La Crònica del Martí Odriozola

Data: 15/06/2021

Autor: Martí Odriozola

El Sants empata contra la Montañesa (1-1) el dia del comiat de la temporada

Els blanc-i-verds es van avançar a l'inici de la segona meitat gràcies a un cop de cap de Marçal, però Verdú va empatar amb un xut llunyà en l'última jugada del partit. Un partit de final de festa i de comiats després d'una temporada intensa

El Sants va posar el punt final de la temporada amb un derbi intranscendent contra la Montañesa que va servir per donar minuts als menys habituals i per acomiadar el curs amb l'afició i els jugadors del futbol base. I el conjunt santsenc es va quedar a les portes d'endur-se la victòria i signar una nova porteria a zero.

D'entrada, a l'onze inicial la majoria de les cares eren noves. De fet, només van repetir tres futbolistes dels que havien certificat la salvació feia una setmana al camp de la Pobla: Abdul, Guillermo i Favio. D'entre els titulars, Pau va debutar a la porteria i Marçal es va estrenar al mig del camp. I David Cura, que havia arribat als 150 partits amb el primer equip del Sants contra la Pobla, va celebrar l'efemèride començant d'inici fent parella amb Èric. Domingo va ser el lateral dret, Mulero va acompanyar Marçal al mig del camp i Torrentbó i Michu van sumar-se a l'atac amb Guillermo i Favio.

Els blanc-i-verds s'haurien pogut avançar en més d'una ocasió al llarg de la primera meitat, però no va tenir sort de cara a porteria.El primer avís va ser de Torrentbó just al minut 3, amb xut després d'una assistència amb el cap de Marçal que Segovia, amb certes dificultats, va poder blocar. Tres minuts més tard, Marçal va connectar amb Guillermo i aquest, des de dins de l'àrea, va xutar massa desviat i la pilota va sortir a la dreta de la porteria visitant. Mentrestant, la Montañesabuscava l'atac, però tenia grans dificultats per superar la pressió del Sants i fer arribar pilotes de perill a l'àrea santsenca.

I el Sants ho seguia intentant. Al minut 21, Michu va fer una centrada des de la banda esquerra després d'una bona cursa, la pilota va caure a plom al cor de l'àrea, però el cop de cap de Guillermo va sortir massa alt. Més tard, Favio va rebre a l'exterior de l'àrea una passada de Guillermo i, quan volia encarar la porteria, Alba va tapar el seu xut i va enviar-lo a córner. No hi havia manera. I els de Lossio, sense l'encert ni la sort per avançar-se al marcador, van veure com el partit marxava al descansamb empat a zero.

A la represa, el conjunt blanc-i-verd va estar més afinat i va tenir la punteria que li havia faltat al primer temps. Just al minut 6 de la segona, Domingo va penjar una falta llunyana des de l'esquerra, Marçal (un dels més destacats del partit) es va alçar al cor de l'àrea i, amb un bon cop de cap, va superar Segovia per situar l'1-0. Vista la primera part, feia justícia.

Aquesta, però, no va ser l'única oportunitat de la segona part pel Sants, que també va veure com la Montañesa jugava les seves cartes. Els de Nou Barris van provar-ho amb una centrada de Verdú al minut 61 que Dani no va aconseguir rematar i més endavant amb un xut llunyà del mateix Verdú; el migcampista visitant va intentar sorprendre Pau, però el porter va poder recular i desviar la pilota a córner.

A l'altra porteria, les dues oportunitats més clares del segon temps pel Sants les va tenir Michu. Primer, va superar la defensa visitant amb una bona jugada individual, va entrar a l'àrea, però Segovia va reaccionar amb rapidesa per enviar el seu xut potent a córner. El Sants fregava el segon. I més tard, Juli va rebre una pilota en profunditat a dins de l'àrea, va centrar-la i, al segon pal, Michu va arribar a rematar, però no va afinar entre els tres pals.

Ara bé, la segona part va estar marcada pels canvis i per les cares noves que van tenir protagonisme. Pel Sants, van debutar amb el primer equip Axel Subias i Dani Lucea, dos juvenils que van tenir els seus primers minuts a Tercera Divisió.

El partit s'anava consumint i semblava que el Sants podria sumar la sisena victòria en set partits, però el triomf es va esguerraren l'última jugada: Ángel Navarro, Torrentbó i Gabaldón van córrer una pilota llarga a l'àrea del Sants, Pau va sortir de l'àrea per refusar-la amb el cap, però Verdú la va recollir gairebé el cercle central i va superar el porter blanc-i-verd per dalt amb un xut que va acabar a la xarxa i que va empatar el partit. Quinze segons més tard, l'àrbitre va xiular el final.

El gol va impedir que el Sants tanqués el curs amb una victòria i amb una nova porteria a zero, però quedarà en l'anècdota de l'hemeroteca després d'una temporada on el conjunt santsenc ja havia fet els deures. Per cert, els blanc-i-verds han acabat la fase per la permanència sense conèixer la derrota a l'Energia: dos empats contra el Valls i la Monta i victòries contra la Pobla, l'Igualada i el Santfeliuenc.

Acabat el partit, va ser el moment de celebracions i comiats entre jugadors i afició en un dia, de nou, on el futbol base va respondre a la crida del club. Sobre la gespa de l'Energia, algunes de les fotografies i converses dels jugadors tenien regust de comiat i segurament alguns vestien per última vegada la samarreta blanc-i-verda.

De fet, els comiats ja havien començat abans del partit, quan la presidenta Montserrat Dot i el Director Esportiu del Primer Equip Pep Marguí, que deixen el Sants a finals de juny, van rebre una placa commemorativa per agrair-los tots aquests anys al club. Qui també va confirmar que deixa el Sants és Juli Berenguer: ?Després de tres grans temporades toca acomiadar-me d'un dels millors clubs amb els que he pogut jugar. Tindrem pocs recursos i no tindrem camp propi, però el que fa realment valuós aquest club són les persones que l'envolten?, va escriure a Twitter.

El Sants baixa el teló d'una temporada atípica, amb moments crítics i episodis d'eufòria, amb setmanes de frustració i partits gairebé surrealistes, amb un començament negre i un final pletòric. Una temporada que quedarà pel record. Continuarà?

SANTS:Pau; Domi, Cura, Èric (Lucea, 58'), Abdul (Juli,45'); Mulero, Marçal; Torrentbó, Michu (Thommy, 69'), Guillermo (Axel, 69') i Favio (Gabaldón, 45').

MONTAÑESA: Segovia, Joshua, Alba, Hayek, Miguel Ángel (Navarro, 56'), Jon, Marc García (Soriano, 65'), Brian (Ivan, 47'), Dani Ruiz iBidari (Manel, 65').

GOLS:1-0 (Marçal, 51') i 1-1 (Verdú, 89').

ÀRBITRE: Alejandro Fernández Párez (Barcelona). Groga al local Juli i vermella per doble groga al visitant Joshua.