jugadors, que moltes vegades perdien les pilotes per indecisió. Però els atacs del Sans eren continuats, i en un d'aquests, una pilota escapada de les mans de Prats entra a dintre gol, i ja tothom el donava com a vàlid, pero un defensa ha sortit de dintre i ha tret la pilota. L'actitud del públic demostrava que era gol, i a nosaltres també ens ho ha semblat, però l'àrbitre senyor Sempere no l'ha concedit. Encara Peidro, en una passada de Martínez, fa el tercer i últim gol del seu equip. Es veuen dues ocasions més de marcar del Sans: la una de Peidró, que una càrrega que creiem il·legal priva de xutar, i una de Monleón, també privat, creiem, legalment, dintre l'àrea de xutar. Hi ha hagut un xic d'escàndol, i fins després s'ha embrutat un xic el foc pero la cosa no he passat a més perque aviat s'ha acabat el partit, amb el resultat assenyat de 3 a 1 a favor del Sans.
Durant tot el partit s'han tirat sis corners, contra el Martinenc i quatre contra el Sans
Del Sans, tots es pot dir que han estat bé, encara que l'ala dreta i centre de la davantera un xic irregular; però cal remarcar la tarda que ha tingut Perelló, destacant-se colossalment dels seus companys d'equip.
Del Martinenc, han sobresortit els defenses, porter i Barratxina, sobre tot.
L'àrbitre, llevat les fallades de la segona part ha estat be.